Temat: [OT] praca

co prawda nie uznaję świąt, ale z okazji świąt życzę wszystkim zysków jakie mają niektórzy moi znajomi którzy zarabiają na rękę po 5 tys.

ale nie o tym,

chciałbym prosić o wyjaśnienie lub odesłanie mnie do miejsc (tylko nie piszcie, ze google) w których się dowiem, jak rozliczana jest praca na 1/2 etatu? konkretnie czy liczy się do emerytury i jak? do zasiłku liczy się gdy pensja przekracza minimalną krajową? no i jak to jest z uropami? i przy okazji ile trzeba dni urlopu aby przysługiwało dofinansowanie do urlopu?

Ostatnio edytowany przez bezrobotny (2013-12-24 12:51:55)

2

Odp: [OT] praca

Do zasiłku liczy się tylko jeżeli płaciłeś pełna (wg ZUSu minimalna składkę) czyli ok 1k z hakiem. Tyle wiem bo przerobiłem to na własnej skórze płacąc niższą składkę.

P.S. Polecam Wizyty w ZUSie i UP (wątpliwa przyjemność niestety)

Ostatnio edytowany przez Jarkeczek (2013-12-24 13:45:05)

Zaczęło się od Atari 65XE+LDW2000, potem Atari 1040STE, Amiga 1200, Atari Portofolio, morze blaszaków, GBA,PS1, 2, 3....

a teraz:Atari STez Ultrasatanem,  Atari 65XE+Ultimate1 + SIDE2+ SIO2SD + 1050+LDW Super 2000

3

dzięki, a jak to jest z urlopem?

ja idę do UP, a oni tam do mnie z mordą, o co ja tu kur... za herezje pytam?

4

Urlop.... a urlopu to możesz mieć ile chcesz, ale..... wpierw zapłać ZUS i US, a potem możesz urlopować, oczywiście urlop bezpłatny. A raczej płatny ale to ty płacisz (US, ZUS, lokal, media, itd)

Zaczęło się od Atari 65XE+LDW2000, potem Atari 1040STE, Amiga 1200, Atari Portofolio, morze blaszaków, GBA,PS1, 2, 3....

a teraz:Atari STez Ultrasatanem,  Atari 65XE+Ultimate1 + SIDE2+ SIO2SD + 1050+LDW Super 2000

5

bezrobotny, ładny avatar :)