AS... napisał/a:Tylko uwarzam że wykluczanie nielegali bo compo machine ma 65816 to nie jest do końca normalne.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale nikt ich nie wyklucza. Sprzęt ze stockowym procesorem na takie okazje jest pod ręką, zostało to powiedziane wprost. Każda produkcja przed prezentacją może zostać przetestowana czy chodzi i w razie czego podejmowane są stosowne akcje.
W dyskusji chodzi o sens stosowania nielegali. Możesz zastosować, na compo da radę odpalić. Ale chodzi o sens, bo nikt jeszcze nie pokazał produkcji w której nielegale są potrzebne. Jedyną zaletą z ich stosowania jest ograniczenie kompatybilności do fabrycznie wbudowanych procesorów :) Jak na razie.
xBios to osobna sprawa - nabierze on jakiegoś sensu, gdy zacznie chodzić pod dowolnym atarowski sprzętem i filesystemem.
Pin napisał/a:@Wieczor - chciałbym mianować Cię moim osobistym rzecznikiem prasowym ;)- mogę dzięki temu wypowiedzi skrócić o 80-90% :D
Nie ma sprawy :) Czasem wypowiadam się dość rozwlekle i szczegółowo, bo zauważyłem, że prawie wszystkie konflikty między ludźmi biorą się z tego, że ktoś kogoś źle zrozumiał - niektórzy mają mi za złe, że tłumaczę im coś jak debilom, taki belferski nawyk :)
A w ogóle trochę mnie męczy ta dyskusja, bo mam wrażenie, że tu każdy doskonale wszystko rozumie, tylko włączył sobie tryb trollowania, na zasadzie - a nie przekonasz mnie i ch.. :) Myślę, że trzeba poczekać do SV, bo bez flaszki dalej nie pójdzie :D
The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem