Larek, wybacz, ale nie mogę się zgodzić z tą wypowiedzią.
Po pierwsze SV nie jest planowane W TERMINIE żadnego z innych party. Plan na dzień dzisiejszy to są jakieś 3 tygodnie przed Głuchołazami i dobre 2 miesiące po Fortyfication. Więc uważam, że dyskusja na temat wcinania się komuś w termin jest bezprzedmiotowa.
Po drugie to, czy SV będzie 3 tygodnie przed czy 4 miesiące po Głuchołazach (z dotychczasowym Wapniakiem po drodze) nie ma żadnego znaczenia dla żadnego z tych party. Nie zauważyłem tu wypowiedzi nikogo, kto by przygotowywał produkcje na OBIE imprezy. Były takie przypadki? Więc odległość czasowa nie ma tu żadnego wpływu.
Po trzecie jak to widać nawet w powyższej ankiecie, odległość czasowa obu imprez nie ma znaczenia (o ile oczywiście nie pokrywają się totalnie). Mniej więcej 1/3 osób planujących być w Głuchołazach i 1/4 tych, które planują być na SV, ma zamiar być tu i tu. Niech mnie ktoś poprawi, ale to chyba wygląda na proporcje, które były dotychczas.
Więc w samej bytności na imprezie termin nie przeszkadza. W przygotowaniu produkcji - no cóż , może mógłby, ale nie potrafię za bardzo wskazać - komu. Muzyka, grafika - czasu jest dość. Demo - no może ktoś w koncu zrobi więcej niż jedno rocznie.
Po czwarte - cyt. "faktycznie te mniejsze zloty będą mieć status pikników". Ale mają inny w obecnej chwili? Bo widzę tu sprzeczność argumentów - spora część osób chwali te zloty właśnie za taki a nie inny status. Więc jak to jest?
Po piąte - Grey zawsze się starał aby nie wchodzić nikomu w paradę. Doprowadziło to do tego, że w zeszłym roku ktoś mu zarzucił ZŁOŚLIWE opublikowanie STRONY SV w kolidującym ze innym zlotem terminie. To już jest śmieszne. Ja oświadczam, że termin Głuchołazów koliduje z moimi imieninami. Revision koliduje z Wielkanocą. Jedno i drugie było na pewno wcześniej i to od wielu lat, więc organizatorzy tych party powinni się ze mną skonsultować, a nie wpiep*ć się w termin :)
The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem