Temat: [K] Atari 8-bit
Witam, kupię Atari 8-bit.
Najchętniej 65xe lub 130xe (ale rozważę też inne) - mile widziane dodatki.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez zmiennik (2015-01-14 01:34:32)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, kupię Atari 8-bit.
Najchętniej 65xe lub 130xe (ale rozważę też inne) - mile widziane dodatki.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez zmiennik (2015-01-14 01:34:32)
Określ jeszcze jaki budżet chcesz wstępnie przeznaczyć, bo zakres dostępnych możliwości jest spory. Myślę, że z Atarką tu nie będzie problemu, chodzi o dobranie optymalnej listy tychże dodatków, aby sprzęt był użyteczny :)
Ostatnio edytowany przez wieczor (2015-01-14 03:10:36)
I jeszcze - za żółtą 65XE bez zasilacza zapłacisz ca 50 zł, za szarą (czyli jak z fabryki) - ca 100zł. Wygląd się liczy. Ja mam parę Atarek 65XE, mogę się jednej pozbyć ku uciesze żony :) Wybiorę sprawną zupełnie :)
@qbahusak: jak masz nadmiar Atari, ja chętnie kupię w cenach jak napisałeś.
Ostatnio edytowany przez Rastan (2015-01-15 09:58:53)
@qbahusak: Rastan'owi nie sprzedawaj bo to handlarz ;p albo chce kolejną, a ja chcę swoją pierwszą po 20 latach...żeby powrócić do retro zabawy!
Z reszta Rastan, jak chcesz kupić Atari to załóż se swój temat...
Qbahusak: wysłałem PW.
@wieczor - przeznaczyć to ja bym chciał jak najmniej wiadomo hehe, ale spodobał mi się bardzo ten pomysł z sio2sd w starym magnetofonie. Niestety taka zabawka to pewnie ze 200zl minimum...a pewnie i z 250zl :/
Atari może być takie jak qahusak pisał, ale przydałoby się rozszerzenie pamięci i zasilacz.
Jak myślisz o rozszerzeniu pamięci i innych dodatkach do Atarki to polecam jeszcze zakup mocniejszego zasilacza do Atari, stockowy może nie pociągnąć. Na allegro sprzedaje takie gotowe chyba Bart3kK , lub możesz kupić sobie samemu zasilacz - polecam te firmy DVE 5V 4A - na allegro za 25 PLN już z przesyłką i samemu założyć wtyczkę Din-7.
@darque dzięki za info, dobrze wiedzieć.
@wieczor to Ty muzyczke robisz do demek? :)
@zmiennik: po co piszesz takie głupoty, że jestem handlarzem. usuń te bzdury z postu.
@Rastan - zarejestrowany od 2002, nabite 330 postów i chcesz mi powiedzieć, że nie masz Atari? A jak masz to po co mi tu wchodzisz w temat w brudnych butach i odstraszasz potencjalnych sprzedawców? Pisząc to co napisałeś dałeś mu do zrozumienia, że tanio sprzedaje i chyba zmienił zdanie. Teraz zrób tak żeby tu wrócił i sprzedał mi te Atari - handlarzyno !!! :)
@zmiennik: przeczytaj sobie zasadę nr 3 regulaminu i wyluzuj.
Nadmiaru Atari nie mam :)
a zasilacz 1.6A mam. Taki malutki.
A, właśnie zajrzałem na serwis aukcyjny. Rzeczywiście - żólte chodzą po 100-120 zł bez gwarancji działania. Ładne i działające po 150.
Natomiast w wersji BOX nie są wiele droższe - dziwne.
Ja natomiast na pewno mam sprawny, działający i z zasilaczem.
I wyjaśniam: Napisałem, że można kupić za 50-100 (co sprostowałem), oraz że mogę sprzedać potrzebującemu, ale zdania te nie są powiązane. Sprzęt, którego bym się pozbył ma się nijak do tego z serwisów aukcyjnych (m. in wszystko działa i daję gwarancję).
A i jeszcze jedno, wg Twojej @zmiennik definicji ja też jestem handlarzem :D Ale ja się nie obrażem.
Ostatnio edytowany przez qbahusak (2015-01-16 11:18:31)
Jaki błąd w matrixie.... 6 postow i juz dym kręci :) no co za ludzie. Rastan to zaden handlarz, a wątki nie są własnością ich autorów.
A wszelkie podobieństwo do postaci realnych jest czysto przypadkowe i niezamierzone.
@zmiennik: przeczytaj sobie zasadę nr 3 regulaminu i wyluzuj.
@ voy - jeżeli uważasz, że nazwanie kogoś handlarzem to wyzwisko czy obelgi to dobrze, że nie jesteś moderatorem...
A, właśnie zajrzałem na serwis aukcyjny. Rzeczywiście - żólte chodzą po 100-120 zł
dzięki jeszcze raz Rastan :)
@syscall - jaki błąd w matrixie... 6 postów i już mu kręcą dym, bo wszedł i chciał kupić Atari, a jak mu ktoś inny wchodzi i psuje wątek, i interes, i komentuje to z uśmiechem zamiast siedzieć cicho - to najeżdżają na niego z każdej strony. :)
Nic dodać nic ująć,
p.s. teraz @qbahusak mi krzyczy 150 za żółte Atari :P dzięki, ale szukam dalej.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez zmiennik (2015-01-16 14:58:58)
@ voy - jeżeli uważasz, że nazwanie kogoś handlarzem to wyzwisko czy obelgi to dobrze, że nie jesteś moderatorem...
