Temat: Kupiem HDD
Kupię dysk twardy dla atari ST, najlepiej któregoś z megafile, może być MFM,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupię dysk twardy dla atari ST, najlepiej któregoś z megafile, może być MFM,
Kup na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70247648 może jeszcze zdążysz.
No nie wiem czy zdążę..
13 dni to trochę mało czasu ;-)
chyba ze ktos skozysta z ,,kup teraz'' bo cena jak na ten sprzet (very rare) jest nawet przystepna...
No nie wiem czy zdążę..
13 dni to trochę mało czasu ;-)
podaruj sobie texty w stylu "ileś tam dni do końca aukcji" bo jest opcja "kup teraz" i ktos ci moze sprzatnac sprzet. W podobny sposob stracilem Amige 1200 (!) (BOX) .... zastanawialem sie bo jeszcze "był czas", przynajmniej tak mi sie wydawało no i cena była niemała. za drugim razem nie dałem nikomu szans..... ale czekałem na okazję 2 lata :D
Ostatnio edytowany przez grzeniu (2005-10-31 15:25:27)
jak dla mnie cena jest mocno przesadzona, a nie przystepna :), ja kupilem na allegro rok temu dysk vortex'a do st'ka za 70 zl i wymienilem naped na 500 mb ( za 20 zl ), a tu jest 30 mb ( i praktycznie nie ma szansy go wymienic ) za 140 zl :), ale moze sie myle.
Mylisz sie, ale tylko jesli jestes kolekcjonerem. Taki Megafile ma wieksza wartosc dla kogos kto zbiera sprzet i chcialby kupic cos z logiem Atari na obudowie. Jesli chcesz miec HDD do uzywania to rzeczywiscie kontrolery typu Vortex czy Paskud beda lepsze dla Ciebie.
Jak dla mnie cena jest jeszcze do zniesienia ale ostatnio coś mam pecha do allegro więc wolę tylko obserwować aukcję. Rzeczywiście chodzi mi o coś z logiem Atari. Oglądałem sobie inne kontrolery- niby ładne i funkcjonalne ale jakeś takie puste i nie pasujące do reszty. Jeśli chodzi o wymianę takiego dysku (jeśli jest to dysk MFM) to bez większego problemu powinno dać się go wymienić na dysk RLL (pojemność o ilę się nie mylę do 300MB, MFM-120MB maksymalnie), jedynym ubocznym skutkiem takiej zamiany będzie skrócenie żywotności dysku mniejwięcej o połowę.
Cos chyba pokreciles z tymi pojemnosciami mfm i rll, np wg strony:
http://www.ccsdrives.com/category/SEA
najwieksza pojemnosci seagete'ow rll to 128mb, a mfm jeszcze mniejsza. Ale mi nawet takiego sie nie udalo znalezc, max ktory upatrzylem z rll'i na allegro, to chyba 60mb.
Aha, piszesz ze ogladales inne kontrolery, ale jakies takie puste Ci sie wydaly :), czy mozesz podac namiar na te puste kontrolery, bo chetnie bym sobie jeszcze cos awaryjnie dokupil do mojego Vortex'a w razie jakby padl :)
Ostatnio edytowany przez jury (2005-10-31 20:50:38)
co prawda jakos inaczej to bylo powiedziane, ale ktos cos podobnego wspomnial:
,,120MB-MFM powinno starczyc kazdemu''
Nie pomieszałem nic. Największy dysk MFM to było o ile pamiętam 160MB - produkowała go bardzo mało znana firma ATASI jeśli mam już być dokładny to był to model 519M a wersja RLL (519R- mam go :D i =D ) ma pojemnośc 244MB. Jeśli codzi o pojemności to w naszym Pięknym kraju w czasach świetności standardu MFM (RLL było prawdziwą żadkością) standardem były dyski 20 i 50 MB.
Oto lokalizacja:
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=8705815334
Ostatnio edytowany przez kabull (2005-10-31 21:17:03)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.071 sekund, wykonano 13 zapytań ]