1

Temat: Simlock Nokia 6680 !!!

Witam ... dostalem z anglii nokie 6680 , chodzi na siec 3G. No i mam problem ze sciagnieciem blokady simlock... czy jest tu moze ktos tak dobry kto potrafi to odblokowac?? :) Pytalem sie juz w roznych miejscach ,ale odpowiedz byla jedna - na dzien dzisiejszy nigdzie w polsce mi go nie odblokuja :( ...

Odp: Simlock Nokia 6680 !!!

Jak jestes z wawy to moge ci dac namiar na goscia ktory ma najwieksze szanse odblokowac (pracuje w serwisie)

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

3

ściągniecie sima z takiej Nokii to koszt nim. 450pln!!!! (w-wa wolumen!!! )
-telefon oddajesz na 3tygodnie i kolesie tak dosłownie "kastrują płytę i procesor"..

wiem to bo mam 6630 w której o ściągnieciu simlock-a też można napisać księgę..
( mnie to wali bo mam ją w Plusie tak jak i swój numer! ).

ogólnie sprzedaj na allegro i kup bez simlock-a, najlepiej takiego fabrycznego.
poczytaj na forum Nokii że takie ściągniecie sim-a "pier*.*" cały telefon i nie działa on tak jak oryginał..

Z tego co wiem serwisy mogą odblokować np. serwis Ery tylko simlock Ery.

Znajomy niezależny autoryzowany serwis NOkii W-wa kijowska, człowiek stwierdził żeby nie ściągać simlock-a bo telefon będzie się wieszał itd......

Ostatnio edytowany przez AS... (2006-02-11 14:30:05)

4

Ja tez tak slyszalem, ze z tymi nowymi nokiami sa problemy ze sciagnieciem simlocka. Kumpel teraz kupil Nokie N90 w sieci O2, ktora nie ma simlocka (to czeste tutaj). Sprawdzalismy kilka kart innych operatorow wlacznie z Polska IDEA i chodzi ladnie.

Ja osobiscie przymierzam sie do kupienia N-Gage QD

5

czołgiem!

jak pisałem jest jaaazda tylko nieliczni się podejmą...
i kosztuje to tyle co zazwyczaj sam telefon ( he he! )..

6

monsoft - doczytaj...
jak bedziesz mial wybor - bierz n-gage clasic (stara wersje) jest bardziej wypasiona
i bardziej funkcjonalna...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

7

ejjj, to sprzedaj na allegro i kup telefon! :D

I Ty zostaniesz big endianem...

malwa jest OK

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

9

jellonek napisał/a:

monsoft - doczytaj...
jak bedziesz mial wybor - bierz n-gage clasic (stara wersje) jest bardziej wypasiona
i bardziej funkcjonalna...

Mowisz ???
Hmm, nie porownywalem szczerze mowiac wersji nowszej ze starsza (oprocz wymiany karty pamieci, w QD jest to lepiej rozwiazane, a w starej wersji trzeba telefon rozbierac).

Dzieki za info. A mozesz tak w skrocie napisac w czym jest lepsza starsza wersja od nowej (wiem ze staram ma wbudowany odtwarzacz mp3 i jest stereo) ??

Ostatnio edytowany przez Monsoft (2006-02-12 00:11:42)

10

hm... dziwna sprawa. gadalem ze znajomym z serwisu nokii, ktory stwierdzil ze da sie sciagnac z tego modelu (i nowszych). problem polega na tym, ze zna jedna (slownie JEDNA) osobe, ktora robi to w 100% dobrze :) ow gosc jest z ... anglii :) czas reakcji to min. 1 miesiac - koszt okolo 100 funtow.

reasumujac... nieliczni maja "monopol" ... a nokia zaczyna stosowac dosyc ciekawe zabezpieczenia - mi osobiscie podoba sie ten pomysl a'la 'samochodowy immobiliser' ;)

s.

11

Moze zmniejszy to ilosc kradziezy telefonow w Polsce. W USA praktycznie nie ma kradziezy telefonow (nie wiem jak w UK bo jestem tu od 2 miesiecy) bo operatorzy w USA stosuja troche inna technike niz karty SIM. Wszystkie dane odnisnie nr telefonu itp. sa wgrywane razem z oprogramowaniem do aparatu (w ktorym z reguly nie ma miejsca na karte SIM). Niby sie da zmienic IMEI itp. ale lokalne sklepy nie bardzo chca wgrywac oprogramowanie do aparatu nie kupionego u nich. Po drugie nie mozna zbytnio przedac takiego aparatu bo go nikt nie kupi (kupowanie od kogos na ulicy, kogos kto nie ma swojego stoiska, tylko po cichaczu chce ci cos sprzedac jest karalne i czesto policja robi takie podpuchy, wiec nikt raczej sie nie lapie na to oprocz czarnych), a na ebayu sprzedaja albo z nr telefonu albo taki na karte z zestawu Pay&Go.

