Temat: Zasilacz FALCON a ST(e) rozmiary.
Witam.
Czy zasilacz od Falcona i ST(e) jest tych samych rozmiarów ? Chodzi głównie o tylny panel i mocowanie.
Wg fotek jest bardzo podobny rozmiarem.
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Czy zasilacz od Falcona i ST(e) jest tych samych rozmiarów ? Chodzi głównie o tylny panel i mocowanie.
Wg fotek jest bardzo podobny rozmiarem.
Rozmiarowo jest taki sam, ale zasilacz od STE jest za słaby żeby działał poprawnie . Podłącz do sprawdzenia Falcona (gratuluje zakupu) zasilacz AT lub ATX. Złącze do płyty dostaniesz w każdym sklepie elektronicznym.
http://www.atari-forum.com/wiki/index.p … _Falcon.3F
Dzięki za potwierdzenie.
To że jest za słaby to wiem, i to nie jest problem bo sobie z tym poradzę. Chodzi mi o zabudowanie z zewnątrz aby wyglądało jak z fabryki :)
Chciałem najpierw zamówic org. zasilacz, ale ... 50 funtów za sam zasilacz ... Coś sobie pokombinuję a i satysfakcja będzie :)
Chyba że ktoś ma może na zbyciu zasilacz.
Ostatnio edytowany przez willy (2013-02-23 17:55:14)
Mam nowy zasilacz od falciego.... Napisz na priva.
Ja jeden zasilacz na zbyciu mam, ale generalnie saulot sie kiedyś zgłosił, że go chce. Niedługo od tamtego momentu minie równe 2 latka a po saulocie ani widu ani slychu :) ( może martwy jest %-) )
Jak się oficjalnie wycofa z tego zasilacza to będzie na takzwanym zbyciu.
Edit:
o, ASu siem wciął :)
Ostatnio edytowany przez jury (2013-02-23 18:13:04)
Trzeba wspierać falconiarzy...!znam łatwy sposób aby do falciego podłączyć zasilacz atx.. Po prostu ct60!
Ostatnio edytowany przez AS... (2013-02-23 18:20:05)
Ciężko ATX'a do środka wepchnąć :)
Tego właśnie z towera będę wkładał z powrotem w 'desktopa'.
picoPSU :)
Ale dochodzi wtedy zewnętrzny klocek. Chociaż to jest mniejsze zło :)
Jaki klocek na zewnątrz masz na myśli? :) Że picoPSU?
Bo jeśli tak, to jego podobno bez najmniejszego problemu do środka da się wpakować, nie mogę na yt znaleźć teraz filmiku jak to wygląda, ale dam rękę, że kiedyś coś takiego na yt widziałem :)
Do tego na tym filmiku w środku oryginalnej obudowy Falcona był jeszcze CT63 i CTPCI ( ten "mniejszy" ) Radeon niestety już się nie zmieścił w środku ;)
( no chyba, że zmyślam i to tylko mi się przyśniło, ale jestem mocno pewien, że widziałem taki filmik :D )
Ostatnio edytowany przez jury (2013-02-23 19:52:15)
http://www.youtube.com/watch?v=j9jthnP7wMY
jury chodzi o to, że przy pico psu to i tak masz "klocek w postaci" zasilacza ala laptop na zewnątrz...!
O tym nie pomyślałem. A klocek w sensie że pico PSU trzeba zasilać zewn zasilaczem "laptopowym".
Aha :)
I dokładnie o ten filmik mi chodziło. A do tego nawet się trochę pomyliłem. Radeon też w środku %-)
Ostatnio edytowany przez jury (2013-02-24 12:33:55)
Ciężko ATX'a do środka wepchnąć :)
Jeszcze ciezej dostac CT60 :)
E tam, w sumie to bywają dość regularnie :P ( jak na całą ilość wyprodukowanych :) )
Ja sam co jakiś czas mam fale, czy jednego nie sprzedać :)
Ostatnio edytowany przez jury (2013-02-24 12:27:50)
jury pamiętasz?
na sztabie wspominałem że Monsoft szuka ct63, extra by było gdyby takie ct63 trafiło np. do niego :P
Jak wygląda sprawa z CT63?
Za ile to można kupić ?
Poszperałem wczoraj nieco po sieci i wygląda na to że autor porzucił projekt zupełnie, nie odpowiada na emaile itd.
Prawie cała dokumentacja jest dostępna. Procesory teoretycznie także. Także można by było pokusić się o odtworzenie niezbędnej dokumentacji i wyprodukować kilka sztuk.
Za ile to można kupić ?
Poszperałem wczoraj nieco po sieci i wygląda na to że autor porzucił projekt zupełnie, nie odpowiada na emaile itd.
Prawie cała dokumentacja jest dostępna. Procesory teoretycznie także. Także można by było pokusić się o odtworzenie niezbędnej dokumentacji i wyprodukować kilka sztuk.
widze ze sprawa sie rozwija :) Gratuluje :)
Narazie przygotowuję się teoretycznie :)
Jak sprzęt dotrze do mnie przejdę do zadań praktycznych.
Za ile to można kupić ?
Ct6x pojawia się czasami na ebayu.. Cena to ciężko odpowiedzieć po 800 euro znikały w parę godzin... Na ct6x poluje sporo falconiarzy...ceny ct są szalone tak jak blizarda 060...
hmm, no to już chyba wiem za co będe miał nowy obiektyw ;)
85L czy 24L oto jest pytanie....
nie, 35-100 f2.8
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.084 sekund, wykonano 12 zapytań ]