Odp: CT(x)60(3) Clone Project.
UPdate:
CT60e - podejscie trzecie do przeróbki pcb. Mam nadzieję że ostatnie :)
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
UPdate:
CT60e - podejscie trzecie do przeróbki pcb. Mam nadzieję że ostatnie :)
good news:) a w między czasie udało mi się uzbroić w falcon'a - więc będzie już do czego 060 włożyć:)
Żeby nie było że się nic nie dzieje ;)
Przy okazji, Pewnie nie ma ale zapytać zawsze można, rysunek techniczny z wymiarami plyty Falcona ?
Willy ,
Daj tylko od spodu ct6x, tam gdzie jest zasilanie ATX oraz "Falcon power" jakieś dwie "podpórki/odboje od płyty Falcona", bo zwykłe ct6x lubi się chybotać i wysuwać ze złącza płyty Falcona.
Wreszcie będzie można założyć tam normalnie chłodzenia oraz nie będzie problemu z supervidel-em.
Voy ostatnio linkował rysunki techniczne Falcon-a...
Ostatnio edytowany przez AS... (2014-10-14 20:15:31)
Co by wielgachnego PDF-a nie linkować, wrzuciłem jego strony przerobione na GIF-y: http://ftp.pigwa.net/stuff/other/Falcon … sja_GIF.7z
Niestety nie ma tam wymiarów.
@AS... to była właśnie przymiarka do spasowania otworów zasilacza do CT.
Cóż trzeba będzie z sówmiarką się bawić.
Wstępnie pomierzyłem, wstawiłem, i qwa "przednie" i "tylne" otwory mają inny rozstaw.
O jakich otworach mówisz?
Otwory zasilacza.
Adam,
Jeśli dobrze patrzę:
- Williego ct prawie pasuje w otwory po zasilaczu :)
A jeśli będzie wkręcane w te otwory to będzie ŁAŁ!!!!
Będzie :)
I z tego co widzę nie trzeba będzie nic "giąć/łamać przy montażu" ctpci jeśli jeszcze ktoś tego używa?!
Piszę o złączu zasilania które jest na płycie Falcon-a :)
A, chcesz je wykorzystać do podtrzymania płytki?
Dokładnie. PCB będzie większe i nieco droższe w produkcji, ale przynajmniej będzie można stabilnie to zamontować.
Może weź pod uwagę użycie metalowej podstawki z zasilacza?
lame question: oryginalny zasilacz wylatuje? i wszystko (nie tylko CT ale caly falcon) jest zasilane z zewn zasilacza?
Tak oryginalny wylatuje.
Tak wszystko zasilasz z innego zasilacza (atx, picopsu).
czy w planach jest zorganizowanie zbiorczego zakupu nowych procesorów 060 ? czy każdy na własną rękę kombinuje ?
RC ma 68060 na sprzedaż:
http://dhs.nu/bbs-ct60/index.php?request=13454
W sierpniu kupowałem tu:
http://www.amibay.com/showthread.php?60 … -Rev6-CPUs
Przyszło paczką ubezpieczoną z UK (GLSem)
Kosztowało łącznie z opłatami £86,86 GBP / 473,93 PLN /
Dodatkowo w zestawie był radiator.
Swojego niestety jeszcze nie przetestowałem bo nie mam na czym :)
Tutaj od czuby wyjdzie 129 euro czyli 550 PLN( jak nie więcej z przelicznikami paypala)
UPDATE:
Ale teraz patrze to gościu już wszystkie wysprzedał :/
Więc tak czy tak zostaje zainteresowanym tylko Czuba....
Ostatnio edytowany przez stryker (2014-11-15 14:34:15)
Pytanie nieco obok tematu:
czy te procki od RC będą mogły również znaleźć zastosowanie w kartach do Amigi 1200 (Blizzard itp)?
Właśnie taki siedzi u mnie w BlizzardPPC i daje radę. :)
Kupując u RC przynajmniej jest gwarancja że sprawny i zgodny ze specyfikacja,
więc różnica +/- 50pln to chyba nie problem.
Taka sama gwarancja jak u tego co ja podalem :)
Willy tez tam kupowal.
Kupując u RC przynajmniej jest gwarancja że sprawny i zgodny ze specyfikacja,
więc różnica +/- 50pln to chyba nie problem.
też tak pomyslałem, może też je prztestować na swoim CT zanim wyśle czy faktycznie latają na 95-105 MHZ
mi odpisał poza tym, że ma jeszcze CTPCI - 100 eu ale nie wiem czy z tym raiserem na sloty czy bez, będę zamawiał to dopytam
pytanie OT i w dodatku lamerskie :)
czy mając na PCI np Radeona można odciążyć szyne wyłączając Videla (coś ala poke 599,0 na maluchu czyli wyłączenie Antica i 30% przyrost predkości)
o ile pamiętam to Videl kradnie z szyny ok. 10MB na sec chodzi mi o to by odciążyć te wąskie gardło DSP - CPU na potrzeby Ace Trackera bez podbijania szyny
Ostatnio edytowany przez Spencer (2014-11-15 15:13:29)
Taka sama gwarancja jak u tego co ja podalem :)
Mając na myśli gwarancję mam na myśli to że sprawdził w CT i działa,
a druga rzecz to wyjęte z kart VME motoroli na pewno nie są szlifami.
Poza tym Twój dostawca już nie ma, a różnica w cenie prawie zerowa.
też tak pomyslałem, może też je prztestować na swoim CT zanim wyśle czy faktycznie latają na 95-105 MHZ
Tego to nawet Czuba Ci nie zagwarantuje, bo znając życie nie będzie chciało mu się bawić w testy OC.
Natomiast rev.6 praktycznie wszystkie na tyle chodzą więc praktycznie można brać w ciemno.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.126 sekund, wykonano 12 zapytań ]