1

Temat: Podróż do... przyszłości :)

Witam
Czy tylko ja zauważyłem że czas dodawania postów jest o godzinę do przodu? Tj nie zmieniono na serwerze czasu na zimowy.
Post piszę o 9:42

Ostatnio edytowany przez seb@stian (Dzisiaj 09:43:08)

Atari MEGA STE TOS 2.06 2MB RAM 57MB HDD; Atari MEGA ST TOS 2.06 2MB RAM+SH205 20MB; Amiga 600 HD+

2

Odp: Podróż do... przyszłości :)

A masz w profilu wszystko dobrze poustawiane?

3

Też tak mam. W profilu UTC, a tematy mają +1h. Trzeba wyłączyć korekcję czasu letniego, wtedy zaczyna poprawnie wyświetlać.

Ostatnio edytowany przez perinoid (Dzisiaj 11:30:24)

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

4

Wydawało mi się, że mamy XXI w. i takie rzeczy dzieją się już automagicznie, ale co ja tam wiem. ;-)

Z drugiej strony pamiętam czasy, gdy AUTOEXEC.BAT w SDX miał polecenia DATE i TIME, bo zegarek w Atari był niedostępną fanaberią.

Ostatnio edytowany przez Lizard (Dzisiaj 11:44:23)

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

5

W Atari? Większość XT nie miała zegara I na starcie prosiła o czas "by default". MSX-y to samo (tu pewnie przez analogię do PC).

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

6

No faktycznie, można wyłączyć korektę czasu letniego ale myślę że nie tak to powinno działać. Ale nie krytykuje. Forum ma swoje lata a łatwo oceniać a ciężko samemu coś zrobić.
Może kiedyś ktoś mądry to udoskonali ;)
Dzięki za odpowiedzi.

Atari MEGA STE TOS 2.06 2MB RAM 57MB HDD; Atari MEGA ST TOS 2.06 2MB RAM+SH205 20MB; Amiga 600 HD+