marekp napisał/a:@zaxon: Oj tam, to tylko taka mała szpila była. Wiem, że nasi "uchodźcy" nie są oszołomami i nie odbiorą tego na poważnie :-)
No chyba, że się mylę...
No co ty Marku, mialem z toba przyjemnosc porozmawiac na sztabach u Sonara i mam nadzieje jeszcze nie raz ;)
Za idiotow przepraszam . Po prostu w PL panuje jakas shizofrenia jak dla mnie.
Niedawno wrocilem z PL i jestem wstrzasniety a nawet zmieszany ;) . Po prostu nie miesci mi sie w glowie ze dorosli, trzezwo patrzacy na swiat ludzie,utrzymujacy rodziny i zajeci tym daja sie nadal nabierac na te cala polityke.
Inna ciekawa obserwacja, siedze sobie w mieszkaniu , grudzien, 18 czy 19 wieczorem , ciemna noc ,otwieram a za drzwiami dwojka dzieciakow tak po 8-9 lat w jakis bialych ubrankach i sie pytaja czy ksiedza przyjme? Pomyslalem WTF? To sam nie moze sie pofatygowac tylko dzieci po nocy gania? Bo bedzie po koledzie lazil i frekwencje zbiera? Jak to sie ma do przepisow o pracy nieletnich? Pogonilem dzieciaki ,obiecaly ze naskarza ksiedzu.
Inny obrazek:
Byly mamuski urodziny, wpadl sasiad, 50 letni gej i ministrant, 3/4 czasu opowiadal jak to ladnie kosciol ubrali i jak to on sie proboszczem opiekuje bo podobno chory jest. Coz, potem przeszedl do opowiesci . I wymieniajac sasiadow klatka po klatce, mieszkanie po mieszkaniu bylo kto z kim zyje, kto sie poklocil, kto co nowego kupil, a czyja zona sie puszcza a kto ma nowe auto i pewnie kradnie.
Ogolnie przez caly pobyt w PL mialem wrazenie ze jestem pod totalna obserwacja i ocena. A pojechalem na zwiady bo myslalem ze moze jednak warto wrocic.....
Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993