Temat: PinROM

Gdzieś padła mi na oczy karteczka/nalepka znajdująca się na ROMie z napisem PinROM ... coś tam ... . Ciekaw jestem co Pin tam "wsadził".

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2

Odp: PinROM

:D:D:D:D - nie Pin - tyle co PASIU

XL OS, DracOS, Sparta X 4.20, Sparta X 4.22, Basic, IDE bios dla KMK.

tylko tyle - a napis powstał przy okazji specjalnego zamówienia zawartości wspomnianego  - "PINROMA"
:twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Kontakt: pin@usdk.pl

3

Wsadzenie kilku romow do jednego eproma bardzo uproscilo montaz wszystkich przerobek, przy niewiele wiekszym skomplikowaniu calosci  :D .

4

no - i jak ładnie się nazywa.  :D

Pasiu - prośba. Podeślij mi na maila po kolei wszystko to - co jest w pinromie - chodzi o to, ze moze zrobie sobie update o nowy DracOS - uprościło by to nieco wymiane romu :? (pinromu)  :twisted:

5

prawda, ze ladnie?

strukturka jest  w zalaczniku. zamiast Qmega wstawiasz DracOeSa, romy z zaznaczonym 'HDD Handler' musisz zmodyfikowac wstawiajac zamiast pakietu matematycznego bios interfejsu twardego dysku.

6

Podeślij mi na maila po kolei wszystko to - co jest w pinromie

toc sam mozesz to zrobic sciagasz program Hex Workshop ladujesz pinroma i ten stary os (zalezy jeszcze jaka to wersja z F'kami czy z dodatkowym sprawdzaniem ramu..) i szukasz poczatek i koniec tego starego os'a poczym go zaznaczasz (16384 bytes) i w to miejsce wklejasz DracOS'a po tym zapisujesz i wypalasz np. w Willemie ;D

[ Dodano: 02.03.2005 19:19:14 ]

prawda, ze ladnie?

łoł :)

"wszystko się kiedyś kończy......."

7

zara zara. czy ja dobrze widze?!? ? Wersja QMEG'a 4.04 z handlerem HDD ??? Czy to cuś dla IDE KMK jest ??? Może trochę więcej szczegułów poproszę

FAQ: Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile ważą dwie cegły ? :D

JIL 4EVER!

8

To jest normalny QMEG, tylko w dwóch kopiach - jeden zwykły, a drugi z IDE BIOS-em zamiast pakietu FP. Przełączenie połówek wisi na rejestrze PDVREG $D1FF - dobrze mówię?  ;)

KMK
? HEX$(6670358)

9

Dobrze mowicie obywatelu  :D .

10

znaczy sie. Ma to służyć wewnętrznemu IDE KMK mam sie rozumieć, a jak Pinek bedzie se chciał założyć ROMChangera ??? :rolleyes:  :twisted:

[ Dodano: Sro Mar 02, 2005 22:22 ]
a tyle kopii Basica ??? Na kiego grzyuba?? Hmmm. chyba, że Basic też jest z tego epromu i ma to służyć "swobodzie" w przełączaniu między "OS'ami" i/lub między AtariBasiciem a SDX. Dobrze kojarzę?

FAQ: Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile ważą dwie cegły ? :D

JIL 4EVER!

11

ze tak spytam: gdzie sie to wsadza?  :twisted:  :P  :mrgreen:

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

12

do xegsa pinka.

--
= krap.pl =

13

no tak... gucwinski_gay_system...
ale czy to jest cart czy jakis dopal wlutowywany na bezczela do srodka kompa?

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

14

dopal. ale nie nazwalbym go wlutowanym-na-bezczela. pasia dopalki sa wykonane z dolozeniem nalezytej starannosci i wygladaja nad wyraz estetycznie.

tu masz interior pinkowego xegsa: http://krap.pl/fotoz/quast-2k4/F0000007.jpg

--
= krap.pl =

15

w koncu to pasiuNOTwaldi  ;)

16

a wez mi nic nie mow o waldim... :Z

wlasnie, ma ktos do niego jakis aktualny namiar? bym przynajmniej kibort odebral swoj, moze jego nie zepsul/sprzedal, moglbym wtedy wspomoc mikera jakims zlepkiem z tych dwoch, co mam tu...

--
= krap.pl =

17

Krap: daj linka do zdjatek swojej XEGS.

Po co tyle basicow? Tyle musi widocznie byc  :D .

18

... a jak Pinek bedzie se chciał założyć ROMChangera ??? :rolleyes:  :twisted:

NIE BĘDZIE CHCIAŁ -  bo i bez tego obudowa ledwie się domyka  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

19

o tu jest sliczna ona: http://krap.pl/atari/xegs :)

wlasnie, kiedy planujesz rilis schematow warp4? tu z draco ostatnio rozmawialismy nad reprodukcja w jego atarce...

--
= krap.pl =

20

Pin: ROM Changer nie zajmuje dużo miejsca... :D Swoją drogą mój zestaw ROMów ma jeszcze TTP dorzucone...

[ Dodano: Śro Mar 02, 2005 01:58  ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość.  :rolleyes:

21

PinRom - ta nazwa niewątpliwie wiele nam mówi o pochodzeniu, (narodowosci) Pinokia...  Zreszta mozna bylo sie tego domyslic obserwujac koczowniczy tryb zycia jaki prowadzi wyzej wspomniany osobnik.

Im dłużej czekamy, tym wzorek jest większy" (c) by Sikor

22

Powiedzcie mi: ile jest na scenie atarek z 65c816 z rozbudowanym liniowym RAMem opartych o pasiowy MegaMEMboard? Chcialbym juz cos pod to napisac, a glupio zeby istnial tylko jeden komp, ktory to uciagnie :? I ile ramu przyjmujemy za standard? pol mega kilo, czy megabajt? (czytaj: ile moge uzyc   :mrgreen: )

23

W przyszłym tygodniu, w poniedziałek wychodzimy pieszo na Słowację  :twisted: - na piątek pewnie damy rade :D - ehehehehehh

X-Raz - jaki masz skład do wozu na F ??

Laoo - myśle, że jeszcze jest tego niewiele - Laoo, Krap, Pasiu - przynajmniej tyle mi do głowy przychodzi. Jeśli prototyp jest ukończony - i koderzy mają się za to zabrać - to podeślemy następny egz. kompa do Pasia (po uzgodnieniu tematu) - i niech Epij coś pod to pisze. Ok - zapytam Pasia.

24

Powiedzcie mi: ile jest na scenie atarek z 65c816 z rozbudowanym liniowym RAMem opartych o pasiowy MegaMEMboard?

dwie (plus teoretycznie jeszcze jedna)  :D

25

Pasiu - da rade zrobić dopałe z liniowym w module do samodzielnego montarzu ?? - jeśli tak - wrzuć mi na priva ile ojro :D (cena = części + praca)