W sumie to jest dobre, bo mieszkajac przez 2 lata w USA nie slyszalem zeby komus z moich znajomych zginal telefon.

12

dzieki za info...czyli pozostalo mi sprzedac ten telefonik...wypasiony...ciekawe ile dostane :) moze kto jedzie z was do anglii ?? to mu sie przyda ten tel... :)

13

monsoft:
  http://my-symbian.com/7650/compare8.php

mp3 mozna olac (da sie softem odtworzyc), ale brak stereo to w QD juz powazna strata
kolejna (w/g mnie wazniejsza) wtopa to brak mozliwosci podpiecia poprzez USB, podczas gdy
zwykle NGAGE "robi" ci za zew. dysk usb.

no i QD nie ma radia ;)

14

Jellonek - WIELKIE DZIEKI !!!

15

slaves napisał/a:

hm... dziwna sprawa. gadalem ze znajomym z serwisu nokii, ktory stwierdzil ze da sie sciagnac z tego modelu (i nowszych). problem polega na tym, ze zna jedna (slownie JEDNA) osobe, ktora robi to w 100% dobrze :) ow gosc jest z ... anglii :) czas reakcji to min. 1 miesiac - koszt okolo 100 funtow.

reasumujac... nieliczni maja "monopol" ... a nokia zaczyna stosowac dosyc ciekawe zabezpieczenia - mi osobiscie podoba sie ten pomysl a'la 'samochodowy immobiliser' ;)

s.

podagaj bardziej (!!)
-robi to koleś jeszcze z aukrainy, dwóch kolesi  potrafi jeszcze ściągnąć simlock-a z sieci vodafone ( anglia ).

tak jak pisałem ściągnąć się da ale telefon będzie się wieszał i p*.*ł !!!
koszt simlock-a to 450pln W-wa wolumen i 3tygodnie czasu..
najlepiej sprzedać i qpić takiego bez simlock-a ale fabrycznego!!!!!!!!!!!!!

*telefon jest świetny dla kobietek, qmpela nie nosi już lusterka- wystarcza jej tak NOkia ( he he )...

Ostatnio edytowany przez AS... (2006-02-12 11:56:32)

16

<lans>ale to 6680 to i tak tylko ubozsza wersja n70</lans>
choc drozszy, to funkcjonalnie ubozszy ;)
chyba ze komus zalezy na wygladzie - coby sie pochwalic - n70 odpada w przedbiegach

tak jak przedpiścy polecam sprzedanie tego toto gdziekolwiek i kupienie wersji bez simloka
ja kupilem w salonie - przeplacilem...

Moj znajomy pracuje w serwisie nie sieciowym ale ogolnokomorkowym i to takim fest - jak dostaje telefon do reki to juz jest wogole bez obudowy i on sie tylko bebechami zajmuje. Smiem twierdzic ze jesli on tego simlocka nie zdejmie to faktycznie nikt w polsce nie zdejmie, no ale jak tam sdk chcesz.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

18

Adam jeśli zdejmie to jest naprawdę kozak!!!
-Spytaj się go czy da radę z jakąkolwiek nokią z symbianem 60 w górę ( oczywiście mówimy o dresofonach 3g! ).

Musizalbym poznac dokladne modele telefonow.

20

adam:
  http://my-symbian.com/7650/compare.php
popatrz na te ktore maja 3g ;)
za duzo ich nie ma - z dostepnych u nas nic poza: n90, n70, 6680, 6630
chyba ze seria E juz u nas weszla (ma byc w 1Q) lub n91 juz jest (o czym nie wiem...)

21

Monsoft wersja QD to taki tanszy odpowiednik, ktorym Nokia chciala ten fragment rynku dla siebie ratowac, bo original n-gage byla "za droga". wiec jezeli mozesz bierz old wersje.

22

No wlasnie moge, bo bede kupowal ne ebayu a roznicy cenowej pomiedzy wersja stara a nowa praktycznie nie ma. Wiec wezmwe wersje starsza

23

Krótka piłka z mojej strony. Do grania: QD, do wszystkiego innego (dzwonienie, mp3 itp.) sidetalk czyli stara wersja.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

24

dely, a dlaczego mowisz ze nowsza wersja lepszado grania ?? Ze specyfikacji wynika, ze podobne zeczy siedza w srodku (jesli chodzi o mozliwosci giercowania)

25

QD jest przyjemniejsza w rękach (niebagatelne jeśli chodzi o dłuższe granie), mówią też - ja nie odczułem tego - że lepiej widać ekran :) Poza tym sposób wkładania kart pamięci w QD jest dużo wygodniejszy ;)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.