Temat: ASMA online
Wersja 0.0.-1. Proszę o uwagi. :)
Docelowo chciałbym to wstawić zamiast ASMADB, gdzie ciągle jest Flash Player.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wersja 0.0.-1. Proszę o uwagi. :)
Sprawdzam na telefonie. Nokia 5, Android 9.
Trochę tnie.
Wyszukałem moje ulubione Zizibum.
Puściłem. Grało.
W polu wyszukiwania wpisałem
Is bored
Nic nie znalazło.
Na samo bored zareagowało dwoma piosenkami.
Przy użyciu Backspace Odtwarzanie zaczęło szarpać.
Kliknąłem pierwszą. Po dłuższej chwili zaczął grać ten drugi. A już zacząłem myśleć, że nie kliknąłem porządnie.
Chyba nieco obciąża CPU?
Ładujesz całą treść strony do przeglądarki i szukasz / ograniczas JSem w RAMie wyświetlaną treść?
Cdn.
Jakieś kontrolki do sterowania planujesz?
Super pomysł. I chęć. Dziękuję. Dobrze, że komuś się chciało zareagować na przysłowiowe "weźmy się i zróbcie."
Muszę jeszcze w końcu spisać te dwie, czy trzy uwagi do WASAP(?) na Androida w sąsiednim wątku.
Ostatnio edytowany przez lemiel (2019-10-07 16:29:40)
Na pececie działa świetnie! Dzięki Fox.
Przydałby się wybór songu.
Dzięki!
Poprawiłem wyszukiwanie ze spacją.
Wprowadziłem throttling w celu zmniejszenia obciążenia podczas wyszukiwania.
Tak, wyszukiwanie jest po stronie klienta. Po początkowym załadowaniu strony przeglądarka pobiera tylko SAPy.
Kontrolki będą.
Tymczasem song można wybrać dopisując numer (od 1) w URLu, np. http://asap.sourceforge.net/asma/#/Comp … work.sap/5
Apkę Androidową też wezmę na warsztat, jest w niej dużo do zrobienia.
Mi rwie w Chromie na Windows jak sie nacisnie Backspace pare razy szybko. Tak samo sie dzieje jak mam jakis tekst w polu wyszukiwania i zaczynam wpisywac nowy tekst po zaznaczeniu tego mam wpisane. Rwie mi tez granie jak sie szybko wpisuje cos w pole wyszukiwania.
Przydalby sie jakis bar pt. "Now playing" z timerem i numerem songu plus wybor jak zasugerowal mono.
PS. Urocze jest to, ze zaraz po wczytaniu Anal_lysator jest pierwszy na liscie.
Przeglądarki ciężko pracowały nad layoutem tabeli z tysiącami wierszy.
Zamiast wyświetlania całej ASMA teraz chodzimy po katalogach.
Dajcie znać, czy jeszcze się tnie.
Aha, skrypty lubią się cacheować i nie odświeżać. W razie problemów wchodzimy na http://asap.sourceforge.net/asma/asma.js, odświeżamy i dopiero na stronkę.
Ano właśnie, trochę dużo danych miały.
Może na buforowanie pomogłoby dodanie do tego pliku parametru z timestampem - np. generowanym przy odświeżeniu wersji stronki.
Jakoś tak:
<script src="asma.js?timestamp"> </script>
Przy tych backspace się tnie, przy wpisywaniu też, już po tym skasowaniu backspacem. I na telefonie i na kompie (Core™2 Duo CPU U9400 1,4GHz z 2009, Ubuntu, Firefox i Chrome).
Np. skasowało mi się bored a is spacja zostało i na tym się na chwilę zatrzymało. Zacięło i nie chciało się dalej kasować.
Ale i tak jest lepiej niż na początku. Kibicuję dalej.
Tyle, że tych danych do obróbki sporo.
To jeszcze moje uwagi:
- możliwość wyszukiwani po tagu #stereo
- kontrolka - czy SAP jest stereo
Bardzo miła nowinka. Dzięki :)
Uwagi/sugestie:
* dodaj "powrót na stronę główną"
* zmień fonty, mamy rok 2019 i bootstrap Twoim przyjacielem jest
* podświetlenie aktywnego utworu w liście
* przewijanie muzy lewo/prawo
* pokazuj długość utworu na górze, tam gdzie pokazuje "song 1 of 11", bo skacze ekran jak się chodzi po utworach
* jak jest search, to prev/next powinno chodzić po wynikach wyszukiwania a nie po całej bazie
* EQUALIZER :P
U mnie przestalo ciac po tych poprawkach.
Podpisuje sie pod postulatami Eru:
* dodaj "powrót na stronę główną" i chodzenie po katalogach
* jak jest search, to prev/next powinno chodzić po wynikach wyszukiwania a nie po całej bazie
* EQUALIZER!!! albo nawet EQUALIZERY!
* proponuje aby panel kontrolny aktualnie granego utworu jakos przyczepic do gory okna i nieco go pomniejszyc.
Dziękuję za wszystkie uwagi!
Nie jestem przekonany do tego EQUALIZERa i nawigacji po katalogach. Dla wiedzących, czego słuchać, lepszy jest search, a kto nie wie, to zacznie od Anal_lysatora i podda się zanim dotrze do czegoś lepszego.
