Odp: SID w ATARI reaktywacja a moze filtr analogowy jak w moogu ?
wersja na mikrokontrolerze PIC bylaby calkiem na miejscu .Szczegolnie jesli opracowales na latwo dostępnym i tanim 16f84 a nie 16f877 jak w midiSIDbox'ie
eeee... 16f84 nie ma PSP (pararell slave port). Trzeba wybrać coś z PSP, co jest normalnie dostępne. Ja mogę mieć dostęp do wsztstkich ale nie o to chodzi. Chodzi o to jakie PIC'e z PSP można dostać w rozsądnej cenie w detalu.
A i pomysł zastosowania PIC'ka nie jest mój tylko Electrona. Chyba nawet Electron zaproponował jakiś schemat i do tego zaproponował wykorzystanie mocy szybkiego PIC'ka do wykonania dodatkowych zadań. Np. mnożenia, itp.
Jestem za rozwiązaniem z wlasnym rezonatorem kwarcowym 1MHz. Seban jesli nie masz czasu to i tak warto bys udostępnil schamaty w tej postaci w jakiej sa Po tych 9 latach :D Niech inni nad tym tez pracują równolegle Wkoncu moc tkwi w równoleglym przetwarzaniu:D
Pewnie masz racje... jak bym to udostępnił to pewnie już ktoś kto ma więcej czasu już by to dawno dokończył. Może i tak zrobie. Może ktoś z was mający więcej czasu się tym zajmie. w takim razie musze doprowadzić do porządku dokumentacje i postaram się opbulikować to co jest zrobione do tej pory.
pozdr
Seban/SLIGHT