Tu może być też problem. Miejsca w środku trochę jest, ale miniaturyzacja poszła do przodu i z tymi starymi płytami trzeba się gimnastykować :)
To jest w porównaniu z Atari maleństwo. I tak dobrze że mam G5 rev. A - obudowa pojemniejsza i płyta większa. Ale w Intelowych iMacach na tych samych obudowach płyta jeszcze mniejsza... Trochę się przestrzeni zyskuje bo można wentylatory wypieprzyć. Może by się zmieściło... Ma ktoś jakieś wymiary, bo nie mam STka pod reką (zresztą ja mam Megę), mogę sprawdzić. Te obudowy stosunkowo często pokazują się np. na ebayu. I są też w wersji 20 calowej, to może uprościć sprawy.
Zobaczymy czy mi starczy zaparcia :) Co do brandingu - obudowa jest z plexi pokryta białą farbą od środka. Samo logo - jak i napis iMac na plecach - to są plexi wklejki w odpowiednim kształcie przyklejone do niepomalowanej jeszcze obudowy a następnie również pomalowane na biało, tylko półprzezroczyście. Można za tym jakiś fajny efekt świetlny umieścić. Więc plan rebranding jest taki - dremel :) Potem nowa wklejka i malowanie.
Czy gdzieś można znaleźć oryginalne logo Atari w dobrej rozdzielczości - i o co chodzi z jego wersjami, bo słyszałem że coś tam się zmieniało? Mi chodzi o logo z lat 80-ych, te poprawne politycznie :) I nie chciałbym pomyłki bo z natury tej obudowy poprawka może być pracochłonna ;)
The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem