Odp: Kiepska sytuacja w kraju a będzie gorzej.
@mono :DDDDDD
Widzę, że też w te klimaty :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony Poprzednia 1 … 301 302 303 304 305 … 399 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@mono :DDDDDD
Widzę, że też w te klimaty :)
Teraz bedzie Marburg oraz Ze grejt, comprehensiv tzajber attak :D :D :D
there comes a time when you do have to give up what you consider your individual right of making your own decision
https://twitter.com/RebelNewsOnline/sta … 6388038656
"szczep się dla brata" zmienia się w "zaszczepimy cię dla brata" - a później zrobimy ci jeszcze wiele innych rzeczy w imię nowego boga którego ci podsuwamy do wierzenia a imię jego SPOŁECZEŃSTWO.
a kapłani tego boga jak to kapłani - dobrze wiedzą, że bóstwo zmyślone ale fajnie robi się swoje interesy w jego cieniu i każe w jego imieniu.
Ostatnio edytowany przez zbyti (2021-10-04 15:42:57)
Ludzie szczepta się żeby Adam mógł oddychać bo inaczej się chłopina udusi.
Sorry Adam musiałem bo się pochorowałem na jakiegoś zajadliwego wirusa - inny by mnie nie ruszył.
Dla mnie ta dyskusja to czyste S-F oprócz kwestii wolnościowych. A wolność odbierają nam od roku 90'tego i teraz poczuliście że jej nie macie?
A zabić to mnie chcą dzieci i zrobią to szybciej niż jakiś wirus bo mają motywacje.
A wolność odbierają nam od roku 90'tego i teraz poczuliście że jej nie macie?
Teraz nie, teraz poczuliśmy ilu chce oddać wolność dobrowolnie i jeszcze innych pociągnąć za sobą do kotła.
macko76 napisał/a:A wolność odbierają nam od roku 90'tego i teraz poczuliście że jej nie macie?
Teraz nie, teraz poczuliśmy ilu chce oddać wolność dobrowolnie i jeszcze innych pociągnąć za sobą do kotła.
Sorry Zbyti ale jak lawina ruszyła to dupa - najpierw były drobiazgi a teraz chodzi o wszystko.
Tylko społeczeństwo bardziej urobione niż w 90'tym.
Ostatnio edytowany przez macko76 (2021-10-04 16:13:29)
@macko76 wielokrotnie tutaj pisałem, że uderzono wtedy gdy uznano, że społeczeństwo "dojrzało". Szachy jednak uczą grać do końca nawet obiektywnie przegrane partie ;)
@macko76 wielokrotnie tutaj pisałem, że uderzono wtedy gdy uznano, że społeczeństwo "dojrzało". Szachy jednak uczą grać do końca nawet obiektywnie przegrane partie ;)
Ja pisze o tym samym chociaż mało pisze bo nie lubie się powtarzać. Ludzie oglądają TV - a ja to dziadostwo przez okno wywaliłem 20 lat temu. To było jak akurat leciał TVN i wciskali ciemnotę o odżywianiu pranicznym.
O TVN to mógłbym książke napisać.
O tym jak za kasę zachęcają ludzi żeby brali udział w ich szopkach.
A co do Obajtka to bym zawczasu po nim nie jeździł - zobaczymy kto po nim nastanie - bo tu nie ma jednego dna.
Się kur.. napatrzyłem jak byłem prezesem Mostostalu - też chłopak znikąd.
Piłka cały czas w grze hehe
Na pocieszenie córcia zaraz urodzi
Ostatnio edytowany przez macko76 (2021-10-04 16:55:19)
In Romania, unvaccinated people will not be able to go outside
The Romanian government has imposed new restrictive measures against the spread of COVID-19, including the mandatory wearing of masks outdoors, but schools in the country are still open, according to Reuters.
The number of new infections reached a record 12,032 yesterday, and intensive care units in the country are overcrowded. At the same time, Romania ranks second in the EU in the ranking of countries with the lowest level of vaccination.
Last night, the government announced that wearing masks is mandatory indoors and outdoors, where the number of cases exceeds 6 per 1,000.
Access to restaurants, gyms, theaters, cinemas, etc. will be possible with a maximum occupancy of 50 percent and will be available only to people who are fully vaccinated or to those who have already had the virus.
People who have not been vaccinated will be banned from going outside on weekends.
Schools remain open for the time being, but school staff and students will be tested regularly.
According to Reuters, about 40 percent of medical staff and teachers in Romania have not been vaccinated.
https://dip.org.ua/en/romania/in-romani … o-outside/
Rumunia: 34.4% zaszczepionych i wprowadzamy maseczki na powietrzu, 65% zakaz wychodzenia z domu w weekendy.
