Ja na razie muszę wykorzystać te co kupiłem, ale w przyszłości pewnie skorzystam :)
tutaj zdjęcia jak wyszedł pierwszy wydruk.
W pliku przykład.zip jest szablon.docx za pomocą którego drukowałem etykiety oraz przykładowe obrazki z jakich je zrobiłem.
Opis krok po kroku jak w najprostszy sposób zrobić swoje etykiety:
Na przykładzie gry prehistorik:
1) z google wyszukuję grafiki z gry i je zapisuję (prawym zapisz grafikę jako... w chromie) potrzebujemy 1 obraz na przód dyskietki (prehistorik.png) i 4 na tył (prehistorik1-4.jpg).
2) Edytuję w Paint plik okładka_top.png i wklejam do niej obrazek na przód okładki, dopasowuje, ewentualnie zmieniam rozmiar i przycinam obrazek do rozmiaru 794x613 i zapisuję jako prehistorik_top.jpg.
3) Edytuję w Paint plik okładka_botom.png, wklejam w niej, ustawiam/dopasowuję po kolei 4 obrazku na tył, ewentualnie zmieniam rozmiar i przycinam całość do rozmiaru 1323x203, obrazam o 180 stopni i zapisuję jako prehistorik_botom.jpg.
4) Otwieram szablon etykiety.docx i wstawiam po kolei uzyskane wcześniej grafiki oraz robię opisy.
Na koniec dostajemy komplet 8 etykiet jak w przykładzie etykiety.docx.
Jak zrobię następne to zamieszczę, ewentualnie fajnie jak by ktoś zrobił swoje i też się podzielił :)
Ostatnio edytowany przez lopez (2020-01-15 12:20:26)