Temat: muzyka z saturday demo
witam. Mam pytanie, czy ktoś ma może muzykę z tego dema? Swojego czasu uważałem tę muzykę za jedną z moich ulubionych a modek którego mam brzmi jakby miał ucięte zakończenie. Dziękuję z góry.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam. Mam pytanie, czy ktoś ma może muzykę z tego dema? Swojego czasu uważałem tę muzykę za jedną z moich ulubionych a modek którego mam brzmi jakby miał ucięte zakończenie. Dziękuję z góry.
Hmm, myślałem, że jest już w ASMIE, bo zrippowałem ją ponad rok temu.
W takim razie wrzucam tutaj.
asma to tak imho lezy i kwiczy.
wyglada, jakby projekt umarl.
Nie gra mi ten saturday_demo.sap na sap playerze 2.2 oraz wczesniejszym ani na saperze :(
Bober: ASMA "umierała" już wiele razy, więc bym się tym nie przejmował.
mazi: to wina tych playerów, że nie emulują właściwie POKEYa.
U mnie tez sie nie odgrywa :|
Edit:
na FOOBAR z wtyczka SAP ruszylo! :D
Ostatnio edytowany przez Dracon (2008-07-28 10:21:25)
z SAP Playerem sprawa jest taka iż tylko jeden z liczników POKEY-a zgłasza IRQ, wiec muzaki wykorzystujące inne liczniki nie będą działać poprawnie na SAP Playerze. Prawda jest taka iż to ASAP jest najodpowiedniejszy obecnie do odrywania SAPów :)
pozdrawiam
Seban
odbiegnę nieco od zasadniczej koncepcji - czy kawałek był konwertowany z .MOD-a i czy w tej sytuacji istnieje w pamięci nazwa tego .MOD-a lub od razu link skąd można go pobrać?
Rowniez odbiegne od tematu, ale wlasnie zauwazylem paradoks: muzyczka "Lasermania.sap" (z archiwum ASMY) wywala sie na ASAP-ie (jako wtyczce do FOOBAR-a), zas na stary SAP PLAYERZE v1.54 SoTe-go gra az milo... :O
Jak się wywala?
W taki sposób:
Unable to open item for playback (Unsupported file format):
"J:\Program Files\Atari800Win\__MSX\ASMA\Various\Pelc_Janusz\Lasermania.sap"
Obecnie mam:
FOOBAR v0.9.5.4
ASAP (wtyczka) v1.1.0
Ostatnio edytowany przez Dracon (2008-07-28 14:30:53)
Mnie foobar gra normalnie
Dracon: a która ASMA ? Stawiam, że jakaś stara.
Pewnie z czasów, kiedy Dracon jeszcze na zloty jeździł :D
odbiegnę nieco od zasadniczej koncepcji - czy kawałek był konwertowany z .MOD-a i czy w tej sytuacji istnieje w pamięci nazwa tego .MOD-a lub od razu link skąd można go pobrać?
niestety był konwertowany z mod-a i jest w wewnętrznym formacie playera SoTe. Jeżeli bym pamiętał tytuł pliku .MOD od razu bym go zapodał, niestety latka lecą a skleroza postępuje ;)
Ostatnio edytowany przez seban (2008-07-28 20:41:00)
To chyba bylo "filth dream" albo "filth dreams" w formacie stm. Ale nie napewno bo latka leca...
I dziekuje Panie Fox za .sap'a
Juz mam. Jest na modarchive jako filthy_dreams.mod
https://modarchive.org/index.php?reques … uery=89155
Ostatnio edytowany przez ironek (2020-10-13 08:48:10)
Dracon: a która ASMA ? Stawiam, że jakaś stara.
Hmmm.... Sprawdzilem i ta ASMA jest z 2007-11-12. Czy mam podeslac plik? ;)
BTW. pamietasz moze wspolne nucenie melodii z Lasermanii, na LECIE LUDZIKOW 2k2? :D
Pewnie z czasów, kiedy Dracon jeszcze na zloty jeździł
A po co takie "wtrety"? Tak mnie tam teraz (Tobie) brakuje? :lol:
Nie jezdze, nie placze i sie z tego nie tlumacze (bo i nie ma z czego). Mam sie niezle i tyle. :P
O ile wiem to najnowsza oficjalna ASMA 3.2 wyszła 2007-08-23. Chyba masz pirata. ;)
Lasermanię nuciłem wiele razy, LL2k2 specjalnie mi nie zapadło w pamięć.
[ot] Dracon: nie oczekuję tłumaczeń, Twój wybór - nie wnikam. Aczkolwiek nie ukrywam, że (pomimo sympatii do Powrooza) fajnie byłoby, gdyby pojawiały się grafiki nie tylko Vidolowe, które od czasu do czasu podkradły by mu pierwsze miejsce ;) Ale jak zaznaczyłem - Twój wybór, Twoja sprawa, nie wnikam.[/ot]
ironek: dzięki za odnalezienie oryginału. :)
W sumie zawsze chciałem znaleźć tego MODa a jakoś nigdy się nie nadrzucił...
O ile wiem to najnowsza oficjalna ASMA 3.2 wyszła 2007-08-23. Chyba masz pirata. ;)
Oj, zaraz "pirata" - zmieniles profesje na jakas komorke BSA ? ;) :D
Zeby nie byc goloslownym, "podejrzany" plik umiescilem tutaj.
Zapraszam do badania. :]
Lasermanię nuciłem wiele razy
....razem z Eru tez, z tego co kojarze, to on chyba dobrze nasladowal bas w tej melodii.
[ot] dla Maca:
jesli rozchodzi sie o moje rysowanie, to obecnie wole jak juz klasyczne (niekomputerowe) albo ew. tabletem na PC, w jakims Painterze czy TwistedBrushu... :) A niech sobie teraz PowrooZ porzadzi, w koncu kazdy ma swoj czas... ;) [/ot]
Ostatnio edytowany przez Dracon (2008-07-29 21:16:00)
Ten plik jest zwalony. ASMA 3.2 zawiera poprawny.
Noooo, nie taki do konca zwalony, bo stary player go odtwarza... ale sprawie sobie te "apgrejdowana" wersje. ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.254 sekund, wykonano 14 zapytań ]