Odp: Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
https://www.youtube.com/watch?v=EGe9OppJWYA&feature=youtu.be
Hehh, ostatnio słyszałem to na bazarze, jak typ kasetami handlował :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
https://www.youtube.com/watch?v=EGe9OppJWYA&feature=youtu.be
Hehh, ostatnio słyszałem to na bazarze, jak typ kasetami handlował :D
Ok - Grey. Ukończyłem muzaka na małe Atari, MOD kompo. Ponawiam jednak pytanie o istnienie tej kategorii gdyż:
* wymaga 320kB ram
* COVOX (8-bit)
* NeoTracker
Czy jest to dostępna platforma w tym, co tam macie jako kompomaszyny? Jeśli jest, to mam wstępnie ukończoną pracę (98% - kosmetyka zostaje) w takiej kategorii, następna czeka w kolejce ;)
Ostatnio edytowany przez Pin (2016-06-12 23:41:16)
... zaczynam pisać następną. Jest sens coś robić???
a - jeszcze jedno pytanie. Czy da się na kompotach zrzucić to chamskie stereo z covox'a z panoramą bliżej mono niż stereo?
Twoja praca wymaga niestandardowej konfiguracji, bedzie oznaczona jako wymagajaca niestandardowego rozwiazania - dla pewnosci dostarczylbym ja w postaci mp4 no chyba ze trafisz na prezentera ktory czesciowo nagra twoj mod na fizyczna dyskietke i na prezentacji sie nie zaladuje... no ale przed zlosliwoscia sie nie zabezpieczysz :/
... wiesz, przez ostatnie 18 lat nikt z tym nie miał problemów i grzecznie próbuje się dopytać. Nie dorabiaj więc do tego zbędnych teorii spiskowych, ok? ;)
Myślę, że specjalnie dla xxl-a powinno być "retro/real atari demo compo" - 65XE z fabrycznymi plombami i (także fabryczna niedłubana) CA2001 do tego.
Tylko proszę na końcu kompotów (czyli kolo 4 rano) to dobrze się będzie zasypiać przy dzwiękach ładowania.
I w styropianach. Rozpakowanie fabrycznie nowej zaplombowanej maszyny odbywałoby się przed prezentacją pracy :)
Nie może być CA, musi być 1050.
@Hrw, nie przesadzaj... ale pomysl po przecinku mi sie podoba. wieksza korzysc jednak przyniesie opanowanie trudnej sztuki rozumienia czytanego tekstu :D
cytat ze strony:
"Prace wymagające sprzętu spoza listy STANDARDOWEJ będą oznaczone jako wymagające NIESTANDARDOWYCH rozwiązań"
lista standardow dla tej imprezy jest na stronie. i jescze to:
"Dopuszczalne będzie wystawienie każdej pracy, którą będzie można uruchomić na powyższych STANDARDOWYCH platformach."
wiem, ze jest ciezko. trzymam kciuki.
Ostatnio edytowany przez xxl (2016-06-16 11:42:15)
Tylko to, o co Pin postuluje nijak się ma do konfiguracji sprzętu, a jedynie do ustawienia miksera audio podczas prezentacji :) Co się robi jednym ruchem ręki :) Była już praca akurat na standardowe 2 pokeye (tzn syntetyk, nie moduł) którą należało prezentować z dwóch pokeyów skonfigurowanych w mono , bodajże w 2012.
Ostatnio edytowany przez wieczor (2016-06-16 15:02:51)
Wieczor, nie do końca. Wcześniej pytałem czy nie macie czasem maszyny z covoxem ;)
Nie traktuj mnie jak człowieka upośledzonego intelektualnie. Grzecznie pytam, czy chłopaki mają w rezerwie jakąś maszynę z Covox'em bo zależy mi na jakości. Szczególnie względu, że coś co zrobiłem nie miało miejsca nigdy wcześniej i przygotowałem to z myślą o Silly Venture.
Dobra, teraz mecz :) -
Hm. Czy powyższa dyskusja wskazuje, że na SV compo będą dopuszczane dema tylko na Atari 130XE z jednym Pokeyem?
A cała reszta produkcji, czyli na 1Mb + "Stereo" poleci w compo NIESTANDARDOWYM?
Byłaby to pewna nowość.
