Temat: 7sap - ASAP na Windows Phone 7 (i potencjalnie 8)
Od dawna zastanawiało mnie, czy kontrolkę ASAPa w Silverlight dałoby się przenieść na Windows Phone (obdarzyło mnie trzy lata temu słuchawką z tym OSem). Silverlight jest jedną z głównych technologii w których pisze się tam aplikację, więc ksperymentowałem, pokombinowałem i tak zrodził się 7sap.
W tej chwili program potrafi:
* odtwarzać SAPy, w tym także subsongi - dekoder wzięty z ASAP
* audio gra w tle - można spokojnie wyjść z aplikacji i robić coś innego; jednakże w takim przypadku muzyka potrafi czasem przyciąć
* odtwarzać kawałki w losowej kolejności
* utwory z flagą LOOP mogą grać w nieskończoność albo tyle, ile podano w znaczniku TIME (albo 3 minuty gdy nie podano)
* zarządzanie kolekcją utworów - usuwanie poj. kawałka, wszystkich kawałków, ściągnięcie jednego lub wielu kawałków z internetu (należy wskazać TXT z listą url-i) - w WinPhone nie ma bezpośredniego dostępu do filesystemu, więc trzeba kombinować.
Player jest aktualnie intensywnie testowany na słuchawce LG Optimus 7 (aka e900) z WP 7.8. Powinien także działać na WP8 (zgodnoe API), ale nie mam jak sprawdzić - emulator WP8 do pracy wymaga Hyper-V, a niestety żaden z moich blaszaków tego nie pociągnie.
Jeżeli ktoś chciałby potestować na własnej słuchawce, niech do mnie pisze - warunek: trzeba posiadać przynajmniej odblokowanie developerskie (móc wgrywać własne XAPy na telefon).
Dla całej reszty mam dobrą wiadomość - po zakończeniu testów player postaram się wrzucić do Marketplace (mam konto studenckie). Of coz za friko :)
Przy okazji - czy jest na sali jakiś grafik? Będę potrzebował paru ikonek(kafelków) w różnych rozmiarach i splashscreena.
Ostatnio edytowany przez grzybson (2013-10-10 20:51:51)