Temat: [sprzedam] ATARI 65XE, GTIA OK, ładne, czyste, jest małe 'ale'.
Przetestowane w zakresie:
1. SELF TEST - wszystkie sekcje - pamięć, dźwięk, klawiatura OK,
2. podłączenie przez RF, composite video i s-video - wszystkie OK,
3. ładowanie DOSa z SIO2PC - OK
4. uruchomienie kartridża - OK,
5. działanie obydwu portów dżojstików - OK
6. Sysinfo - test GTIA - OK
Wspomniane w tytule 'ale' polega na tym, że kiedy komputer uruchomiony jest w BASICu, wyłączymy go i zaraz włączymy, to nie bootuje się od początku z 'prrrr', tylko natychmiast pokazuje się 'READY'. Włączenie z OPTION bez stacji czy SIO2SD nie powoduje uruchomienia SELF-TESTu ale natychmiastowe 'READY'. Przy podłączonej stacji, nie bootuje się ona, tylko natychmiast mam "READY". Aby zabootować ze stacji, można przed włączeniem odczekać ok. 20-30 sekund, albo w tym u' przejść z BASICa do SELF-TESTU (wpisać BYE lub B.) i voila, OPTION+RESET i stacja się bootuje.
Opisana sytuacja nie występuje jeżeli po wyłączeniu z BASIC'a, przed ponownym (nawet szybkim) włączeniem włożymy kartridż. Nawet szybkie włączenie z cartem powoduje uruchomienie tego co trzeba z carta. Opisana sytuacja nie występuje jeżeli przed wyłączeniem uruchomiony był program maszynowy z carta, stacji , sio2sd, itp.
Tak więc, jeżeli nie za często programujesz w BASICU, tylko uruchamiasz gry z kartridży albo ze stacji lub SIO2SD, itp. bez BASICa, to możliwe że nawet nie zauważysz opisanej sytuacji.
Komputer mam od paru tygodni, kupiłem w zestawie, z którego interesowało mnie coś innego. Nie jest mi potrzebny.
---=== Z D J Ę C I A ===---
Cena 55 zł z odbiorem w Zielonej Górze, lub paczka +14,00 zł, priorytet +1,50 zł
Cena jest za sam komputer bez zasilacza, jednak jeżeli komuś bardzo zależy to mogę sprzedać oryginalny za +25zł. Koszt paczki bez zmian.
<-- Kontakt przez "E-mail" albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.