PS: Dopóki nikt nie walczy o prawa dla Atari 65XE / 800XL, to w sam spór się nie wtrącam. :) Jak ktoś zawalczy, to się przyłączam. ;)
każdy ją widział, ale szczerze powiem - specyfikacje platform prezentacyjnych nieco mnie zaskoczyły. Chciałem puścić tylko "moda" no i zonk ;)
Ja strony nie widziałem, no ale wierzę Wam oczywiście, tylko przyznaję, że - nawet jako dla outsidera - jest dla mnie lekkim zaskoczeniem rezygnacja z tradycyjnego 1Mb+"Stereo". Miałem wrażenie, że to jednak stało się standardem.
65XE/800XL musi królować forevah :) ale bez 1Mb sporo rzeczy nie da się porządnie zrobić, np. wspomniane przez Pinokia MOD-compo wiele straci. Wiadomo, że Pokey **NIE SZUMI**, no ale bez 1Mb jest kiszka.
Yerz - nie chodzi tak do końca o RAM, bo to zwyczajowo nie problem. Chodzi mi o audio out. Po prostu, jak piszę moda to pokeya odstawiam na boczny tor ;) Albo covox, albo czekam sobie na inne kompo lub - piszę muzaki dla siebie. Też nie problem, bo to sama przyjemność jest :)
Ale przecież rozszerzona Atarka jest na tej liście oznaczona jako standard. Brak w niej tylko Covoxa.
Reasumując - jak tam nie macie covoxa, to zachowam sobie te prace na następne kompo. Żaden problem.
EDIT:
zresztą z ilością prac, to raczej jest problem dokładnie odwrotny :D
EDIT:
Problem nie istnieje. Polska Niemcy 0:0 :D !!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Pin (2016-06-16 22:48:50)
No więc właśnie mówię, że dziwi mnie rezygnacja z Covoxa; wolałbym, żeby był.
"Na party-place dostępne będą następujące komputery. Sprzęt z tej listy jest traktowany jako STANDARDOWY.
- oryginalne Atari 800XL oraz 65XE bez żadnych modyfikacji (6502C, 64KB RAM, 1x POKEY, GTIA)
- oryginalne Atari 130XE bez żadnych modyfikacji (6502C, 128KB RAM, 1x POKEY, GTIA)
- oryginalne Atari XEGS (64KB RAM, 1x POKEY, GTIA, Atari Light Gun)
- rozbudowane Atari 130XE (1MB Ultimate, 2x POKEY - stereo, VBXE 2.1 core 1.24)"
Poszuka się Covoxa. Ja u siebie mam, tylko reszta jest zepsuta :) Myślę, że powinna się u kogoś znaleźć Atarka z czymś takim a może ty przywieziesz? :)
"W przypadku prac wymagających innych sprzętów (specyficzne turbo do stacji dysków, CPU 65x816, prototypy nowych urządzeń lub inne mniej popularne modyfikacje) autorzy proszeni są o określenie swoich wymagań odpowiednio wcześniej, żebyśmy mogli się upewnić, że prezentacja nie sprawi problemów. Prace wymagające sprzętu spoza listy STANDARDOWEJ będą oznaczone jako wymagające NIESTANDARDOWYCH rozwiązań."
No i Pin się upewnia. Więc nie ma mowy o żadnym niestandardowym compo, a jedynie o wzmiance, że takowy jest wymagany. Ale jeśli miałoby być mod compo na covoxa, to wtedy całość jest oczywista. Takiego compo nie ma ale myślę że jeśli znajdą się chętni i prace to się do listy dołoży :) Podobnie jak i np. cover compo, gdyby potrzeba zaistniała (zaistnieje? Chętny ktoś? Bo ja mam parę pomysłów, ale sam nie będę się wygłupiał :) ).
Tu nie ma rezygnacji z Covoxa, przypuszczam że raczej jest jego brak. Umówmy się, że nie jest to najpowszechniejsze obecnie rozszerzenie - zastosowanie jest dość niszowe :) Przecież to nie jest jakiś restrykcyjny regulamin z konkursem układanym przez anonimowe gremium, tylko SillyVenture :)
Ostatnio nie ma nikt w ofercie Covoxów. Fajnie by było taki na jakimś przetworniku scalonym, żeby nie robić drabinki z rezystorów. Ale może zapotrzebowanie jest za małe?
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.119 sekund, wykonano 14 zapytań ]