Temat: eu/po-kumple, a nie mówiłem...
ach szkoda gadać - widać, że co niektórzy są równiejsi niż inni...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ach szkoda gadać - widać, że co niektórzy są równiejsi niż inni...
Karol, spokojnie po woli, ale o co Tobie tym razem chodzi???
Wybory, panie, wybory...
A może chce sio2pd w zamian, pytałeś? ;)
no europa, nie...
Są jeszcze inne kontynenty, droga wolna...
Wybory, panie, wybory...
A może chce sio2pd w zamian, pytałeś? ;)
Miker,
dałeś czadu!!!!!
Ja?
No co Pan? ;)
słusznie - żegnam!
+1!
przyjechalbys na zlot, postawil flaszke, wypil, tez byc dela zrobil ;-)
Czy to wątek o zmianie rozszerzenia domeny atari.org z .pl na .eu? ;)
+1!
lubie to !
przyjechalbys na zlot, postawil flaszke, wypil, tez byc dela zrobil ;-)
Ja proponować... (bezrobotny i Grey) wiedzą o co chodzi.
Karol "boić siem"....
Ostatnio edytowany przez AS... (2014-11-23 12:38:08)
A może chce sio2pd w zamian
Biore 1:1 sio2pd w zamian, chociażby po to żeby postawić na półce lub pokazać na zlotach.
@bezrobotny: nie mam do Ciebie siły, ani czytać, ani odpisywać więc pozostawie bez komentarza...
zapytałem czy mi wstawi - robi łachę i nawet nie odpisuje na emaile...
wydaje mi się że powinniście lepiej wybierać dilów, nie takich co robią łachę i rzucają proeuropejsko dupą...
Wątek się rozrasta, ale dalej nie wiem o co chodzi..... Może ktoś mnie oświecić?
Sam nie jestem do końca pewien, ale wnioskuję, że bezrobotnemu gul skacze i żal tyłek ściska, że lotharek nie przyszedł do niego błagając go na kolanach aby został jego jedynym/oficjalnym/autoryzowanym 'dilem' zabawek lotharka ( taaaa, ciekawe dlaczego ? ) Tak ja rozumiem ten wątek.
Ostatnio edytowany przez jury (2014-12-08 15:09:35)
Może Lotharek nie miał czasu na takie pierdoły, bo z tego co widziałem na SV, rąk mu brakowało żeby wszystko pozałatwiać. ;)
no skoro nie rozumiecie to źle, bo to znaczy, że z Was "ludzie systemu"... dla których te wszystkie "popisy" to normalność... cała taka europa...
wstępniak:
był czas, że na allegro kabelki do tv kosztowały 25-30 pln i to była dobra cena, było kilku sprzedawców, towar się sprzedawał... nagle na allegro pojawił się europejski sprzedawca, anabeda:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=626489
europejski sprzedawca jak to europejski sprzedawca, najpierw nasrał tu gdzie zamierzał handlować - ot taki zwyczaj europejskich biznesmenów...
polegało to na tym, że zaczął obniżać ceny, część sprzedawców wymiękła od razu, ale ja pociągnąłem problem... zaczęły się obniżki ceny, anabeda obniżał ostro, aż zatrzymał sie na cenie 11 pln za kabelek...
no i teraz mamy kabelki po 11 pln, wyprodukowanie takiego kabelka to (wszystkie koszty) 7 pln, czyli anabeda na kablu zarabia 3 pln...
no i pytanie wprowadzające, czy anabeda kieruje się biznesowym zyskiem, czy ma inny cel sprzedając kabelki w cenach dumpingowych?
P.S. a ciekawe jest jeszcze to, że anabeda jako sprzedawca z europy ma bardzo dobrą opinię, a wszyscy inni mają złą...
bezrobotny: mamy wolny rynek. anabeda może oferować kabelki po takiej cenie jaka mu się podoba. Że ty masz koszty 7pln, to nie oznacza że on takie ma. Świat nie kręci się wokół Ciebie i Twoich frustracji.
a co do tego dila lotharka, że niby ile czasu i pieniędzy w to włożył, że teraz sprzedaje po zaniżonych cenach na allegro? też ma misję, ujebać konkurencję, a mi się to nie widzi...
Kabelki staniały czyli dobrze jest. A jak się to komuś nie podoba to na drzewo. :p
Ja już kiedyś mówiłem, co robisz nie tak. Nie chcesz posłuchać, tylko narzekasz... Dla mnie taki koleś co sprzedaje po 11 zł to żadna konkurencja, jakoś nie przeszkadza mi to zrobić porządnego kabla za 30 czy 40 zł. I są chętni. Bo czasem liczy się nie tylko cena.... A jeśli koleś dostał po remanencie w magazynie karton gotowych kabli cinch, to dolutowuje wtyczkę za 2 zł i sprzedaje po 11. Skoro nie ma nic lepszego do roboty... Jak napisali koledzy wyżej - mamy wolny rynek. Zrób dobry jakościowo wyrób, przemyślany, przetestowany, zadbaj o marketing a sprzedaż wzrośnie i to szybko.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.307 sekund, wykonano 9 zapytań ]