Czy ktoś z was brał może coś z w/w sklepu na raty 0% ? I czy faktycznie je dostał ... czy wmawiali że tylko z opcją ubezpieczenia kredytu...... lub gdy się weźmie przedłużoną gwarancje na 5 lat... to też się dostanie....

Drugie pytanie czy warto brać u nich dodatkową gwarancję na TV. Chodzi o tę na uszkodzenia zwykłe + mechaniczne. Przedłużenie na 5 lat - 30% wartości.  Ubezpieczalnia Hestia.
Korzystał ktoś z tego ? Czy to pic na wodę ? Czytałem opinie w necie i są podzielone. Przed zgłoszeniem awarii trzeba się nieźle przygotować żeby nie strzelić gafy ... bo się tam wszystko nagrywa... i mogą nie uznać....

"wszystko się kiedyś kończy......."

Raty brał, ale te 0% to ściema, bo bez ubezpieczenia nie dostaniesz.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

3

Dostaniesz, ale na 10 rat. Testowane miesiąc temu.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

4

Adam Klobukowski napisał/a:

Raty brał, ale te 0% to ściema, bo bez ubezpieczenia nie dostaniesz.

na 1rok 9%
na 2rok 18%
na 3rok 27%

ubezpieczenie  to się nazywa ...

5 Ostatnio edytowany przez Gzynio (2012-07-20 07:33:30)

Ja sie pytałem w niedzielę w Euro w Jankach i powiedzieli mi że na raty 0% bez zaświadczenia to do 6 miesięcy dają i dlatego wybrałem Saturna bo tam dają do 10 miesięcy.
Dodatkową gwarancję wykupiłem kiedyś na TV z Euro na rok ale na szczęście nie musiałem z niej korzystać :)

"...Jeśli więc nie traktujemy dysku jako podręcznego śmietnika, w którym przechowujemy wszystko, co tylko wpadnie nam w ręce, to 20 MB starcza nawet z dużym zapasem..."

6 Ostatnio edytowany przez Simius (2012-07-20 10:30:01)

W Euro kupiłem na raty 0% trzy rzeczy - plazmę TV dla siebie, LCD dla teściowej i laptoka znów dla siebie. W tej kolejności, ostatni zakup w marcu br. Za każdym razem bez wciskanego przez sprzedawców ubezpieczenia. Wystarczy odrobina asertywności. Płaciłem dokładnie taką ratę, jaka wynikała z podzielenia ceny przez liczbę rat. W Euro w normalnym trybie możecie kupić na raty prawie wszystko (prawie, bo w przypadku np worków do odkurzacza za 10 zł to chyba nie ma sensu), ale na zwykły, oprocentowany kredyt ratalny (dla hecy nazwany "dobre raty"). Jeśli chcecie kupić na 0%, to albo musicie wybrać produkt, na który takie raty akurat obowiązują, albo czekać na akcję promocyjną, kiedy na raty 0% jest cały asortyment. Na stronie internetowej zazwyczaj bez większego trudu można sprawdzić, które przedmioty są sprzedawane na raty 0% i ile tych rat maksymalnie może być (10, 20, 30 czy 40). Ale nie zawsze się to sprawdza, bo laptok, który kupiłem, był w jednym sklepie dostepny na 40 rat 0%, a w dwóch innych tylko w normalnym trybie. Zaświadczeń nie potrzebowałem, bank za każdym razem wyrażał zgodę na podstawie własnych danych.

EDIT:
Jeśli chodzi o to, czy warto brać dodatkową gwarancję, to powiem, że nie wiem. Wziąłem 3-letnią za pierwszym razem, ale następnego dnia mi się odwidziało, więc wysłałem do Hestii rezygnację i otrzymałem zwrot w gotówce. Potem trochę żałowałem, że nie wziąłem 5-letniej.

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

7

Akurat w Euro kupiłem na raty kilka rzeczy i jedną nadal spłacam.
Oni tam mają kilka banków, ja korzystałem tylko z Sygma bo u nich już brałem nie tylko w Euro i zero problemów, umowa, że tak powiem, normalna.

Teraz mam akurat na 20 rat, ale ubezpieczenie chcieli mi wcisnąć niezależnie od rat.
W poprzednich przypadkach chyba tylko raz miałem ubezpieczenie.

Co do ostatniej rzeczy, brałem aparat i albo biorę ubezpieczenie banku lub bank może odstąpić od ubezpieczenia banku jeżeli wezmę rozszerzoną gwarancję na 3 lata. Gwarancja rozszerzona to było chyba 5% więcej niż te ubezpieczenie bankowe i bank odstąpił od swojego ubezpieczenia.

Gwarancja jest w sumie ciekawa bo jeżeli nawet ten sprzęt utopie to mogę go oddać - jest oczywiście haczyk o którym nie zawsze powiedzą. W przypadku uszkodzenia przez użyszkodnika należy zgłosić taką usterkę do max 2 dni. Także przy zgłaszaniu najlepiej podać że stało się to w dniu zgłoszenia bo później podobno są same problemy.

To ubezpieczenie bankowe to jak dla mnie i tak ściema bo nie zauważyłem by ono mnie tak naprawdę jakoś ubezpieczało.

Co do realizacji gwarancji rozszerzonej - sprawdzone u znajomego, co to mu dziecko rozwaliło matryce i naprawili mu ten TV.

Najbardziej marudzę na Credit Agricole - robią mi problemy przy próbie wzięcia kredytu zawsze, rzecz wartą 400zł chcą rozkładać na 15-20rat, a chciałbym na 5 bo na upartego to i gotówką można by zapłacić tylko jak jest 0% to po co się pozbywać gotówki?

8 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-07-20 11:40:17)

Dzieki za odp.
Fakt wziąłem od nich TV 2 tyg. temu.
Kredyt wybrałem w Sygma Bank... bo raty sa zawsze 20stego.
Samego 0% nei chcieli dać.... albo po prostu ściemniali.
Dopiero jak wziąłem te dodatkowe ubezpieczenie z Hesti na uszkodzenia mechaniczne do 5 lat.... to sam kredyt został 20x 0%.
No ale jest też inny problem....
TV będzie już szedł na gwarancje z takową "usterką":
www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=11123743
Więc długo się nim nie nacieszyłem.....

"wszystko się kiedyś kończy......."

9 Ostatnio edytowany przez Adam Klobukowski (2012-07-20 12:04:37)

Z tym ubezpieczeniem to jest taki myk że sprzedawca dostaje prowizje od sprzedanych ubezpieczeń. I tyle.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio