Cześć. Mam pokrewny temat do tego poniżej ;Zmagania z CA-2001:);. Problem z formatowaniem dyskietek. Z tego, co udało mi się zaobserwować to problem występuje wtedy, gdy na wyświetlaczu stacji wyświetlany jest nr ścieżki, gdy wyświetlany jest nr błędu jest Ok. Rozebrałem stacje i przyglądałem się głowicy, gdy jest źle w czasie formatowania (pierwsze przejście głowicy) są momenty, że głowica cofnie się o jedna ścieżkę a jak jest dobrze nie ma takiego objawu. Teraz sam nie wiem czy to wina sortu stacji(ROM) czy czegoś innego. Przetestowałem stacje programem, GTRPM.COM i wyszło, że stacja ma 345obr/min. Z tego, co czytałem stacje ATARI maja około 288obr/min. Teraz sam nie wiem czy te 345 jest Ok czy za dużo, a może ten program cos zafałszowuje na tej stacji. Może ktoś jeszcze walczył z CA2001 z takimi objawami :?:
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.