Temat: Top 10 2D shooters
http://www.gametrailers.com/player/24813.html
Z dedykacją dla XXLa ;-)
Ostatnio edytowany przez maw (2008-06-13 11:00:25)
Press play on tape...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.gametrailers.com/player/24813.html
Z dedykacją dla XXLa ;-)
Ostatnio edytowany przez maw (2008-06-13 11:00:25)
To konkurs?
1. Metal Slug (seria)
2. R-Type
3. Sviw
Co wygralem? ;)
Ostatnio edytowany przez nosty (2008-06-13 10:24:19)
Hmmm... dziwne... byłem pewien na 100%, że za pierwszym razem link się skopiował... jakby u góry dalej nie było widać, to tu jest: http://www.gametrailers.com/player/24813.html
No, to niezle trafilem ;)
Metal Slug sie pewnie nie zalapal, bo jak widac nie wybierali "chodzonek" a jednynie latane strzelanki.
a co z kultowym Kultem i blue maxem? i chyba Gyrusem jak dobrze pamietam.. A cos takiego jak na Zaxon czy jakos tak
No Kult jeszcze, ale jak widać nie miał przebicia (nie wyszedł poza atari, nie mylę się ?), Blue Max był na isoengine, więc to nie 2D, Gyrrus znów to silnik tunelowy perspektywiczny, a więc też nie 2D.
na atari zybex, tiger attack, drop zone, warhawk. automatowo to rabbit punch a.k.a rabio lepus.
reszta kąsa bryłkę :)
Maw-> faktycznie to nie 2D , Blue Max tak mi sie cholernie podobal, ze zapomnialem iz to nie byl 2D;)
PS. a RIVER RAID?
na Atari: Tiger Attack
oraz
Fatum
Kult - niezgorszy ale nieco wolny ;)
No i po co wszyscy się pchaliście ? :/ :/
"We are performing site maintenance. Please be patient"
Fakt, nie ma tam River Raid - trzeba złożyć reklamację!!!
Laser Hawk
Zeppelin
hawkquest
No to żeby pocisnąć we właściwym kierunku - Zybex 2. Był dla mnie równie istotny jak część pierwsza.
zybex 2 to oryginalny zybex, a zybex to spieprzony-kradziony zybex
No kurdę!!! A tego to nie wiedziałem. Popatrz, popatrz. Czego to się człek nie dowie po latach.
Przeciez to sie dalo zauwazyc. :] ZYBEXA mogles kupic oryginal, bo swego czasu sprzedawal go L.K. AVALON. ;)
Podobnie rzecz sie miala chyba z Draconusem? Druga czesc miala po prostu przestawiona grafike.
Nie calkiem. Kolejne Draconusy i kolejne Zybexy (poza tzw. Zybexem 2) to tworczosc amatorsko-hackerska pewnego Chilijczyka :).
Przeciez to sie dalo zauwazyc. :] ZYBEXA mogles kupic oryginal, bo swego czasu sprzedawal go L.K. AVALON. ;)
No wtedy to ja mimo wszystko za młody byłem, żeby dostrzec takie detale. Po prostu cieszyłem się, że jest dobry shooter. A muszę sobie przysiąść w takim razie nad tymi częściami i je przeanalizować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.095 sekund, wykonano 10 zapytań ]