Odp: Szukam taniego serwera (hosting)
Śmiem polemizować....kupowałem aparat....kosztował złotych X, wziąłem na 10 rat i płacę co miesiąc X/10.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Śmiem polemizować....kupowałem aparat....kosztował złotych X, wziąłem na 10 rat i płacę co miesiąc X/10.
Zdziwisz się po zapłaceniu ostatniej raty.
Ja brałem tak kilka razy i ani razu się nie zdziwiłem. Za każdym razem w sklepie o nazwie będącą skróconą nazwą naszego kontynentu. RRSO = 0%. Koszty 0 PLN. Minus jest tylko taki, że aby otrzymać powyższe warunki można wziąć towar tylko na 10 rat.
W tym sklepie trzeba tylko ostro się uprzeć coby nie "wciśli" ubezpieczenia.
Dely tydzien temu wzielem tv z tego sklepu ..... standardowo chcieli wcisnac ubezpieczenie kredytu lub dodatkowe ubezp. na dodatkowa gwarancje (uszkodzenia mechaniczne). Kobita powiedziala ze bank moze odmowic.... ale poczytalem komentarze w necie powiedzialem zeby sprobowala i przeszlo... Na 40 rat 0 % ....3 lata temu bralem tv ale wcisnela mi dodatkowe ubezpieczenie do 5 lat...
Fakt jest taki ze jakbym mial gotowke to kupilbym gdzie indziej bo u nich tv okolo 100 drozszy... no ale przeliczajac na te raty jest oki :)
Lipe maja ci co biora tam za gotowe.... ze tak powiem splacaja tych co biora na raty :p
Ostatnio edytowany przez stryker (2014-07-10 19:09:45)
Właśnie tak to działa. Jeśli idziesz do sklepu bez pieniędzy kupić produkt A, to tak naprawdę idziesz po produkt A i kredyt - a więc po dwie rzeczy. Jeśli produkt A kosztuje N zł, to produkt A + kredyt kosztuje WIĘCEJ (nie ma darmowych obiadów). Jeśli więc przychodzisz z pieniędzmi i płacisz za produkt A a nie potrzebujesz kredytu, to płacąc tę samą kwotę płacisz również za coś czego nie potrzebujesz. Proste? Proste. Czyli jesteś (jestem) jeleniem.
Działa to tak, że bank zarabia więcej na ubezpieczeniu kredytu a nie na samym kredycie. Tylko ci bardziej zdeterminowani do przeczytania regulaminu dalej niż do drugiego zdania pierwszego punktu umowy wiedzą, że nie trzeba brać tego ubezpieczenia i płacą bez tych "ekstra" dodatków. Skoro tych osób jest względnie mało, to "per saldo" bank jest na plusie.
A i tak jestem przekonany, że ponieważ sklepy maja jednak sporą marżę, to w takim przypadku gdy klient weźmie kredyt "saute", to sklep ze swojej marży musi "odpalić dolę" bankowi...ale to tylko moje przypuszczenie bo może zawsze odpala. Ogólnie ważne aby ktoś kupował.
Hosting www to kwestia odpowiedniego dopasowania serwera - trzeba to zrobić z głową. Nie musi być drogo, a może być dobrze.
Odpalcie sobie test tam gdzie ja mam usługę - [wymoderowano]. Zresztą w tym temacie wiele się zmieniło, dzielone są tanie, można je testować za darmo, mają dobry support. Ale to oczywiście nie dotyczy wszystkich.
MM [dely]: Pierwszy post i od razu SPAM. Do widzenia.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.069 sekund, wykonano 15 zapytań ]