Bry,
Sprawdziłem z moim LG M1717A Falcona (w zasadzie to C-Lab MKX, ale video chyba się w ich nie różni). Przy podłączeniu kablem VGA (DSub) produkcje napisane dla VGA działają po wybraniu w monitorze RGB-PC, a produkcje dla RGB po wybraniu RGB-DTV.
Sam desktop jest wyświetlany na jednym i drugim ustawieniu monitora, ale na RGB-DTV nie widać kilku(nastu?) pikseli na każdej krawędzi. W trybie RGB-DTV da się jedynie z menu wyregulować położenie obrazu, ale nie rozmiar.
Oczywiście ten monitor ma też wejście SCART, więc mając na wyjściu video z Falcona przełącznik VGA/RGB (np. taki jak kiedyś wyprodukował Duddie) można sobie poradzić w ten sposób z produkcjami RGB only, ale to oczywiście jak z każdym monitorem posiadającym VGA i SCART.
Co do Spectrum +2/+3 to chyba nie ma problemu aby podłączyć po SCART, a czy Amigę da się używać we wszystkich trybach tylko z kablem VGA będę mógł sprawdzić jak znajdę przelotkę z Amigi na VGA.
<--
Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.
--== Kup Pan/i dyskietkę
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--