Odp: BattleStar Gallactica
Ja obejrzę za jakieś 05 minut 09 sekund :)
Princjoza panowie, princjoza ;)
Ostatnio edytowany przez grzybson (2008-04-05 15:42:06)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja obejrzę za jakieś 05 minut 09 sekund :)
Princjoza panowie, princjoza ;)
Ostatnio edytowany przez grzybson (2008-04-05 15:42:06)
Czekalem czekalem az sie doczekalem. Szkoda tylko a moze i dobrze? ze na koncu zlosliwy napis "to be continued". Swoja droga pare dni temu trafilem na wyprzedazy caly pierwszy sezon bsg na DVD za 10 funcikow,ladnie wydane, jeszcze w folii, stoi na polce obok juz prawie calego kompletu SG-1 i Atlantis.
Moim zdaniem s04e01 jest boski :)
ja tam hardcorowo czekam na caly sezon i dopiero jak bedzie calosc - obejrze wszystko po kolei. nic tak nie irytuje jak urwanie jakiejs ciekawej historii z przeniesieniem na nastepny odcinek, na ktory trzeba calkiem sporo czekac...
Hehehe, w ten sposob stargate sg-1 ogladalem,jednym ciagiem. Teraz Farscape przerabiam, wlasnie skonczylem pierwszy sezon. Ale co do BSG nie dalbym rady czekac na caly sezon.
ja wlasnie jestem w polowie 4tego. pewnie dzisiaj skoncze ;)
Co do BSG też nie dałbym rady czekać... :) Jak mi odawli to wstanę o 4 rano w sobotę i obejrzę on live poprzez TVUPLaye ;)
Jednym tchem obejrzałem sezon 2 i 3, aż dziw bierze, że szkoły nie zawaliłem ;)
Zapowiedź odcinka drugiego: http://pl.youtube.com/watch?v=oHcd4d-vr08
Ostatnio edytowany przez grzybson (2008-04-06 19:23:15)
Battlestar.Galactica.S04E02.HDTV.XviD-LOL.avi 367,183,872 bytes :)
Ostatnio edytowany przez pajero (2008-04-12 13:51:09)
Juz jest? no zawalilem sprawe, ale aktualnie sie poswiecam Atari,noz nie rozedre sie
Ba, ja też... Dołujące trochę - to czekanie - ta ostatnia scena...
Czy to po prawej na fotce to nie jest przypadkiem przewrócony samochód?
no wlasnie, ziemia...
widac klimaty "postapokaliptyczne", pewnie dlatego tez 12 kolonii zostalo zalozonych, emigracja po wojnie atomowej...
sugerowal to tez licznik promieniowania "pyrkajacy" przy tym jak adama grzebal garscia w ziemi.
btw. polecam http://en.battlestarwiki.org/wiki/ - calkiem przyjemnie opracowane...
Trochę im się to dziabnęło, bo jeśli od czasu emigracji z Ziemi minęło n tysięcy lat, to promieniowanie powinno już być mniej niż śladowe.
No cóż, zostało jeszcze parę odcinków i jeden Cylon nieujawniony. Wiele jeszcze można namieszać... ;)
A ponoć ostatni odcinek ma trwać 3 godziny (!) i... zostać podzielony na trzy części :DDD
Zaś na battlestar wiki jest napisane, że między połówkami czwartego sezonu będą webisodes - nieźle.
Ostatnio edytowany przez grzybson (2008-06-16 13:08:26)
Trochę im się to dziabnęło, bo jeśli od czasu emigracji z Ziemi minęło n tysięcy lat, to promieniowanie powinno już być mniej niż śladowe.
ja się wtrącę trochę offtopowo - jeżeli siła wybuchu (sumaryczna wybuchów) i promieniowanie gamma pierwotnego wybuchu (wybuchów) było ogromne, to zapewne spowodował(o to) powstanie wielu promieniotwórczych izotopów z materiałów, które były narażone na działanie promieniowania "pierwotnego" - jeżeli powstałe izotopy były promieniotwórcze, to ich czas rozpadu/promieniowania w wyniku reakcji łańcuchowej (długotrwałe nastawienie na działanie promieniowanie gamma zmienia strukturę kolejnych atomów, a te przekształcają się w kolejne promieniotwórcze izotopy, które znów podczas rozkładu promieniotwórczego... itd. itp.) mógł przekraczać wielokrotnie teoretyczny czas rozkładu pierwiastków użytych w pierwotnym wybuchu (wybuchach).
