Temat: SUNiarze na forum
Temat postu trochę dziwny, ale do rzeczy.
Pisząć SUNiarze miałem na myśli użytkowników sprzętu firmy SUN. Są takowi ?
Chyba nie będę jedynym użytkownikiem na tym forum ????
To na razie tyle resztę potem jak ktoś odpisze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Temat postu trochę dziwny, ale do rzeczy.
Pisząć SUNiarze miałem na myśli użytkowników sprzętu firmy SUN. Są takowi ?
Chyba nie będę jedynym użytkownikiem na tym forum ????
To na razie tyle resztę potem jak ktoś odpisze.
sun storedge d-1000 sie liczy? :)
Sun Fire V240 + Sun Enterprise 250
Ostatnio edytowany przez jury (2012-08-22 22:11:52)
SUNflowers of Van Gogh on the picture (reproduction)... może być ? ;)
SUNflowers of Van Gogh on the picture (reproduction)... może być ? ;)
SUNday driver ??
ale o so chozi?
jakis taki badziew w serwerowni chozi...
Obecnie to nie, ale w poprzedniej robocie miałem nieszczęście posiadać na biurku SUNa Ultrę 5, którą mi potem zmienioną na jakiegoś blade. G*.*o to było niesamowite. Już mój Celeron333 był wygodniejszy w obsłudze. Możliwe, że w jakiś tam testach to było szybsze, ale jak chciałem sobie zawartość CD przegrać na twardziela i komp mi na 15 minut dosłownie zastygł (nic na ekranie się nie odświeżało, dopiero jak przeczytał całe CD, to ruszyło)... po prostu skutki wsadzenia czytnika bez obsługi DMA. Na dodatek karta graficzna obsługująca co najwyżej 1024x768x24. A do tego dostałem 19" monitor Sony Trinitron. ROTFL dosłownie. I to coś jest droższe 3-5 razy od zwykłego PC-ta??? Żarty sobie stroją.
Co ciekawe, kiedy opisałem swoje doświadczenia z tym badziewiem na liście pl.comp.os.advocacy, to większość ludzi się ze mną zgodziła. Za wyjątkiem totalnych oszołomów, których zawsze się znajdzie. Tyle, że jeden był szczególnie pyskaty (później został szefem dystrybucji PLD linuksa) i zrobiło się niemiło.
Ogólnie po moich doświadczeniach w robocie i dyskusji na tym forum na dźwięk słowa SUN dostaję drgawek. Na słońce nie wychodzę i nawet Javy nie lubię.
...Na słońce nie wychodzę i nawet Javy nie lubię.
Dokładnie - zabójcze promieniowanie UV a poza tym czasem lepiej się nie budzić...
:lol:
popieram w pelnej rozciaglosci...
kontroler pamieci masowych opierajacy sie glownie o procesor
to poprostu masakra...
te kurewskie iowait-y moga dobic nawet najbardziej spokojne osoby
No to bardzo ciekawa opinia :). Ja tam do SUN'a nic nie mam. Mnie się ten sprzęt podoba :). Owszem Javy też za bardzo nie lubię ale za to StarOffice'a (OpenOffice'a) bardziej lubię używać niż MS Office :).
A jak ktos nie lubi SUN'a to jego problem. Ja nie lubię np. PC-tów, Windows'a i DiscoPolo. :D.
W sumie np. o Atari ST też możnaby napisać nieprzychylne opinie (ale raczej nie na tym forum :D ) a mimo to ma on swoich zwolenników.
Tyle, że jeden był szczególnie pyskaty (później został szefem dystrybucji PLD linuksa)
kloczek? juz nie jest szefem ;) tzn jest, ale nie tego PLD ktore rozwija reszta swiata :)
W kolejności:
Sun Blade 150
Sun Ultra 60
Sun Ultra 10
Sun Ultra 5
VME (przemysłowa) czy jakoś tak :-)
No i znalazł się jeszcze złomowaty Sun Ultra 1 8)
SUNday driver ??
Akurat w niedzielę jeżdżę najmniej w stosunku do reszty tygodnia ;)
Mam Sun Ultra 5, 512 ram, USIIi 400Mhz
Jaskier: masz racje U5 muli jeśli się jej nie pomoże. Ja pomogłem kupijąc na allegro kontroler UW SCSI za 16 zł ... (no i 512 ramu też solkowi pomaga)
Ja na U5 miałem 64MB :) A potem dostałem coś super nowoczesnego z 512MB ramu, które w ramach oszczędności zamiast dysków SCSI miało IDE. A że SUN IDE obsługiwać nie umie, to działały chyba bez DMA. Jak opisałem: tragedia. No ale to kompy służbowe to nawet nie mogłem nic zrobić. W ogóle zabawne, ale SUN robi też własne klawiatury, jak jedną przez przypadek zalałem herbatą, to musieli mi dać nową. PC-towa klawiatura zalewana była kilka razy i nic.
Ja swego czasu (czyt. w poprzednich firmach) pracowalem na sprzecie SUN'a typu Sun Ultra 10, 250, 450, SparcStation 5 i 20 no i jeszcze takie cienkie (1 U) bez karty graficznej (uzywalismy ich jako maszyny logujace).
Ogolnie calkiem to przyzwoicie chodzilo po Solarisem, gorzej np. pod Linuxem (probowalem redhata 6.0 for sparc). Podobno pod innymi linuxami jakos lepiej chodzilo, ale jaks wolalem Solarisa.
to co prawda inna platforma, ale pomysl zacny!!
silicon graphics refrigerator
Sukkor: Skoro założyłeś wątek to powiedz, czego Ty używasz...
axe: stare jak c*** :>
Dopisze conieco. Nie czytałem pozostałych odpowiedzi (bo mi się nie chce).
Mam już tego SUNa, trochę skomplikowana procedura uruchamiania. Ale mnie się to nawet spodobało (szczególnie setup :) ). PC-towy setup to mało powiedziane że jest prymitywny. Także piszcie se co chcecie, mnie się ten sprzęt spodobał i jak dobrze pójdzie to hebel pójdzie do szafy (albo na Allegro ;) ).
Ja tak w sumie nie do końca wiem (działem) co to ten Sun, ale udało mi się wyguglać. Efekt poniżej, od razu mi się ten sprzęt spodobał! Idealny na party, acz dużawy (Pinokio by zabrał :mrgreen: ).
(Sorry po migracji na nowe forum zjadło obrazek. Nie ma tu dodawania załączników? Jak nie to gdzieś wetkne ten obrazek i dołączę później)
Ostatnio edytowany przez Jurgi2 (2005-07-02 16:26:40)
Także piszcie se co chcecie, mnie się ten sprzęt spodobał i jak dobrze pójdzie to hebel pójdzie do szafy (albo na Allegro ;) ).
A jakiego SUN-a masz ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.086 sekund, wykonano 11 zapytań ]