Odp: Slight SID v.3.2
opory są wskazane, 330 oporów załatwia sprawę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
opory są wskazane, 330 oporów załatwia sprawę
2021 ?
Hej!
W sumie to wszystko jest gotowe, pcb, zmontowane, naklejki gotowe, obudowy gotowe. Teoretycznie można to już puścić do ludzi, ale chciałem jednak dodać ostatnią funkcjonalność do CPLD, aby potem ludzie nie byli zmuszeni do samodzielnego upgradu firmware.
Miałem zmieniać jeszcze mapę pamięci i lokację rejestrów, ale uznałem to nadmierne zamieszanie. Na 99% zostanie tak jak jest bo są na scenie już Slight SID właśnie w takiej wersji i kolejne mnożenie bytów nie miałoby sensu.
lepiej żeby XXL spojrzał na to i wystawił stosowny dokument autoryzacyjny pt. "Atari tak chciało" ;)
https://youtu.be/BAGFaGAT478
antyreklama SID-a ?
czy SlightSID też będzie grał zależnie od egzemplarza ?
Ostatnio edytowany przez tebe (2020-12-22 13:38:58)
mos6581 gra różnie w zależności od egzemplarza - od filtrów, przez zniekształcenia po amplitudę
mos8580 gra w miarę równo, filtr jest w miarę liniowy i generalnie zachowuję się w miarę poprawnie
więc jak nie jesteś wyznawcą sida to powinno dać rade
@tebe: przetestowałem (mam testowe SID-y które wiem jak brzmią) na różnych 8580 i nie słyszę różnic, przewinęło się przez moje ręce na pewno ponad 20 SID-ów 8580, jak robiłem wersje stereo to dobierałem dwa z tego samego roku produkcji, było OK.
Jeżeli nie chcesz, by Twój player komunikował się z Tobą w nieznanym języku i nie wystarczy Ci już do tego anielskiej cierpliwości a krew Cię zalewa ... :
... już niebawem ukaże się idealny dla Ciebie SIDplayer obsługujący wszelakie rozszerzenia oparte o SID'a, czyli EVIE, POKEYMAX, SIDARI, SLIGHTSID, MELODY
:)
.. płaczę, jak widzę ten twój player. :D
Po prostu pewne urządzenia pamięci masowej nie są obsługiwane przez niektóre playery xD
5 osób? Cóż, żyj w nieświadomiści nadal :D
To jest temat dot. Slight SID. Kolejne posty wykolejające temat będą usuwane.
To ja również bym poprosił jedną sztukę jeśli będzie dla mnie dostępna:
1. Cobol - 1 szt.
2. perinoid - 1 szt.
3. Mono - 2 szt.
4. Pablozp - 1 szt.
5. jhusak - 1 szt.
6. voy - 1 szt.
7. dez3 - 1 szt.
8. tOri - 1 szt.
9. piomet - 1szt.
10. ZuluGula - 1 szt.
11. MGor - 1szt.
12. dragmar -1szt.
13. pancio.net 1 sz.
14. madness77 1szt.
15. Emu - 1 szt.
Hej!
W sumie to wszystko jest gotowe, pcb, zmontowane, naklejki gotowe, obudowy gotowe. Teoretycznie można to już puścić do ludzi, ale chciałem jednak dodać ostatnią funkcjonalność do CPLD, aby potem ludzie nie byli zmuszeni do samodzielnego upgradu firmware.
Miałem zmieniać jeszcze mapę pamięci i lokację rejestrów, ale uznałem to nadmierne zamieszanie. Na 99% zostanie tak jak jest bo są na scenie już Slight SID właśnie w takiej wersji i kolejne mnożenie bytów nie miałoby sensu.
"Lepsze jest wrogiem dobrego" (~Wolter)
więc zamknij się i bierz moje pieniądze ;-)
Ostatnio edytowany przez madness77 (2021-01-20 15:42:41)
1. Cobol - 1 szt.
2. perinoid - 1 szt.
3. Mono - 2 szt.
4. Pablozp - 1 szt.
5. jhusak - 1 szt.
6. voy - 1 szt.
7. dez3 - 1 szt.
8. tOri - 1 szt.
9. piomet - 1szt.
10. ZuluGula - 1 szt.
11. MGor - 1szt.
12. dragmar -1szt.
13. pancio.net 1 sz.
14. madness77 1szt.
15. Emu - 1 szt.
16. Piguła 1 szt.
1. Cobol - 1 szt.
2. perinoid - 1 szt.
3. Mono - 2 szt.
4. Pablozp - 1 szt.
5. jhusak - 1 szt.
6. voy - 1 szt.
7. dez3 - 1 szt.
8. tOri - 1 szt.
9. piomet - 1szt.
10. ZuluGula - 1 szt.
11. MGor - 1szt.
12. dragmar -1szt.
13. pancio.net 1 sz.
14. madness77 1szt.
15. Emu - 1 szt.
16. Piguła 1 szt.
17. sikador 1 szt.
A ja mam nadzieję że o mnie pamiętasz... temat już bardzo stary.
Hej!
Jak najbardziej pamiętam! Temat oczywiście aktualny. Jesteś na liście.
pozdrawiam serdecznie
Seban
Seban coś się urodziło w kwestii możliwości zakupu?!
Hej!
Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości, zamykam zaległe sprawy i opróżniam kolejkę zadań "do wykonania na już". Staram się jak mogę, więc patrząc na te całe lata które się z tym bawię, to "... już za chwileczkę, już za momencik" ;-)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.290 sekund, wykonano 15 zapytań ]