Moje dotychczasowe "pisanie dla Atari" na PC sprowadzało się do tej pory jedynie do QASM-a, który w zasadzie jest PC-towym rozwinięciem QA. Kiedyś mi to wystarczało, ale po kilku latach pracy z NetBeansem czy choćby nawet Notepadem++, nabrałem przyzwyczajeń i teraz QASM wydaje mi się "niezbyt elastycznym narzędziem" (sorry Mayonez, to kwestia zmiany nawyków z mojej strony, a nie krytyka narzędzia ;) ), dlatego prosiłbym, aby osoby, które "programują na PC dla Atari", podzieliły się jakich edytorów/kompilatorów/rozwiązań używają, tudzież sugestie co do wygodnych rozwiązań - nie jestem za bardzo "na czasie" odnośnie standardów, stąd moja prośba.
RePlay Fest 2026 Retro festiwal w Warszawie: strefy 8/16/32-bit, flippery, giełda i turnieje gier już w kwietniu.
Gearlynx 1.2.5 Nowa odsłona emulatora Atari Lynx przynosi poprawki serwera MCP oraz aktualizację bazy kontrolerów.
Wee Ninja - pełna wersja gry wydana Platformówka Wee Ninja trafia na Atari XL/XE oraz 5200 w wersji finalnej z wieloma zmianami.
FLOP 69 Ukazał się 69. numer czeskiego magazynu FLOP, tworzonego nieprzerwanie od 1989 roku.
HDDRIVER 12.78 Nowa wersja wprowadza poprawki SCSI i lepszą obsługę partycji GPT dla Atari.