ASMA jest z trunka.
Ja mam tylko pytanie, czemu jak jestem w folderze "Autor" i wybiorę utwór do odtworzenia, to znika lista utworów. Ciężko przez to szybko przełączać między utworami w folderze.
Edit: A może dać możliwość logowania i oceniania utworów? Coś a'la ModArchive?
Ostatnio edytowany przez ironek (2019-10-09 10:48:23)
Pod Safari - najnowszy iPadOS i iOS13 na iPhonie - nie działa autoplay po załadowaniu strony oraz nie działa odtwarzanie w tle (po zmianie zakładki lub przełączeniu na innego appsa). To pierwsze nie powinno działać (zresztą u Googla też nie - jeżeli istnieją jakieś hacki / objeścia to w końcu są łatane, tyle że wolniej niż u Apple'a), a to odtwarzanie w tle to nie wiem, ale na niektórych stronach działa (np. webowy Soundcloud).
- wskaznik, ze do odtwarzania uzywany jest rejestr CONSOL
Zamysł jest taki, że klikają to dwudziestolatki na ajfonie. Garstka zgredów może włączyć swoje Atari.
Ja mam tylko pytanie, czemu jak jestem w folderze "Autor" i wybiorę utwór do odtworzenia, to znika lista utworów. Ciężko przez to szybko przełączać między utworami w folderze.
To był dzisiejszy eksperyment. Uzasadnienie jest takie, że strona ma swój adres - możemy go komuś wysłać i powinien zobaczyć i usłyszeć to, co my. Dziwnie też wygląda, że będąc "w SAPie" i "w katalogu" widzimy to samo. Na razie wycofałem, proszę innych o opinie.
A może dać możliwość logowania i oceniania utworów?
Ciasteczka, RODO, srodo, administracja. Kto to będzie robił?
nie działa autoplay po załadowaniu strony
Na desktopie też nie, chociaż są wyjątki. Nie wnikałem w szczegóły. W każdym razie wciśnięcie Play jest chyba intuicyjnie?
BTW. na iOS chyba ikony guzików do poprawki?
nie działa odtwarzanie w tle
Przecież na iOS masz Modizer, który ma całą ASMĘ i nie tylko. Jeszcze parę miesięcy temu był mocno zbagowany, ale już wyprostowałem to z autorem.
Ja nie pisałem, że autoplay czy odtwarzanie w tle powinny działać, tylko wręcz przeciwnie - i zdziwiłem się, że pod Chrome na Androidzie działają :)
Ikonka "Play" się nie wyświetla (Safari pod iOS). W konsoli (JS) nie ma wyjątków.
Chyba Flasha tam od dawna nie ma bo czasem korzystałem z odtwarzacza na ASMADB, a Flasha nie mam.
Ostatnio edytowany przez galu (2019-10-09 22:30:15)
Poprawiłem ikonkę Play na iOS.
Jak otwierasz konsolę JS?
Chyba Flasha tam od dawna nie ma bo czasem korzystałem z odtwarzacza na ASMADB, a Flasha nie mam.
Rzeczywiście, jest ASAP 3.2.0 w JS! Wystarczy kliknąć w song ze względu na blokadę autoplaya.
Ostatnio edytowany przez Fox (2019-10-10 10:04:57)
Pod Win 10 64bit, I7 8750H wszystko ładnie hula. Nic nie tnie, żadne takie :)
Dołączam się do postulatów:
- dodanie info o stereo (tabela oraz ewentualnie w info przy playerze),
- podświetlenie całej linijki w tabeli granego utworu,
- poprawienie wyświetlania przycisku Play, po kliknięciu w utwór, w ikonę Play lub w ikonę następnego utworu, ikona z trójkątem nie zawsze zmienia się w ikonę pauzy pod Firefox,
- podczas odtwarzania zaka, nawigowaniu po stronie (klikanie w ścieżkę ASMA / Composers itd.) oraz zmienianiu utworów przestaje działać progres bar oraz equalizer pod FF,
- wpisana w szukajkę fraza, po nawigowaniu po stronie, nie jest wyszukiwana poprzez kliknięcie w okno szukania i wciśnięciu ENTER - tak ma być?
Na razie tyle.
Fajnie, że Ci się chciało :)
Jest błąd (iOS) i czasami odtwarzacz się blokuje przy zmianie utworów (problem można rozpoznać po tym, że bezpośrednio po wybraniu jakiegoś utworu z listy przycisk pauza/play wyświetla ikonkę pauzy, ale utwór nie jest odtwarzany). W takim przypadku kolejna zmiana utworu też nie pomaga i trzeba przeładować stronę.
Jak otwierasz konsolę JS?
Trzeba włączyć pod iOS opcję "Inspektor www" w Ustawienia > Safari > Zaawansowane i można debugować pod Safari na Maku - po podpięciu telefonu (iPada) do kompa. Pod Win czy Linuksami można użyć Weinre (dosyć łatwe do zainstalowania: https://www.undefinednull.com/2015/03/1 … th-weinre/ ). Jest jeszcze takie coś: https://github.com/google/ios-webkit-debug-proxy ale nie korzystałem.
Zrobiłem poprawki dla Firefoksa. Prośba o testy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.086 sekund, wykonano 12 zapytań ]