Temat: zrodla MPT
Czy wie ktos gdzie moge znalezc zrodla playera MPT? (samego playera)
Adept Zap
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy wie ktos gdzie moge znalezc zrodla playera MPT? (samego playera)
Na przyklad tutaj
Ponadto w Syzygy były żródłowki playera Jaskierowego przerobione przez Charliego na R3S (dźwięk przestrzenny).
Źródłówki oryginalnego platera by Soused pewnie już nie istnieją?
ee seban pewnie ma.
Mój jest oryginalny. Był spisywany instrukcja po instrukcji z listingu debuggera.
W stuffie do Energy Zine #2 jest krotsza wersja playera do mpt napisana przez Foxa, na podstawie tej Jaskiera. Mnostwo SAPow ma ja w sobie. Ale jesli idzie o analize kodu (domyslam sie, ze taki jest cel), to moze lepiej bedzie pozostac przy tamtej wersji (choc moze i nie).[/i]
Wersja Foxa błędnie odtwarza niektóre muzyczki (była pisana do użycia w demach), a nawet sporo. Lepiej zostać przy tej Jaskiera (plus ewentualne modyfikacje).
mozesz podac przyklady bo akurat mam odwrotne zdanie.
Przez odtwarzanie błędne mam na myśli takie, które odbiega od tego, co słyszymy w samym MPT (żeby nie było wątpliwości).
Przykład: muza w jednym z dem MadTeamu (takie z animkami, kiedyś na którymć Laście było puszczone? tytułu nie pamiętam). Było więcej, ale nie bardzo pamiętam.
A ty masz jakieś przykłady? Może autorzy utworów zdecydują, jak powinno toto brzmieć?
playera potrzebuje wlasciwie dlatego, ze mi "synthy" troche dziwnie rzepola.
Reszte rzeczy wlasciwie juz zrobilem, ze sluchu (tzn przesluchujac muzyczki odgrywane przez MPT24). Procka z synthami zreszta wyglada prawie identycznie jak ta z TMC, tylko ze w pluginie TMC mi dobrze chodzi a przy MPT brzeczy niemilosiernie :(.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.066 sekund, wykonano 13 zapytań ]