Że producenci serialów wcale nie olewają osiągnięć nowoczesnej fizyki można sprawdzić na podstawie LOST-ów - Einstein Would Approve of Moving the Island on Lost.
Koniec offtopu :)
Ostatnio edytowany przez maw (2008-06-16 13:27:09)
Rozpad promieniotwórczy jest 'połowiczny', czyli ze wzrostem wielkości początkowej ekspozycji na promieniowanie czas zejścia promieniowania do akceptowalnych wartości nie wzrasta specjalnie, bo zależność jest logarytmiczna.
Z drugiej strony wojenka i zagłada mogła być całkiem niedawno, o czy w pierwszej chwili nie pomyślałem.
Rozpad promieniotwórczy jest 'połowiczny', czyli ze wzrostem wielkości początkowej ekspozycji na promieniowanie czas zejścia promieniowania do akceptowalnych wartości nie wzrasta specjalnie, bo zależność jest logarytmiczna.
co jest prawdziwe, ale dla jednorodnego środowiska laboratoryjnego, zakładającego, że pozostałych składników środowiska nie ma, albo są niezniszczalne/nie oddziaływuje na nie promieniowanie gamma.
Za wiki Licznik Geigera mierzy promieniowanie jonizujące (a więc główny składnik to promienie alpha), a więc jeżeli "pyrkadło" było oparte na zasadzie tego licznika, to Twoja druga teza też może być słuszna.
...prawdopodobnie nawet słuszniejsza, ale nie daję głowy.
//EDIT: promieniowanie alpha najszybciej zanika, stąd by ptowierdzało to krótki (względnie) czas od katastrofy.
Ostatnio edytowany przez maw (2008-06-16 14:15:47)
wrak samochodu, jak i ruiny budynkow wskazuja na to ze byl relatywnie baaardzo niedawno, skoro te budynki nie zostaly jeszcze zniszczone przez wiatry/deszcze...
Mocny odcinek, zreszta to bezdyskusyjnie najlepszy serial ostatnich lat, szkoda ze przerywaja serie, na szczescie niedlugo zacznie sie nowy sezon SG-Atlantis to troche oslodzi oczekiwanie. No i lada moment pojawi sie Stargate Universe.
Coś się kręci o famili adama, "caprica"
http://www.scifi.com/battlestar/video/i … b=specials
Jak i kontynuacja BSG 4.5, tj S04E11 "Sometimes_a_Great_Notion":
http://pl.youtube.com/watch?v=K5WPM_obGic&feature=related
http://en.battlestarwiki.org/wiki/Somet … eat_Notion
Postrzelali sobie:
http://pl.youtube.com/watch?v=WdgyBzhdPIY
Ostatnio edytowany przez pajero (2008-07-22 01:54:01)
no na wiki juz dawno o "caprica" bylo wiadomo, a i w tvshows.yoyo.pl tez odpowiednie miejsce juz przygotowane ;)
Użytkownikom Firefox'a 3 proponuję wpisać w pasku adresu:
about:robots
To ostatnie, czyżby Mozilla Foundation to... ? ;)
tak, calkiem niedawno to dodali - tez ogladaja ;)
polecam powrót do korzeni, wyczesałem swojego czasu na ośle:
ed2k://|file|Battlestar.Galactica.1978.MULTi.PAL.DVDR-TrusT.(osloskop.net).iso|4651745280|F62A7E74236F1120409CE82D90E01CA9|/
napisy.pl w środku
a tymczasem...siedzę i oglądam Star Treka Voyagera s.04...:)))))
ps. ze dwa-trzy tygodnie temu pojawiło się: Stargate.Continuum.2008.DVDRip.XviD-V4D3R
chyba jakiegos makera uzywają by 2 filmidła w pół roku wypuszczać. Ktoś oglądał?
Ostatnio edytowany przez gepard (2008-07-24 20:08:51)
gep: ten BS to classic series? na mininova.org spokojnie to mozna bylo juz dawno "wyczesac".
polecam kombinowac to, co jest podane na tvshows.yoyo.pl, z wyszukiwarka na mininova.org - moze nie do wszystkiego napisy bedziesz mial, ale - po co komu napisy? ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.096 sekund, wykonano 10 zapytań ]