Panowie,
Być może i fajnie byłoby taką książkę popełnić, ale nie ukrywam że sposób w jakim chciałbym to zrealizować wymaga potężnych nakładów pracy, bo nie wyobrażam sobie aby robić to byle jak. Nie ma co się czarować ze taka pozycja powstanie w ciągu roku czy dwóch. Przy moich możliwościach czasowych to praca na kilka ładnych lat, w dodatku tego typu pozycja, to spore ryzyko dla wydawcy. Jak widać nie ma szans na jakikolwiek komercyjny sukces... więc musiałaby być to praca udostępniona jako praca otwarta i dostępna dla wszystkich. W dodatku najlepiej byłoby aby to była praca interaktywna, co umożliwiłoby naprawdę dokładne przedstawienie zasady działania poszczególnych systemów.
A jak się rysuje przyszłość każdy widzi, nie wiem co będzie za miesiąc czy kilka miesięcy, a taki projekt jest projektem długofalowym... mając to wszystko na względzie nawet nie staram się czynić planów długofalowych, dlatego staram się dokumentować wszystko na bieżąco, czy to tutaj na forum czy w Atariki. Wiem że to nie jest wygodne i łatwe do odnalezienia, ale lepsze to niż nic. Pomyślę nad jakimś spisem treści, lub artykułem na Atariki odsyłającym do poszczególnych zagadnień.
Naprawdę byłoby fajnie gdybym mógł gdzieś usiąść w spokoju i zająć się robieniem tego co chcę i tego co mi się podoba... ale to tak nie działa, są w życiu rzeczy które mają wyższy priorytet, szczególnie w czasach w których przyszło nam obecnie żyć.
Niemniej jednak, dziękuję za wasze zainteresowanie tematem i głosy wsparcia. Być może kiedyś uda się zrealizować i ten projekt. Zobaczymy co przyniesie przyszłość.