jellonek napisał/a:elc: mial byc dev-kit z egzamplowym corem, tj. jego zrodlami i? oczywiscie to twoj wybor by nie udostepniac zrodel (czyli niech zainteresowani pisza od zera). przy takim podejsciu czemu sie dziwisz?
Ale ja się nie dziwię że nikt nie ruszył tego na tym poziomie (rdzeniowym) - jest to mi zupełnie obojętne. Ja się dziwię, że przy otwartym systemie jakim jest vbxe ludzie nie potrafią rozwiązać prostych problemów i zapanować nad chaosem, który sami wytwarzają - a w wielu wypadkach wystarczyła by na przykład świadomość jaki rdzeń mam załadowany.
Sprawa nie jest trywialna, a ja nigdy nie powiedziałem, że teraz zalewam rdzeń betonem i już do końca świata się nic nie zmieni. W rdzeniu udostępniam np nr wersji do odczytu, z resztą należy sobie już radzić - na poziomie programisty i użytkownika. API FX (są źródła) wspiera rozpoznawanie wersji.
Poza tym nigdy nie obiecywałem źródeł do rdzenia FX i nigdy nie miałem zamiaru ich wypuszczać. Nie jest to potrzebne dla zrobienia samemu czegokolwiek a kursy hdl są wszędzie dostępne. Są za to dostępne źródła examplów dla FX.
jellonek napisał/a: candle pisal od zera nie znajac twoich zrodel?
A nie wiem. Ma źródła od jakiegoś czasu i ma je gdzieś z tego co wiem, nie patrzył w nie (nie lubi Veriloga) tak jak i ja nie patrzę w jego (nie lubię VHDL). Jestem pewien, że nie potrzebuje ich do napisania czegokolwiek co by chciał.
jellonek napisał/a: robiac sprzet, przynajmniej wie ktore linie fpga gdzie sa powyprowadzane.
oczywiscie (majac vbxe) samemu mozna to obczaic, ale takie rzeczy sie dokumentuje.
Schematy do wszystkich wersji vbxe są w paczkach, dostępne na sieci. (www.spiflash.org).
jellonek napisał/a: wlasnie dlatego prosze by od samego poczatku nosty udostepnial zrodla...
Wybor Nostyego. Może gdy źródła będą w C to coś to komuś da. Może komuś podetrze to nosek i wyczyści pupę.
Przepraszam Nosty za zaśmiecanie, już kończę.
pomidor