Ja jestem moderatorem i uważam, że w naszym środowisku nazwanie kogoś handlarzem jest dosyć krzywdzące i obraźliwe. Uważam również, że posty w rodzaju:
A jak masz to po co mi tu wchodzisz w temat w brudnych butach i odstraszasz potencjalnych sprzedawców?
... nie powinny się znaleźć w wypowiedziach osoby, które ma konto od kilku dni. Poza tym to jest forum dot. kupna i sprzedaży, więc każdy może zgłosić swoje zdanie.
Ja jestem moderatorem i uważam, że w naszym środowisku nazwanie kogoś handlarzem jest dosyć krzywdzące i obraźliwe.
skoro tak uważasz to stosuj się do regulaminu i dawaj bana albo coś...
Uważam również, że posty w rodzaju (..) nie powinny się znaleźć w wypowiedziach osoby, które ma konto od kilku dni. Poza tym to jest forum dot. kupna i sprzedaży, więc każdy może zgłosić swoje zdanie.
a ja uważam, że skoro ja założyłem ten temat i ja chce kupić Atari od kogoś tutaj i do mnie były skierowane jakieś propozycje to osoby postronne nie powinny nawoływać do odkupienia sprzętu, który ktoś mi oferuje.
Ostatnio edytowany przez zmiennik (2015-01-16 15:07:05)
a mi tu pachnie o*l*x.pl i a*l*l*e*g*r*o . W jakim kontekście ?? Kto bystry to zrozumie
Ostatnio edytowany przez pablozp (2015-01-16 15:54:14)
A wg mnie Ty jesteś handlarzem i szukasz Atarynki żeby na allegro za tydzień sprzedać.
I co?
właśnie....
@zmienik, masz prawo wyrazić swoją opinię, tak inni czytający ten wątek. Problem w tym, że twoje wypowiedzi nacechowane są agresją i to jest problem. Wyluzuj. Agresja rodzi agresję.
Ostatnio edytowany przez Bluki (2015-01-16 16:03:00)
hehe tak jasne, szukam Atari 8-bit za około 700zł po to by wystawić je na Allegro za tydzień - ciekawe kto ode mnie kupi? :)
Szukam osoby która złoży mi Atari - dla mnie, ma to być:
Atari 65xe lub 130xe lub 800xe z wymienionymi kondensatorami, dobrym zasilaczem nowym, lub starym - sprawnym z wymienionymi kondensatorami. Do tego sio2sd w magnetofonie, Ultima 1mb, Stereo (jedno i drugie zamontowane)
Ewentualnie mogą być lekkie odchyły od tego zamówienia na + / - do zestawu.
Jak jest ktoś, kto podejmie się złożenia takiego sprzętu i wysłania do mnie, to zapraszam na PW, bo widzę, że ten wątek strasznie poszedł w złą stronę...
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez zmiennik (2015-01-16 18:26:09)
Jakub chyba trochę zniżył ceny Atari. Ja, od jakiegoś czasu, próbuję kupić Atari na allegro, ale bezskutecznie. Moja oferta to 75-85 zł. Cena końcowa to ponad 100 zł., czasami nawet za Atari, które nie jest sprawdzone!
Ostatnio edytowany przez Rastan (2015-01-16 21:42:30)
A przestrzegałem swego czasu, że tak będzie i za brudne popsute trupy trzeba zapłacić ponad 100. I teraz choćby po to tylko, by wyciągnąć pokey-a trzeba rzucić stówkę. Ale zostałem wtedy trochę zbesztany, że przesadzam itp, itd. :)
@zmienik, masz prawo wyrazić swoją opinię, tak inni czytający ten wątek. Problem w tym, że twoje wypowiedzi nacechowane są agresją i to jest problem. Wyluzuj. Agresja rodzi agresję.
Bluki, a kto powiedział że agresja musi być zła?
To agresja zbudowała cywilizację, tylko teraz się pierdzieli te politycznie poprawne głupoty że to takie zuo wcielone i w ogóle love, peace, równość, tęcza itp ;-)
ale to tak nie w temacie wtrącone - sorry
hehe tak jasne, szukam Atari 8-bit za około 700zł po to by wystawić je na Allegro za tydzień - ciekawe kto ode mnie kupi? :)
Szukam osoby która złoży mi Atari - dla mnie, ma to być:
Atari 65xe lub 130xe z wymienionymi kondensatorami, dobrym zasilaczem nowym, lub starym - sprawnym z wymienionymi kondensatorami. Do tego sio2sd w magnetofonie, Ultima 1mb, Stereo (jedno i drugie zamontowane)
powodzenia jak coś takiego chcesz znaleźć za stówkę czy nawet dwie ;-)
Ostatnio edytowany przez jedynymentos (2015-01-16 17:00:32)
powodzenia jak coś takiego chcesz znaleźć za stówkę czy nawet dwie ;-)
??? przecież nie napisałem nigdzie, że 100-200, tylko że + / - 700zł, sam to cytowałeś nawet...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.093 sekund, wykonano 9 zapytań ]