Temat: Falcon - wyzsza rozdzielczosc
Chce ustawic rozdzielczosc 800x600 w 256 kolorach na moim Falcon'ie, lecz mi to nie idzie.
Co zrobilem:
1. Zainstalowalem CentScreen ( ver. 3.5.2 ) w auto folderze. Po resecie wyglada jakby sie pieknie zaladowal, lecz po uruchomieniu CentVidel do ustawienia rozdzielczosci, natychmiast po francusku cos krzyczy i sie zamyka. Olalem go :)
2. Zainstalowalem BlowUp. Tak zawilego i dziwnie konfigurowalnego programu to jeszcze nie widzialem :) , co skonczylo sie tym ze nie udalo mi sie ustawic rozdzielczosci takiej jaka chce. Olalem go :)
3. Zainstalowalem Videl Inside ( ver. 1.0 ). Fajnie, wszystko, prosto i przyjemnie lecz dla monitora vga to tam mozna ustawic ze 2 rozdzielczosci na krzyz, oczywiscie takiej jaka chce to nie ma.
Walcze z tym ustrojstwem dzisiaj od popoludnia, przeczesalem polowe internetu, wyprobawalem zyliard roznych konfiguracji w powyzszych aplikacjach i ni w zab nie jestem w stanie zmusic mojego Falcon'a do 800x600 w 256 kolorach. Co robie nie tak, ratunku :)
edit ( dla siebie :) nie czytać :P )
pid xxx (jinnee): ufree: invalid address ( 0x0 ) for pid xxx
FATAL ERROR You must reboot the system
pid xxx (desktop): ext2fs: ext2_free_blocks (J): bit already cleared for block xxx
pid xxx (vi): ext2fs: ext2_free_blocks (J): bit already cleared for block xxx
pid 0 () assert (curproc->stack_magic == "STACK_MAGIC" failed at line 522 of ../sig_mach.c
pid 0 () proc blabla has invalid stack_magic 0
pid 1 (shell) terminate: kfree on 0xblablabla: invalid S$_MAGIC!
"Warto podkreślić, że demoscena ST tym razem zakasowała nawet demoscenę Amigi 500 (pod względem technicznym), czyli mówiąc prościej na Amidze 500 nie widzieliśmy i nie zobaczymy tego co widzieliśmy teraz na ST - to wprost niewiarygodne, że co prawda po ponad 20 latach, ale jednak doczekaliśmy tak nieprawdopodobnego wydarzenia !
i w dodatku Atari ST pokonało Amigę w grafice 8-O
Bardziej ogólnie, demoscena ST zakasowała wszystkie demosceny świata, Amiga odpadła jak mówiłem, Apple nie ma szans (choć może próbować z pewnymi uproszczeniami oraz na nowszych macach), a demoscena pecetów (286 i 386) właściwie nie istniała i nie istnieje dziś. "
Ostatnio edytowany przez jury (2011-11-16 09:36:08)