Temat: 50 niedocenianych gier na ST wg Den of Geek
Jak w temacie:
http://www.denofgeek.com/games/atari-st … i-st-games
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie:
http://www.denofgeek.com/games/atari-st … i-st-games
fajna lista,
Lethal Xcess i super cars są cacy, ze sleepwalker raz miałem kontakt no i raczej jest ok.
Niedocenianych? Przez kogo? Przez gościa który stworzył ten ranking?
Aż z ciekawości zajrzałem że może znajdę jakieś tytuły o których nie słyszałem w życiu a zamiast tego miedzy innymi:
Sleepwalker - mało popularna bo działa tylko na STE (25lat temu STE mieli jednak nieliczni)
Code Name: Iceman - znana jak każda inna przygodówka Sierry
Millennium 2.2 - ulubiona gra Pitera, ma ze 2 oryginały
Super Cars 2 - znam na pamięć, gierka Gremlinów (Lotus 1-2-3)
Oids - klasyk z Mac-a 68k zrobiony przez FLT (twórcy dungeon master)
Ork - Psygnosis, wymagała 1MB więc ktoś mógł ominąć w przeszłości
Cruise For A Corpse - kolejna dobra przygodówka znana fanom Sierry i LucasArt
Hunter - bardzo dobra wektorówka, wysokie noty w ST format
Powermonger - bardzo znane
Flood - z tym to już jest przegięcie, gra która dostała 91% w st formacie (sierpień 1990) więc zupełnie niedoceniona
Gobliiins - kolejna ''niedoceniona''
Utopia - dla fanów strategi pozycja obowiązkowa.
To tylko te najbardziej niedocenione, reszta listy bez zaskoczenia, poza tym że jest na niej pare krapów w które nikt nigdy nie grał. Nie wiem kto i po co robi takie zestawienia, może bardziej chodzi mu o własne odkrywanie nowych rzeczy.
Amigowcy podobna listę skomentowali że widocznie w Ameryce nie znają tytułów popularnych w Europie. :)
Faktycznie dobre gry, z tych, co znam. Nie wiem, jak można nie doceniać "Hero Quest" btw.
Natomiast dobrze, że są takie zestawienia, może to większej ilości osób dotrze informacja o istnieniu tych gier.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.061 sekund, wykonano 14 zapytań ]