Temat: XF551 5.25->3.5
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30766788
LOL
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Bezsensowne dodawanie newsów Dodawanie trzech lub więcej newsów jednego dnia mija sie z celem
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30766788
LOL
He, he. EPROM (2 zeta) + napęd FDD (30 zeta) = 120 zeta + 14 dni stary czasu.
Niezła arytmetyka. Te 2 zeta też można pominąć, bo w XFkach są EPROmy, więc nic tylko przepalić. :mrgreen:
Sorry, lecz za usługe to gość liczy jak by tak złote jajca zakładał. W cene wchodzi FDD 1.44MB, eprom, kawalek taśmy i wkład w dziure po 5,25"
niech to bedzie 60 zeta - a reszta? ... za godzinke roboty...
Mnie tam wymiana scalaka i przełożenie napędu zajęło jakieś 15 minut bez specjalnego pośpiechu. Ciekawe czemu ten gościu potrzebuje na to dwóch tygodni. Nawet z przesyłką w dwie strony nie powinno zająć więcej niż tydzień. Pewnie obawaia się, że nie wyrobi z zamówieniami. :twisted:
Ok. Nie ma co się gorączkować. Zobaczymy za dwa tygodnie ile znajdzie się jeleni.
Zazdrosc przemawia przez Was kochani... Jak mozna taniej + macie czas, to juz montowac za 29,90 :)
No tak; dyscyplina grupowa nakazuje mi powiedzieć:
"TAK!"
:D :D :D
Chyba "Jahwohl!"
Jak pisze Vasco - mozna taniej, zrobcie konkurencje i zarobcie. nie chce sie - to sie nei dziwcie ze za 120zl leci. A jak znajdzie kupcow do dorbze dla niego - sobie chlopak zarobi.
Myśle mimo wszystko (o ile myśle w ogóle), że ten sposób zarabiania na życie (rzyć-e) spowodował by śmierć głodową. Więc prosze nie atakować sprzedawcy. :lol: :lol: :lol: (usługi)
acha.;- PMWD
Pinek, nie kazdy robi drugiemu kompa za friko i jeszcze placi odbiorcy za przyjazd po niego :lol:
Witam wszystkich!!!
Widzę, że moja aukcja spowodowała niezłą reakcję na forum. Macie rację - 120 PLN to sporo. Ale weźcie pod uwagę, że poza wspomnianym flopem, EPROMem, taśmą, sankami i złączami, których koszt to ok. 70 PLN, trzeba wylutować złącze z płyty głównej (za krótki kabel), przerobić wtyk zasilania itd. Serwis RTV za samą diagnozę sprzętu krzyczy 80 PLN + 140 PLN roboczogodzina. Więc nie dziwcie się, że ja policzyłem 60 PLN za 1 rh... :) Oczywiście ta cena pewnie spadnie po jakimś czasie,tak jak ze wszystkim. A jeśli ktoś chce taniej, niech przyniesie własne graty, policzę tylko za robotę. :) A co do 14 dni.... Czas mam tylko w weekendy, dlatego termin asekuracyjny.
Pozdrawiam,
Duddie.
to jeszcze można dorzucić zmiękczacze do twardego dysq, coby głowica nie trzeszczała...
:lol:
A moim zdaniem istnieje zapotrzebowanie na kogoś, kto będzie zakładał różne takie przeróbki do ataraka, szybko i bez gadania... zarabiając na tym. Nie każdy umie/chce sam sobie zakładać. A cena to kwestia konkurencji. Przydałoby się ciut więcej takich osób (wtedy i cena spadnie).
Nie widzę w tym nic złego.
Inna rzecz, że w wielu przypadkach wypadałoby zapytać autora danej przeróbki o zezwolenie (przy zakładaniu komercyjnym, oczywiście), odpalić mu jakieś tantiemy...
..no dobra, dobra - już nie krzycze. :D . Ja zakładam za free;- jeśli tylko użyszkodnik nie jest nierobem - w dziedzinie Atarki. A terminy mam przeciętnie nieco dłuższe. :D :D :D .
..poza tym - do aukcji; 2880 sektorów- katalog i takie tam - w zależności od stosowanego dos'a :twisted:
Dobra to ja szukam wszelakich schematów i opisów co mozna wstawic do tej stacji , Pin licze na ciebie ;)
ps. (z Pasiem juz gadalem odnosnie schematow ...beda ale pewnie dopiero po nowym roqu ;)
.. wiem, że XF551 dało się ożenić z TOMS'em; widziałem (u Pasia) wielki zajefajny wyświetlacz z licznikiem ścieżek, no ostatnia rzecz - to jest dual drive, lub wymiana napędu (i romu) na 3,5" 720kB. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba podłącznie dwóch napędów na przełączniku. 5,25" 360kB / 3,5" 720kB. R0l0 rzecz... ciekawe, czy dało by się to połączyć z TOMS'em..
Standardowa XF551 pracuje z max szybkością 38400bodów, ale pewien osobnik z tego forum ma (miał) lekko przerobioną na 70000 bodów. Było to przyczyną mojej nerwicy, kiedy po sformatowaniu na jego stacji dyskietki czytały się u mnie jak by stacja racowała nz 9600. ;)
sevice Duddie-go ocenie na 9/10
naprawde solidna " firma " , polecam
ja mam swoja firme ;) ktora oceniam na 2+ ;) hehe cos tam slyszalem o tej zmianie epromu na taka co udaje toms'a a autorem jest draco ?? tylko pytanko cos tam jeszcze trzeba na plycie zmieniac ??
A ja pamiętam, że u mnie kiedyś na osiedlu w klubie komputerowym gostek miał XF-kę z założonym TOMS-em TURBO, z tym że w ROM-ie stacji był sam TOMS, a "loader" był już na pyskietce. No chyba, że init włączał sam turbo (np. SPEED 5.0) to wtedyt loaderka nie trzeba było...
Ale jazdy były z tym niezłe, pamiętam... :D
ja to bym najchetniej przyjal od kogos taki serwis - mam sf314, a chcialbym miec w srodku elektronike od xfki, czyli w efekcie estetyczny i funkcjonalny naped 3.5" w stylistyce xe.
cos tam slyszalem o tej zmianie epromu na taka co udaje toms'a a autorem jest draco ?? tylko pytanko cos tam jeszcze trzeba na plycie zmieniac ??
No nie zupełnie. Nie słyszałem, by Draco bawił sie komputerami jednoukładowymi i to w dodatku Intela. :) Owaszem, to w jego posiadaniu była wspomniana przeze mnie stacyjka, ale to jeszce o niczym nie świadczy.
A mnie interesuje jeszcze jedna rzecz, czy robiąc taką przeróbkę ( plik do zaprogramowania dostałem od Lizarda - dzięki mu za to) muszę użyć stacji 720 np z atari st czy może to być zwykła z PC ??? Czy ma to jakieś znaczenie ???
Ja do XFki podłączyłe grzybowy napęd 1,44MB i śmigał bez problemów. Z dyskietkami też nie kłopot, bo nadają się zarówno DD (720 KB), jak i HD (1,44MB). Przynajmniej dla gęstych napędów. Dla napędów DD tym bardziej nie powinno być różnicy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.095 sekund, wykonano 14 zapytań ]