Mam Pytanie ?
Czy istnieje jakiś soft za pomocą którego bezpośednio w stacji 5'25 w pececie jest możliwe nadanie dystkietce formatu "atarowskiego" i przegranie atr, com czy xex na dysk tak żeby było to odczytywalne w "real" stacji atari.
Może pytanie jest bezsensowne, z góry przepraszam, ale dorwałem cały zestaw atari. Niestety mam tylko klika dyskietek ze stuffem. Chciałem poprzegrywać dostępny w sieci stuff za pomocą xex2cas następnie cas2wav nagrać na kasęte i na prawdziwym atari przegrać na dyski 5'25 bo mam takich sporo. Niestety mój magnetofon w starej nieuzywanej wieży nagrywana z takimi potwornymi szumami, że magnet atari wogóle nie chce tego czytać (dodam że magnetofon działa, bo mam jedna 20 letnią kasęte z grami i magnet bezbłednie z niej wczytuje).
Chciałem dorwać SIO2PC ale ostatnio na ALLEGRO nie widziałem. Czy ewentualnie możecie mi pomóc zdobyć coś takiego lub opisać bardzo dokładnie krok po kroku jak zrobić samemu taki kabelek (co dokładnie trzeba kupić i jak wykonać).
Ewentulanie czy są jeszcze jakieś inne metody na zrzucenie softu z PC do ATARI.
I ostatnie pytanie: Posiadam 30 sztuk orginalnie zapakowanych dyskietek 5'25 ale niestety HD. Jak pamiętam jak miałem własne atari z californią 16 lat temu to te dyski ciężko było zformatować , czasami chodziły czasami nie. Czy jest jakiś atarowski soft który bez większych problemów formatuje takie dyski ???