Temat: Katalog widmo w int SDX 4.39 - pomocy
czoł(gi)em,
Od niedawna mam wbudowaną SpartaDOS X 4.39 z ARC i IDEa. Wczoraj stwierdziłem że jeden z utworzonych w katalogu głównym podkatalogów się skiepścił :(
- Jest listowany normalnie w katalogu głównym, z poprawną datą utworzenia,
- Z katalogu głównego można wylistować jego zawartość (jest pusta): DIR TOOLS>, jest wyświetlana poprawna nazwa całego wolumenu, ale po "Directory:" jest osiem znaków zapytania ("????????").
- Nie można go skasować po RMDIR TOOLS dostaję "Can't delete directory"
- Można do niego wejść CD TOOLS, można wyjść z powrotem do głównego CD .., ale już po tym próba wyświetlenia bieżącej ścieżki "CD", wyświetlenia zawartości dowolnego innego katalogu (np. DIR MUSIC>), albo wejścia do innego katalogu, daje zwis, aż do naciśnięcia RESET.
Można jakoś naprawić taki katalog jakimś narzedziem? Jeśli trzeba pogrzebać ręcznie edytorem dyskowym, to prosiłbym o dokładniejszą instrukcję.
Dość szybko mógłbym przegrać całą resztę na inną partycję i sformatować tę z tym dziwnym katalogiem bo wiele tam jeszcze nie mam, ale pytam bardziej w celach poznawczych.
Z góry dzięki, Adam.
<-- Kontakt przez "E-mail" albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.