Odp: RetroKomp / LOAD ERROR Party, Gdańsk 2015
Widzę organizacja I klasa :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy tak było - pogadamy po imprezie, ale postaramy się, żeby tak wyszło :)
Grubo…! :)
Jak mi tylko fundusz transportowy (biletowy mam już odłozóny) pozwoli, to będę, zapewne nawet coś wystawię.
@Skrzyp: no to mocno trzymam kciuki :) zarówno za przyjazd, jak i za produkcję (prodkę lepiej wcześniej zglosić do Yolka, żeby przetestował na compo-maszynie).
Jedziemy samochodem pod kierownictwem Fei'a, wyjazd w piatek rano ze Slaska. Koszt okolo 400 zl do podzialu. Jesli ktos jest chetny to prosze o kontakt. Po drodze planowany jest postoj na kebaba :)
RETROKOMP / LOAD ERROR 2015
Nagrody w scenowych COMPOS
Dzisiaj możemy już oficjalnie opublikować rozpiskę nagród pieniężnych, przewidywanych w scenowych konkursach podczas RK/LE'15. Wypłaty nagród podlegają pewnym regułom (głównie księgowym), które zostały opisane w regulaminie na stronie www.retrokomp.org i uczestników competitions bardzo prosimy o zapoznanie się z nimi. Zgłoszenie pracy do konkursu automatycznie oznacza zaakceptowanie wspomnianych zasad. Kwoty podane są w oficjalnej polskiej walucie (PLN), w kolejności: miejsce #1, #2, #3.
1. CHIP MUSIC COMPETITION - 300/200/100 (PLN)
2. 8-BIT PIXEL GRAPHICS COMPETITION - 300/200/100 (PLN)
3. 8-BIT EXECUTABLE COMPETITION - 700/600/500 (PLN)
4. AMIGA MUSIC COMPETITION - 300/200/100 (PLN)
5. AMIGA GRAPHICS COMPETITION - 300/200/100 (PLN)
6. AMIGA EXECUTABLE COMPETITION - 700/600/500 (PLN)
7. WILD / CRAZY COMPETITION - 300/200/100 (PLN)
Dodatkowo przewidujemy sympatyczne nagrody rzeczowe, które otrzymaliśmy od naszych sponsorów (szczegóły były lub jeszcze dodatkowo będą publikowane na naszej stronie www).
W konkursie RETROKOMP GAME-DEVELOPMENT COMPETITION przewidywane są wyłącznie nagrody rzeczowe, o których również informowaliśmy już wcześniej.
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa we wszystkich konkurencjach! :)
...ehhh..jak bym wiedział wcześniej, to by się jakiego muzaka napisało..
Do piątkowego programu z radością dodajemy kolejny punkt, poniżej opis:
K65 - nowy język programowania procesorów 65xx
Asembler potrafi frustrować. K65 to niskopoziomowy język programowania stworzony przez KK/DMA oferujący nową składnię, umożliwiający wykorzystanie wszystkich trików i optymalizacji asemblerowych, jednocześnie automatyzujący największe bolączki asemblera jak alignment, unikanie skoków przez granicę strony, bank switching, czy generowanie tablic pomocniczych i konwersję grafiki.
Przykładami mogą być stworzone w całości K65 dema na Atari 2600: Ataventure, Ascend i Derivative 2600.
Wykład przewidziany jest na piątek (16.10.15), godz. 17:00 - zapraszamy!
(zdublowany post)
Ostatnio edytowany przez sachy (2015-10-08 17:59:50)
Jakie target platforms są dla tego języka?
btw. standardowe pytanie numer jeden.
Kto jedzie z Krakowa poza mną?
K65 - nowy język programowania procesorów 65xx.
Można się o tym coś więcej dowiedzieć?
Można, przecież kolega napisał, że w piątek będzie wykład.
Można też użyć wyszukiwarki i znaleźć to: http://devkk.net/wiki/index.php?title=K65.
Dzięki Epi :)
@Mono: najlepiej u samego wykładowcy/autora. Organizatorzy zazwyczaj znają treść wykładów jedynie hasłowo :)
Zapraszamy!
Dzięki Panowie.
@epi: Na szczęście Twoja wyszukiwarka działa widać lepiej, bo moja to mi wstawiała tylko jakieś dema i za cholerę nie chciała się dać przekonać do czegoś sensownego. Dywersanci cholera jasna. Profilowanie kont użytkowników k**** ich mać. Dwóch dowolnych użytkowników nie dostanie takich samych wyników wyszukiwania.
@sachy: Niestety nie wyrwę się, a chciałem mieć blade pojęcie co to :)
@mono - https://www.google.pl/preferences
Wyłącz wyniki prywatne i filtr SafeSearch. Zapisz, wyczyść cache i będzie jak człowiek
O. Wielkie dzięki. Włączone były wyniki prywatne. Co za świat.
Tak na przyszłość:
http://duckduckgo.com - alternatywna, ale już "mądra" wyszukiwarka
http://startpage.com - Google puszczone przez serwery w Zasiedmiogórogrodzie, z wyłaczonymi redirectami i wynikami prywatnymi, dość spoko
http://searx.me - metawyszukiwarka zbierająca wyniki z różnych wyszukiwarek, co możesz skonfigurować w opcjach
Czas prasować garnitur:) Do zobaczenia na party!
MKM, dobra myśl:-) Człowiek nigdy nie wie kiedy go położą do trumny.
Z tego co pamiętam, przed party zawsze prasowało się skarpety :)
Ostatnio edytowany przez wieczor (2015-10-14 09:54:23)
Kant z wierzchu i na stopie czy po bokach ? :)
Kanty dopuszczalne wyłącznie przy głosowaniu i liczeniu votek :)
Nie chcesz chyba powiedzieć, że Ty na party chodzisz w pogniecionych :)
MKM, dobra myśl:-) Człowiek nigdy nie wie kiedy go położą do trumny.
To brzmi jak ostrzeżenie z troll-miasta;) Chyba, aż tak sobie nie nagrabiłem? ;)
Ja się specjalnie do fryzjera wybrałem przystrzyc i brodę ogarnąć ;D
@MKM, teraz to dopiero nagrabiłeś... ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.096 sekund, wykonano 11 zapytań ]