Ostro się za siebie wzięli :]
i mniejszość będzie coś mówić większości bez ryzyka, że może po prostu dostać w pape?
Szachy jednak uczą grać do końca nawet obiektywnie przegrane partie ;)
Nieraz widząc przegraną na horyzoncie ustawiałem się tak królem, żeby doprowadzić do pata. Jak przeciwnik mało doświadczony, to łatwo jest zrobić remis samym królem, podczas gdy on ma jeszcze figury. Tylko czy w życiu też się tak może dać?
Edit: literówka.
Ostatnio edytowany przez Mq (2021-10-04 22:19:37)
@Candle na ten moment było tego tyle: https://www.reuters.com/world/europe/th … 021-10-02/
@Mq całe szczęście jeszcze gramy z ludźmi, oni robią błędy - np. niecierpliwią się ;) przy okazji może Cię zaciekawi: https://www.dwutygodnik.com/artykul/947 … zycji.html
Teraz bedzie Marburg oraz Ze grejt, comprehensiv tzajber attak :D :D :D
No i wykrakałeś. Ale aż tak szybko ?
Swoja droga te 99% to niezła manipulacja. Aż w oczy kłuje.
A i jeszcze przyszło mi do głowy, że nasze jelity grają na dwa fronty. Ponieważ jeśli ktoś żaściepion, to ogrypion, a nie źaściepion to okowidion, to nie będziemy mieli tej górki co ma Irzeal, czy inne takie, co ich liczą. I w związku z tym tej całej szopki, co tamci mają :D W końcu to tylko 1%, czyi skończy się na...
Fajnie się maskuje j. pl.
Ostatnio edytowany przez qbahusak (2021-10-04 21:09:06)
Chodzi np. o to?:
O to konretnie :D
https://www.youtube.com/watch?v=4CBc7zn9M8o
Przypomnę klasyka:
Mylicie się w samym sednie problemu. Paszport Covidovy byłby dyskryminacją, gdyby dawano go wszystkim oprócz kulawych. Bo to jest istotą dyskryminacji - ocenianie na podstawie faktów które nie mają związku z oceną. Nie jest dyskryminacją ocenianie i różne traktowanie na podstawie obiektywnych faktów - np. czy ktoś jest zaszczepiony/ma przeciwciała czy ich nie ma. Bo to ma wprost związek z szansą na złapanie wirusa i jego rozniesienie na innych.
Rozprawiliśmy się z tezą że certyfikaty to dyskryminacja, to zmieniliście narrację że to faszyzm. Cóż, jesteście w mylnym błędzie :P Ograniczenia wolności związane ze zdrowiem publicznym mamy już w prawie od dawna - można pod to podpaść np kiedy, wykonywany przed każdym zabiegiem chirurgicznym test to wykaże. Testy których używamy są tanie, ale mają dużą ilość wyników fałszywie pozytywnych. Ale i tak od razu podpadasz wówczas pod reżim Sanepidu. Dopiero kiedy drugi (znacznie droższy, ale też znacznie dokładniejszy test) wykaże czy faktycznie jesteś zakażony, możesz zostać z tego zwolniony. Tak jest dzisiaj i tak jest od lat.
Certyfikaty Covidowe są tylko rozwinięciem tych mechanizmów do skali pandemicznej - kiedy potrzebne są zabezpieczenia w skali całej populacji a nie jednostek bądź niewielkich grup.
A, i certyfikaty mają dotyczyć nie tylko szczepień ale też ozdrowieńców, czy wykonanych testów. Tak więc zanim zaczniecie dyskusje na podstawie niepełnych medialnych doniesień, dowiedzcie sie nieco więcej.
Minęło trochę czasu i widać, że kierunek w kwestii "paszportów" jest jeden i ten sam w coraz większej liczbie krajów.
Ostatnio edytowany przez zbyti (2021-10-04 21:28:47)
jest od kilku dni, teraz już tylko będziemy szczytować po czym zapalimy fajkę po udanym zwycięstwie.
a tu wykresik dla @Candle gdzie się trendy w końcu zbiegły: https://public.flourish.studio/visualis … on/7392556
Tak mnie ta olejnik zastanawia że na dwa baty z Urbanem i Michnikiem.
https://www.youtube.com/watch?v=bASe_lNOc0Q
W tle onet i oko.press więc wszystko jasne.
Ostatnio edytowany przez macko76 (2021-10-04 22:13:03)
stronę w którą nikt się nie spodziewa :]
Ostatnio edytowany przez zbyti (2021-10-04 22:35:41)
Jak sie okaże że gość ma racje to będą uejwy wszedzie :D :D :D
@drygol ale na podstawie czego miałby mieć rację?
Strony Poprzednia 1 … 301 302 303 304 305 … 399 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.714 sekund, wykonano 12 zapytań ]