Odp: Silly Venture 2k17 - uniting the Atari community since 2k!
Wiesz, bo groziły Wam zdwojone prelekcje Tedeca ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiesz, bo groziły Wam zdwojone prelekcje Tedeca ;)
Ej tam Tedec opowiada bardzo ciekawie, tylko rzadko kiedy chyba dociera powyżej 50% przygotowanych slajdów :) Ale podziwiam jego pasję w tym kierunku
Mała aktualizacja w "zapowiedziach" prac na compo. Doszło intro na Atari 2600 (już podesłane) oraz demo na Atari XL/XE, które wystartuje w kategorii "Wild" na prośbę autorów.
Na RKLE KK spytał mnie czemu nie ma kategorii A2600 MSX Compo na SV2k17. Szczerze mówiąc nie zauważyłem, że "zniknęła" :) Oczywiście dopisałem i czekam na deklaracje w tym temacie :)
Osoby które pracują nad pracami na Jaguar'a, a nie poinformowały jeszcze o tym fakcie proszone są o pilny kontakt.
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2017-10-23 18:02:32)
Jeżeli ktoś jest zainteresowany fizycznym nośnikiem mojej nowej płyty "Closer" (http://www.xtd.evil.pl/?sel=closer) i chciałby ją nabyć na party Silly Venture, proszę o informację mailową na xtd@xtd.evil.pl.
Kolejny update w zapowiedziach prac - 2 muzyczki na A2600 i 1 intro 256b na... PC :)
Info do osób które pracują nad pracami na compo: nasz grafik mOOnie przygotował dwa logosy SV2k17 na małe Atari, które nie zostały użyte w invitkach z powodu braku miejsca - jeśli ktoś pracuje nad prodką i potrzebuje właśnie logo imprezy - proszę o kontakt :)
Miło mi poinformować, iż ukazało się właśnie 7-me (!) zaproszenie na nadchodzącą edycję z Silly Venture 2k17 (łącznie powstało 5 invitek w formie binarnej, 1 video oraz 1 najnowsza w JavaScript:
Invitka znajduje się na serwisie POUET.NET pod tym linkiem http://www.pouet.net/prod.php?which=72041
Do puli nagród dorzucił się także...
...który dla zwycięzców poszczególnych compo przekazuje następujące perełki:
WHYDRA
HYDRA
SIO2SD W OBUDOWIE
ULTIMATE
SIDE 2
Wielkie dzięki !!! Jeszcze dzisiaj kolejne update'y :)
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2017-11-08 18:56:03)
Kolega RJ1307 wysłał dwa carty do Lynxa, ale zostaną przekazane za pierwsze miejsce w LYNX DEMO COMPO jako jedna nagroda (na jednym są gry "popularniejsze", a na drugim - te mniej popularne oraz prototypowe + dema) :) Oczywiście kolejne miejsca też będą nagrodzone!
Uaktualnione zapowiedzi prac - doszła 1 praca w kategorii ATARI 2600 MSX Compo, 2 intra w kategorii Atari XL/XE 256b intro, jedno demo na małe Atari zmieniło status z 80% na 100%, doszło 1 demo na Atari ST (łącznie zapowiadanych jest obecnie 9 prac w tej kategorii), 1 praca Wild (video) zmieniła status z 40% na 100%.
Szczegółowe informacje pod tym linkiem: DEKLARACJE
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2017-11-03 19:04:11)
Ukazała się wersja video ostatniej invitki na YT:
https://m.youtube.com/watch?v=QCqTuC5Oc64
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2017-11-05 13:42:23)
Kolejny update w dziale "Zapowiedzi" na stronie SV2k17. Następne demo na małe Atari zmieniło status z 80% na 90%, doszła jedna gra na Atari 2600 (nigdy nie spodziewalibyście się tego tytułu na tę konsolę! a co najlepsze - gra ma status 100%).
Natomiast w kategorii "wild" będzie brało udział nie video (jak było do tej pory napisane), a... DEMO na PC (które jest już skończone).
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2017-11-08 18:55:05)
Dzisiaj stawiliśmy się na nowym party-place celem pierwszych testów sprzętu, nagłośnienia itd. :) Yolk, Stryker i ja. Poniżej zamieszczam kilka fotek Yolka:
Kolejne testy po 20-tym listopada!
Troszkę "z innej beczki" - pozostały tylko 23 pokoje w Hotelu Zatoka (we wtorek było jeszcze 30). Dlatego lepiej nie odkładać tego na ostatnią chwilę :)
Pamiętajcie jeszcze coby na samo głosowanie na party zabrać https://pl.wikipedia.org/wiki/Powerbank :-) coby telefon nie padł ....
Ostatnio edytowany przez stryker (2017-11-09 19:35:54)
internet będzie?
@Stryker: słuszna uwaga :) Podczas głosowania przez tel. komórkowe power-bank niezbędny !!! :)
@Creonix: będzie. Piter ma się tym zająć (bo WiFi które jest na party place jest za słabe)
@XXL: cieszę się, że regulamin SV nie wzbudza już takich emocji i znaleźliśmy wspólnie konsensus. chcieć to móc.
Kolejna aktualizacja w dziale "Zapowiedzi" na stronie SV. Doszło 1 demo na Lynx'a (to już łącznie 3! po raz pierwszy w historii demosceny - mam nadzieję, że dojdzie to do skutku!) oraz grafiki na małe Atari, ST oraz Falcon'a.
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2017-11-09 23:42:39)
zacznie celebrowanie tego, jak po regulaminie widac, ostatniego prawdziwego atari party.
Proszę nie wypisywać treści kontrowersyjnych mogących zburzyć integralność wątku o Silly Venture.
Nie mogę się już doczekać :)
wczoraj nasza ekipa rezerwowala i juz od czwartku zacznie celebrowanie tego, jak po regulaminie widac, ostatniego prawdziwego atari party.
Profesjonalne party to I prawidłowy regulamin
Tak jak w zeszłym roku, tak i w tym, dzięki firmie SCALAC, każdy uczestnik SV2k17 podczas rejestracji otrzyma energetyka ze specjalnie zaprojektowaną szatą graficzną:
Specjalne podziękowania dla Łukasza Kuczery za realizację projektu!
Super, ja mam jeszcze nie otwarte z SV2k16 :)
W boxie i z roku na rok więcej wart? :)
.. no ja, to mam w białym BOX'ie. Leży w nim od ostatniego Silly :) - ciężko mi jednak sprzedać napój ... z lodówką ...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.114 sekund, wykonano 13 zapytań ]