Temat: Jożin z Bażin i inne.
Byłem niedawno w Trenczinie na party FOREVER_9 ,i powiem Wam że wróciłem troche zniesmaczony. Głownie bulwersuje mnie wynik w kategorii dem ,gdzie wygrało coś co się nazywa "Jożin z Bażin"/ JZB /, a co w mojej ocenie demem napewno nie jest.Więc czym JZB jest. Jest przykładem szowinizmu / żle pojęty patriotyzm / który może się skończyć tym że nasi bracia czesi i słowacy będą do Trenczina jeżdzić sami i sami ze sobą konkurować. JZB to muzyka zapożyczona ,grafika na poziomie 1 klasy szkoły podstawowej ,bez animacji na zasadzie pokazu slajdów z wyświetlanym tekstem piosenki . Rozumiem chęć promocji jezyka czeskiego, ale przydałoby się obok tłumaczenie np na polski aby wszyscy mogli pojąć dowcip zawarty w tescie. I to wygrywa z demem "RECALL" które nam na wstępie ofiaruje ładny, kolorowy obrazek, po tym fantastyczną animację i super muzyke w tle. Więc dlaczego wygrało JZB. Wygrało bo tak zdecydowała większość czesko-słowacka która nie była obiektywna.
Jeżeli się mylę w swojej ocenie proszę o krytykę, którą przyjme z pokorą i ochoczo posypie głowe popiołem na znak skruchy, oraz podam rękę na znak zgody i pokoju.
RYSIEK_M