Odp: SLIGHT SID - ?!?!?!?!?!
Wzucilem info o projektach na forum Atariage wiecej info tu ;) :
http://www.atariage.com/forums/viewtopic.php?t=37511
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wzucilem info o projektach na forum Atariage wiecej info tu ;) :
http://www.atariage.com/forums/viewtopic.php?t=37511
Hmmm, szkoda ze kazdy sid nie ma swojego zasilacza od komody :)
Hmm, it`s shame that every sid doesn`t have it`s own power supply from C64 :)
ku*nasz mac juz niemoge czemu nie ma zadnych info od Sebana dotyczacych tego SlightSida czekam i czekam a tu *** no przeciez wystarczylo by krotkie info, "projekt bedzie gotowy za xx lat", a nie czekam jak taki debil - rozpiprzylem wszystkie c64(tzn. wyjelem wszystkie sidy z nich) zeby kazdego sida na tym przetestowac .... no chyba ze projekt jest juz ukonczony i bedzie pokazany w Ornecie ....
a jak nie to ja chce wersje preprebeta .......do testow
SEban jest mocno zajety .... slyszalem ostatnio
ku*nasz mac juz niemoge czemu nie ma zadnych info od Sebana dotyczacych tego SlightSida czekam i czekam a tu *** no przeciez wystarczylo by krotkie info, "projekt bedzie gotowy za xx lat",
STRYKER, nie denerwuj sie :-) Nie moge dac ci slowa typu projekt bedzie gotowy za 2 miseiace albo za 5 lat. Nie moge rzucac slow na wiatr. Kiedy ustabilizuje sie moja sytuacja pracowo/rodzino/finansowa bede mogl dokonczyc projekt. Obecenie nie bede ukrywal iz projekt lezy na polce i czeka na lepsze czsy :(
a nie czekam jak taki debil - rozpiprzylem wszystkie c64(tzn. wyjelem wszystkie sidy z nich) zeby kazdego sida na tym przetestowac ....
Tak jak Ci obiecywalem, jak tylko bede pierwsza dzialajaca wersja zrobiona na plytce "PCB" (nie uniwersalnej, tak jak to jest w tej chwili) to dostaniesz sztuke do testow :-)
no chyba ze projekt jest juz ukonczony i bedzie pokazany w Ornecie ....a jak nie to ja chce wersje preprebeta .......do testow
Niestety nie jest ukonczony :( sam juz bym chcial ukonczys sprawe, i przekazac dokumantacje dzialajacego projektu, ale tak jak pisalem zajduje sie ostatnio w dosc klopotliwej sytuacji, o ktorej nie bede sie rozwodzil.
Mam nadzieje iz wszyscy ktorzy oczekuje na ten projekt wykarza jeszcze troche cierpliwosci.
pozdrawiam serdecznie
Seban/SLIGHT
Sebanek: nie daj się .... o ile dobrze pamiętam to elektryczne gitary śpiewały
Wszytko c h u ......
Tak więc nie łam się ...
heh ;) przynajmniej wiem na czym stoje i cóż poczekam jeszcze ;)
pozdrawiam
Stryjek
hmm... to znow ja ;) 5 miesiecy mineło a tu cicho jak tam idzie cos sie ruszyło ?? moze bys stworzył jakąś stronke odnośnie tego projektu ;] bo ta co lezy u dely'ego nie zmienila sie juz chyba od 2 lat ;/ (zreszta niech poprawi tam kod bo blad w liczniku wyskakuje ) ..
pozdrawiam
i czekam na info..
i sorry za zawracanie du..y ;
No i dolaczylem taką małą ankietke ;) moze ona cie zmobilizuje...
Ludki głosować !!!!! ....
to znow ja ;)
Dla tych co oczekuja ...z rozmowy z Autorem na QUascie wyniaka ze projekt plytki i dokumentacja juz są ...zostalo tylko zrobienie probnych plytek + foliogramow....ale to kosztuje.....wiec trzeba czekac(ile jeszcze..na to niestety nie udalo mi sie dostac odpowiedzi ;/ )
pozdr.
Stryjek
Seban moze jakies Info ? ;/
Może potrzeba dopingu? Dać mu szansę! Dać mu szansę! Dać mu szansę! Dać mu szansę! Dać mu szansę! Dać mu szansę!
swego czasu koles oglaszal na forum ze instaluje sid stereo w katarynie... zamowilem, sprzety dostarczylem i ... na mikolaja mam miec :-) 2*pokey + 2*sid + zdaje sie 4*covox hmmm
hehe i jak xxl ? ;) doczekales sie tego ??? bo Candle cosik milczy ;/ tez swego czasu chcialem od niego plytke od tego ale chyba projekt upadl ? ;/ ehh
a z ankiety wynika ze ludki czekaja ;] ....... :rolleyes:
:D jest duza szansa ze na dniach ?? :> bedzie juz wielce oczekiwany ?? ;D slightsid ;-) dla ciekawostki powiem ze program do odtwarzania sidow pisac bedzie Święty :-) tzn. bedzie tylko przerabiał swój player ;-)
pozdruffka ;-)
Na razie czekam z utesknieniem na hardware - bo tu kilka zmian kosmetycznych w sid-playerze i będzie grało. Pokey zostanie jedynie jako emulator timera CIA hehehe......
Święty - a tak przy okazji. Mówiłeś swojego czasu o układzie do dźwięku z Apple IIgs - czy ja Ci dałem płyte z tegoż na Quast party ?? :) - bo jakoś nie pamiętam; chyba troche sie najebałem.. :D:D
SID- a czy każdy z projektowanych prototypów stanowi standart sam dla siebie ?? - że tak zapytam:)
Płytę wziąłem , będę w wolnym czasie coś kombinował z tym układem , ale będzie ciężko - układ ma 3 sygnały zegarowe , własny dzielnik częstotliwości itp. - najtrudniejsze będzie zsynchronizować sygnały zegarowe atari i układu - jak to się uda to reszta małe piwo !
Tutaj jest nieco inaczej ponieważ układ DOC ma własną obsługę pamięci , żeby było śmieszniej dynamicznych w przeciwfazie sygnału zegarowego - więc nie blokuje szyny podczas odczytu z pamięci sampli ale nieco komplikuje to budowę samego interfacu - rozważam rozwiązanie najprostsze ale najmniej elastyczne - pamięć jedynie ROM z próbkami (np wszystkie ze std. general midi + ileś fal sidowych) , własny ram bądź część współdzielonej pamięci z Atari.
Na początku na pewno będzie to eprom.
minely juz prawie ~3 lata od pierwszego posta....
projekt juz prawie finalny (tak przynajmniej twierdzi Seban ;) )
fotki ponizej...
Seban - czyżby MICROCHIP PIC z wykorzystaniem PSP ??? :)
Edit: a swoją drogą fajnie, że projekty są coraz bardziej dojrzałe technologicznie - PCB, montaż etc.
Ostatnio edytowany przez electron (2006-09-02 09:52:03)
Czekamy zatem na dostępną pierwszą partię czystych PCB oraz listę potrzebnych części, plus soft do odtwarzania.
A takie małe pytanie: jeśli Slight SID jest na carcie, to czy ma możliwość współpracy z SDX?
to teraz komodziarze beda mogli wystawic swoje prace na atarowskich party ;)
Seban - czyżby MICROCHIP PIC z wykorzystaniem PSP ??? :)
dokładnie tak, Electronie :) Twój pomysł :)
pozdrawiam
Seban
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.095 sekund, wykonano 9 zapytań ]