Temat: Komentujemy nową wersję IK+ 0174 czyli: istny atak pająków :-D
Właśnie sobie sciągnąłem i trochę po testowałem najnowszą wersję IK+ i jestem ZACHWYCONY !!!!
Nie miałem czasu w ostatnich latach na zabawę gdyż nie brakowało mi sporych problemów i ostatnio nawet nie zauważyłem, że w IK+ można już grać !!! sorry Paweł :(
Ale teraz kiedy już wszystko działa, zassałem, zagrałem ... to wprost MIODZIO !:)
Dokonałeś NIEMOŻLIWEGO !! :)
Może pionierem pod tym względem na Atari nie jesteś ... ale myślę że wszyscy są Tobie BARDZO wdzięczni ! :)
Muszę natychmiast powiadomić mego kolegę Jaśka, który jest tu znany (lub nieznany :-P) jako Bzyk. Zapewne też będzie zachwycony i zadziwiony jak fajnie Tobie to wszystko wyszło !:) Oczywiście najfajniejsze jest to że można się już sprawdzić w rozgrywce. Może nie jest to jeszcze to co powinno być, ale już wiadomo jaki będzie klimacik, frajda itp. a to bardzo dużo :) Ponad to nikt z małoatarowców nie miał okazji grać w nią (na XL/XE), teraz mamy okazję po raz pierwszy, oraz mamy okazję poznać i przyzwyczaić się do nowych ciosów itp.
Co do nowych animacji:
Mamy gniazdo czarnych pająków oraz żółtego na drzewie ? WIELKIE BRAWA !!
Tylko nie wiem dlaczego ten żółty jest jakiś taki skromny :-P
O ! jest też i czarny pajączek na drzewie ? tyle że zamieszkuje inną gałąź :)
Jeśli chodzi o mnie to mógłby się jeszcze pojawiać pająk na gałęzi po tej samej stronie co czarny tyle że wyżej, czyli właściwie na tej samej wysokości co te ze środka ekranu.
Jeszcze ptaszki latają - same lub parami :)
Nie chcę być jakiś zbyt pamiętliwy ale o ile pamiętam to powinny jeszcze: spadać liście, w wodzie skakać rybki a nawet pojawiać się zaginione uboty :-)
Spadające liście mogą być zrobione za pomocą tego samego duszka co żółty pająk, ale czy możliwe jest jeszcze dorysowywanie spadłych już liści na dole drzewa ?
Kończąc ten wątek dodam że jedyne zastrzeżenia jakie mam to takie że o ile wiem to pająki nie trenują wspinaczki wysokościowej lecz rozpinają sieci i łapią jedzenie...
:-D
A teraz pytanie do wszystkich: co zrobić z niewidocznym w emulatorze (i innych Atari) efektem hiresowej nici pajęczej ??
I jeszcze z innej beczki: może zadam głupie pytanie ale ugrałem 20600 punktów i nie mogłem już kontynuować gry ...
Gdyby to była gra pecetowa to powiedziałbym że komp się zawiesił... ale przecież się nie zawiesił...
Atari się nie wiesza ! :-P
Pozdrawiam wszystkich a w szczególności naszego Pawła, który pomimo przeciwności losu stara się wciąż coś udoskonalić w swoim projekcie :)
... oraz inne grzyby i Amigi :-P