Temat: Turbo Rom / Mapasoft (Janusz Żurek) - help! XC 11
Cześć,
Mam magnetofon i kasetę Mapasoftu z grami zapisanymi w Turbo Rom firmy Pana Janusza Żurka z Krakowa.
Magnetofon (konkretnie XC11) jest jeszcze w wersji z tzw. przełącznikiem z tyłu magnetofonu (turbo / bez turbo)
Wczytywanie tych gier polegało na wczytaniu loadera przed każdą grą w normalu , przełączenie przełącznika z tyłu magnetofonu w pozycję Turbo , odczekania chwili ładowania w trybie turbo.
Mój magnetofon w dawnych (zamierzchłych) czasach sprzedałem z moim Atari 800 XL..
Parę lat temu udało się kupić magnetofon tak przerobiony (raczej nie spodziewałem się że po tylu latach trafię na taką wersję przeróbki, wiedząc że po ter wersji była wersja "PLUS", ale niestety nie działa w nim odczyt w Turbo. (Wczytywanie gier w trybie normal jest ok)
Czy ktoś z Was posiada to wg mnie unikalne (bo z przełącznikiem) Turbo Rom firmy Mapasoft z Krakowa (nie późniejszą wersję Turbo Rom Plus) do której już był kart z oprogramowaniem turbo i nie trzeba było wczytywać loadera z kasety przed każdą grą?
Jeśli tak to czy mógłby zrobić zdjęcie płytki / turbo i podzielić się nim?
Zenon / Dial reanimuje mi mój magnetofon z tym Turbo Rom i jest szansa na przywrócenie magnetofonu do życia :-)
Ostatnio edytowany przez gizmomagic (2024-07-06 08:24:31)