Odp: ROM dla 65c816
Bo to jest the world first DracOS Exploiter. Powstał zanim autorowi OS-a przyszedł do głowy jego pomysł. :twisted:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bo to jest the world first DracOS Exploiter. Powstał zanim autorowi OS-a przyszedł do głowy jego pomysł. :twisted:
Lizard = Jezus = PROROK. To może kolega ogłosi wyniki kompotów, które odbędą się na SV ?? (mam nadzieje),.. albo - czy się odbędą :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Odbędą się, ale z powodu znikomej ilości prac twój regulamin będzie kopulował kucając do miecza. :mrgreen:
Pin: co do akceleratora E:, po pierwsze, QE zastępuje tylko jedną procedurę edytora a i to tylko częściowo, ten program jest dodatkiem do procedur systemowych innymi słowy, nie zastępuje ich. Po drugie, myślałem o tym, ale szkoda miejsca w ROM-ie, zawsze można to załadować do RAM-u z lepszym skutkiem (zwłaszcza jesli RAM będzie taktowany szybciej).
Poza tym miejsca w ROM-ie zostało tylko 300 bajtów, chciałbym je wykorzystać na coś innego (myślałem o alokatorze pamięci oraz o turbo do stacji, konkretnie o Ultrze bo jest najłatwiejsza i najszybsza).
No to ogłaszamy 300B compo. Zwycięzka praca będzie robiła za audio-visual Self-Test. :D
Ty się Lizard, nie krzyw, bo ci tak zostanie z tymi uszami ;) tylko bierz się za nową wersję config selectora 8)
[ Dodano: 26.11.2004 12:13:54 ]
PS. Pisząc, że zostało 300 bajtów w ROM-ie, miałem na mysli główny ROM. Oczywiście jest jeszcze puste 2k na Self Test.
.. Te ;- LZD - a w końcu masz 816, czy nie. Bo nie pamiętam już kto ma, a kto nie. Proc powinien siedzieć w ok. 25 kompach / polska :D .. bo coś mi się wydaje, że dalej go kisisz gdzieś na półce w szafce - tej na wprost wejścia - obok pudełka z Microsoft BASIC .. ehehehehh;-
Hmmm... u mnie 1-sza rzecza, która zaczęła strajkować pod DracoOS'816 był (no dobra jest) IDE KMK 8O
Po długim zastanowieniu i namysłach doszedłem do wniosku, że oba posiadane ide kmk muszą być dostrojone do 65c816, gdyż po włożeniu 6502 jest (albo było) ok. gdyż teraz pod $d1xx mam śmieci zamiast rejestrów. i komp chyba odwiedzi znów magika :(
Widzę nową wersję DracoOS. Zaraz przetestuje sobie ROM Changera :D
Nie strasz ludzi, u mnie wszystko działa (a ja używam wyłącznie twardego dysku), czyli jeśli są kłopoty, to nie mają związku z wymianą OS-u, ale raczej procesora. Czyli sprzęt ci szwankuje, a nie soft. Czyli jeśli masz śmieci w rejestrach, to pod zwykłym XL OS-em kontroler IDE musi się sypać tak samo.
Albowiem w kwestii obsługi nowych urządzeń kod w nowym ROM-ie jest dokładnie taki sam.
Casper, na milosc boska! Ortografia!!!! "Chlopi" i "Dziady" to nie to samo!
hehe, może mały moduł ortografii polskiej do forum, ewentualnie niech kol. Casper przepuści najpierw swoje wywody brzez M$ Word'a lub coś kompitabilnego z tym... :D
Aha, a wracając do temata: a czy ten ROM to pod A800WinPLus'em przypadkiem nie zabangla???
to miałbyć dowcip.... wiem, że to wymiana porcka. trza bedzie przestroic kontrolery
[ Dodano: Pią Lis 26, 2004 23:23 ]
raczej nie ruszy pod A800Win, gdyż ten nieobsługuje 65c816, a na 6502 niebardzo chce wystartować - bynajmniej u mnie nie ruszył. Dobrze bede przepuszczał swoje wywody przeż "majkrosoft łerda" 8)
Te ;- LZD - a w końcu masz 816, czy nie. Bo nie pamiętam już kto ma, a kto nie. Proc powinien siedzieć w ok. 25 kompach / polska Very Happy .. bo coś mi się wydaje, że dalej go kisisz gdzieś na półce w szafce - tej na wprost wejścia - obok pudełka z Microsoft BASIC
Mam, ale teraz nie leży obok pudełka z MS Basiciem, bo ten parcieje na strychu. :twisted:
Procek leży i czeka, aż Pasiu skończy swój projekt w liniową pamięcią i szybszym zegarkiem. Chociaż z tym drugim może być kłopot. Zdaje sie, że moja wersja 65c816 pracuje do 2 MHz.
[ Dodano: 27.11.2004 01:02:28 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:
Małe pytanie: czy będzie wielką szkodą dla ewentualnych juzerów, jeśli wywalę handler magnetofonu? Czy ktoś jeszcze tego używa w ogóle?
jeśli wywalę handler magnetofonu?
uzywaja !!! od tego wara ;)
czy będzie wielką szkodą dla ewentualnych juzerów
Ja Ci wywale!!!
Magnetofon jest klasyką, solą naszych komputerów, półgodzinne wczytywanie zybexa wspominam z łezką w oku! Ani mi się waż!
Uff, ale ta "sól" zajmuje ćwierć ROM-u :? Przygotuję taki do załadowania z dyskietki, co? ;)
apropo stronki to widze ze wrescie cosik tam jest po Polsku ;) tak trzymaj !! no i moze wrescie sobie to wzuce do epromki i zaczne testowac :)
No powoli się robi wersja polska ;) W końcu kto ma to czytać, na zachód od Odry wszyscy kumaci koderzy już chyba wymarli :?
Nie wymarli. Zbierają carty. :mrgreen:
ROTFL :)
<ROTFL2> :)
[ Dodano: 27.11.2004 14:05:06 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:
Wywalaj magnet, wywalaj! Jak kroś chce posłuchać zgrzytów niech se tokarkę kupi. Ew. zmieni na stary OS.
ty sie tu nie madruj ... moze jakas ankiete niech draco walnie ;]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.101 sekund, wykonano 17 zapytań ]