Temat: Zasilacz do Atari XE/XL
Pytanko
Jakie stosujecie na co dzień zasilacze do Atari. Używacie orginału czy stosujecie nowe zamienniki?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanko
Jakie stosujecie na co dzień zasilacze do Atari. Używacie orginału czy stosujecie nowe zamienniki?
Zasilacz od Lotharka jako główny. A w innych przypadkach - od Kuby Husaka.
Albo od Lotharka, albo od 600XL bo ten miał 5V 2A a kompie mam kilka rzeczy które lubią prąd ;)
Bądź ten unikalny od 130xe :) też 2 amperowy.
Dzięki za info
Markowe zasilacze stabilizowane impulsowe od np. routerów itp. urządzeń. Polecam np. Cisco, mam zaufanie do ich zasilaczy. Do Atari trzeba szukać takiego, który ma minimum 1,5A. Takie zasilacze kosztują grosze z drugiej ręki.
@Mq Dzięki za podpowiedź. Kupie chyba jednak od Lotharka bo planuje dokupić jeszcze Sio2sd.
Ja mam takiego Qoltec'a 5V/2A z wtykiem wymienionym na DIN7:
https://allegro.pl/oferta/qoltec-ladowa … 0181287737
Zasilacz od Lotharka, obecnie 2 sztuki.
Mam kolejne pytanie do was.
Szukam obecnie stacji dyskietek 1050. Znalazłem taką ze Stanów Zjednoczonych. Pytanie czy będzie działała ona w Polsce po zamianie zasilacza na wersję europejską?
Tak, będzie działać.
@daley
Dzięki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.071 sekund, wykonano 11 zapytań ]