Złożyłem wersję 800XL.
Załączam instrukcję, chyba z niej wszystko widać o co chodzi.
Pierwsza część instrukcji - przygotowanie płyty - można zrobić i po tych operacjach mamy wszystko działające bez rozszerzenia jak w oryginale, bo elektrycznie nic się nie zmienia.
Druga część instrukcji, to tylko wpięcie całości i można tak samo wypiąć w każdej chwili. Na płycie nie robimy żadnych modyfikacji, wszystkie opisane przez Pasia modyfikacje zrobione są odpowiednio na płytkach rozszerzenia. Czyli płyta Atari pozostaje poza kosmetycznymi przeróbkami elektrycznie tak jak była w oryginale.
Dziś testowałem intensywnie wszelki soft, wygląda na to, że wszystko śmiga elegancko, oceńcie sami jak wyszło:-)
Poza tą tęczową tasiemką łączącą sygnały PB2-PB6 z PIA nie ma ani jednego kabelka. Widoczne na zdjęciach kabelki powyżej rozszerzenia nie są związane z rozszerzeniem. Żółty po lewej, to indywidualne zasilanie toru wideo (część mojej modyfikacji w celu likwidacji zakłóceń), zielony na środku, to bell do wyjść stereo, no i po prawej coś tam jeszcze widać, ale to audio z pokeyów stereo i sterowanie liniami CS pokeyów. To tak przy okazji wspominam, bo w tym kompie jest już kilka modyfikacji i rozszerzeń, ale niezwiązanych z SIMMexp.
Post's attachments1.przygotowanie płyty.jpg 275.35 kb, liczba pobrań: 3 (od 2019-02-01)
2.podłączenie modułów.jpg 284.8 kb, liczba pobrań: 4 (od 2019-02-01)
test.jpg 86.53 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.