Joł!
Takie pytanko jakie wybrac konto bankowe ?! , ktore waszym zdaniem bedzie najlepsze...potrzebuje tego do przelewow w allegro...
Widzialalem jakies izzy konto w mbanku czy jest ono dobre ?
Z gory thx za info ;]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
atari.area forum » Bałagan » jakie konto bankowe wybrac...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Joł!
Takie pytanko jakie wybrac konto bankowe ?! , ktore waszym zdaniem bedzie najlepsze...potrzebuje tego do przelewow w allegro...
Widzialalem jakies izzy konto w mbanku czy jest ono dobre ?
Z gory thx za info ;]
ja mam w Lukasbank i jak na razie nie narzekam. a i zalozenie konta bezproblemowe.
Ja polecam mBank. Sporo ludzi z Allegro ma konta w mBanku a przelewy wewnętrzne są za darmo. Inne - 50 gr. Nic nie placisz za prowadzenie konta i karte do bankomatu -> to dotyczy eKonta. Co do Izzykonta to polecam www.izzybank.pl
ja mam bph sezam tez nie narzekam ;)) placi sie jakies nascie zlotych miesiecznie za utrzymanie oknta a tak to przelewy przez net za darmo.
Z tego co wiem to do allegro najlepszy mbank. Sam mam konto w millenium (millekonto student) i tez nie narzekam - przelewy wewnetrzne za free... operacje przez net 10 groszy z tego co pamietam.
Utrzymanie konta jest darmowe pod warunkiem rezygnacji z miesiecznych wyciagow... ubezpieczenie karty 2zl/mies, ale mozna z niego zrezygnowac lub jezeli nie masz na koncie kasy to jej nie sciagaja.
jak juz tak offtopikujemy to moze ktos mi powie wprost: czy jak sie zapisze do Inteligo to tamtejsza karta Visa Electron (podobno miedzynarodowa, i jako jedna electron umozliwiajaca platnosci w zagranicznych sklepach internetowych) bede mogl placic przez Bidpay na eBayu?
Kiedys _podobno_ byla uznawana a teraz?
chyba wybiore te ekonto ;/
ja mam ekonto i nie narzekam - póki co przynajmniej... :D
Nosty: mozna nia placic, ale ZTCW nie wszedzie. W mBanku jest jeszcze eKarta, ktora kosztuje 25 PLN rocznie i jest odpowiednikiem Visy Classic, ale mozna nia placic tylko w necie. Polecam przejrzec strony obydwu bankow i www.karty.pl. Co do Bidpay to chyba eKarta powinna dzialac.
Nosty: Ty masz na mysli Visa classic (mozna nia placic wszedzie). Visa electron to ubozsza krewna niestety.
Azbest, wiem. Chodzi o to ze zeby miec Vise Classic trza miec odpowiednie :/ wplywy + jakies dodatkow warunki. A wyjatkowosc Visy Electron z Inteligo ma jakoby polegac wlasnie na tym ze daje takie mozliwosci jak Visa Classic przy platnosciach internetowych za granice. Tyle ze nigdy nie rozmawialem z nikim kto by ja w tym celu wykorzystywal z powodzeniem (bez powodzenia tez nie) - dlatego pytam...
No to Stryjek masz tu jak w demie ... wybieraczke banków ...
inteligo, bo duzo osob, ktore handluja na allegro ma tam wlasnie konta + przy okazji bedziesz mial dostep do wielu bankomatow w PL. ja nie narzekam.
Polecam to co mam czyli Inteligo. Na allegro moze placic bez dodatkowych oplat korzystajac z "place z inteligo" czy jakos tak. Poza tym polecam: http://pclab.pl/art11230.html
mbank:
- przelewy zewnetrzne 50 gr (wewn 0)
- 0 za prowadzenie rachunku
- mTranswer (np. do Allegro, Heliona)
- nie musisz miec zadnych wplywow
- darmowe wyplaty z bankomatow BZ WBK (nie uzywam, wiec moge cos pomylic)
- minus -> brak debetu :( (upierdliwe jak zabraknie ci 2 zl...)
mbank:
- darmowe wyplaty z bankomatow BZ WBK (nie uzywam, wiec moge cos pomylic)
Zgadza się - odkryłem przez przypadek wprawdzie, ale ucieszyłem się z tego niezmiernie! :)
- minus -> brak debetu :( (upierdliwe jak zabraknie ci 2 zl...)
Hmm. Przeciez mozesz sobie zalatwic kredyt odnawialny w eKoncie. Po prostu nie jest to bank nastawiony na dawanie wszystkim po 300 PLN debetu, a na sporo wieksze kredyty 'godnym zaufania' (czyli posiadajacym zdolnosc kredytowa) klientom. Wg mnie to lepsze rozwiazanie...
polecam mBank, plusy jak wyżej, minus (do niedawna - WBK!): jak coś się spieprzy w systemie np. Euronetu, to nie ma jak wyciągnąć pieniędzy... ;-)
Tylko i wyłącznie mBank i żaden inny :)
No i nie masz się co zastanawiać.
Jesli nie zalezy Ci na dodatkowych bajerach typu Karty Kredytowe, lokaty kilkudniowe itp to wybierz mbank. Jesli wolisz konto z duza iloscia dodatkowych uslug oraz debetem to polecam Srebrny Sezam w BPHPBK (sam korzystam).
potwierdzam wielką przydatność mBanku...
Stryjek: do tego bedziesz mógł napisać Stryker/mBank DeziGn:)
spox wyslalem juz formularz z neta...teraz czekam na papiery ..szkoda ze niema jeszcze tego podpisu elektronicznego u nas :/
lewis> Przeciez mozesz sobie zalatwic kredyt odnawialny w eKoncie.
Ale musza byc zdaje sie stale wplywy na konto :( A to jest dla mnie konto do szybkich operacji, a nie trzymania na nim wyplat :)
Jak kto woli. To tylko moja sugestia dotyczaca debetu.
może to pomoże: http://pclab.pl/art11230.html
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » jakie konto bankowe wybrac...
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 68 zapytań