1

Temat: Głuchołazy - PRACE! ... propozycje konkursów itd ;)-

Jeśli są chętni do ewentualnego przetestowania prac na CompoMachine, to (Rysiu - za pozwoleniem) można podsyłać produkcje na: pin(atttt)ghnet.pl. Prace zachowają 100% anonimowości, nie zostaną upublicznione w jakikolwiek sposób. Autor pracy może liczyć na 99.9%, że praca zostanie zaprezentowana bez najmniejszych technicznych problemów.

Komputer na kompo:

* Atari XEGS z VBXE, 65c816 (tylko legalne rozkazy 6502c), stereo, 1MB, lub 576k zgodne ze 130XE, IDE'a, lub XF551 / SIO2_coś tam, czy KarinMaxi ....

lub:

* Atari 65XE, 6502c, stereo, 1MB (niezgodne ze 130XE), IDE+, lub XF551 / SIO2_coś tam, lub KarinMaxi

Stuff odpalam spod Sparta DOS X, lub bez dosa z inita po FS Sparta DOS na sektorze 256, lub 512B. Zalecane mimimalne memlo to $1000. Można ustalić konfig wcześniej dla prezentowanej pracy. Bazując oczywiście na dostępnych w/w środkach. Regulaminowy powrót do OS traktujemy jako cokolwiek, co prowadzi do resetu bez konieczności wyłączania komputera celem odwieszenia np. pętli.

* 8-bit demo compo: "brak ograniczeń" co do wielkości pliku proszę traktować jako informację, jakoby było to max 16MB :D

BARDZO proszę o opisywanie prac plikami TXT! - plik *.TXT winien nosić tę samą nazwę pliku (oczywiście nie wliczając w to rozszerzenia pliku ;) ). Tym razem przysięgam! - prace bez opisów NIE zostaną zaprezentowane, lub upublicznione zostaną POZA konkursem (bez nazwy autora).

Propozycje konkursów innych niż te, które opisane są w ramach "Informacji ogólnych" proszę zgłaszać do organizatora, czyli do Ryśka Mauersberga. Chodzi o zapewnienie możliwości odbycia się konkursu.

Kontakt: pin@usdk.pl

2

Odp: Głuchołazy - PRACE! ... propozycje konkursów itd ;)-

czytał: Lucjan Szałajski ;)-

3

Po pierwsze Szołajski, a po drugie brzmiało to raczej jak Krystyna Czubówna :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

Przypominam szanownemu "wodzirejowi " o wymogach regulaminowych. Grafika i muzyka ,cyt. "Praca powinna wyświetlać się na standardowej konfiguracji Atari z 64 KB RAM ". W demo zaś ,cyt. "Można używać dodatkowej pamięci – maksymalnie 320 KB". I o sprawdzanie prac pod tym kontem bym prosił.
Ponadto jest napisane cyt. "Prace dostarczamy na party najpóźniej w sobotę, do godz. 15:00. Jeśli ktoś nie może być na party, a chce wystawić pracę powinien ją przesłać e-mailem do czwartku 26.07 na adres daniel.kozminski@gmail.com i arychoz@interia.pl do godziny 15:00 – prace przesłane po tym terminie mogą zostać nie uwzględnione w Compo". I to jest wymóg bezwzględny, pozatym jeżeli ktoś chce wysłać  prace do Pinokia ,proszę bardzo ,jego wola.
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję na obfity wysyp "partyzantów" i ich dzieł.
ps. Zgłosił TDC chęć poprowadzenia konkursu muzycznego, w skrucie będzie odtwarzał kolejne muzyczki a uczestnicy konkursu w formie pisemnej zgadną co zacz. " Komitet wzajemnego zaufania " ustali nagrody ,dyplomy ,ordery itp.

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

5

... ja tylko niosę pomoc ;)-

Rysiu; chodzi wyłącznie o sprawdzenie na okoliczność niespodzianek kompotowych. Ok, jeśli w ogóle ktokolwiek cokolwiek do mnie podeśle, ja to wysyłam dalej do kierownika sprawdzając pracę na okoliczność wystąpienia konfliktu zbrojnego, deszczu, gradu, żab i szarańczy ;)-

6

Pinku, ale co to będą za kompoty jak nie będzie "no signal imput"...
A tak być nie może, to że coś nie działa. Przecież to też jest część kompotów że zawsze coś nie działa :P
Zostańmy przy tradycji no signal imput

7

Nooooo. Też jestem za "no signal input". Bo nie przyjade! ;)

Ostatnio edytowany przez jury (2012-07-07 15:07:27)

8

... dobra. Ogłaszam, że praca "No Signal Input" zostanie zaprezentowana ;)-

9

mamy nadzieję że praca no signal imput wystąpi min. 1 raz w każdej kategorii :P

10

To ja mam propozycje: jesli kompoty opoznia sie chocby o 15 minut kazdy dostaje 5 zl zwrotu z wejsciowki. Co kolejne 15 minut kolejne 5 zl.
A za jakosc naglosnienia przez pinokia (ktory nie slyszy juz 5 rok z rzedu ze kolumny mu przesterowuja) dodatkowy bonus w postaci piwa ;)

:):):):)

Co wy na to ;)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

11

Mikey - Musi być sprawiedliwie i nie może być tak, że np. ktoś słyszy lepiej. Każdy bodźce słuchowe winien odbierać jednakowo. Jest to tylko kwestia czasu ;)- Z początku wymagana jest fala uderzeniowa i grzyb, później jest wyłącznie socjalizm :D

12

Spoko pin :) bedzie dobrze :) Nakurwimy sie jak za dawnych czasow :)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

13

prezentacja prac będzie w 3d czy 2d ? bo teraz 3d jest w modzie, może Pinek dokona konwersji do 3d :D

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

14

TeBe - w 3D, jeśli ekipa dostarczy Absynt, oraz jeśli dołożyć specyfiki Jurego. W tym ostatnim przypadku, nawet jednostkowo - efekt 3D jest mimo wszystko GWARANTOWANY! ;)-

15

Jestem za 3D %-)

16

... coś czuję, że wyjazd z Głuchołazów przesunięty zostanie na poniedziałek - wieczór :)

17

hehe od dawna czekalem, ze moze ktos napisze demo albo gre 3D na te okularki Asusa ktore kiedys podpialem do Atari: http://real3d.atari8.info/
tzn juz nie czekam bo w zasadzie to sam se napisze :) choc nie zdaze na te Glucholazy.

Co do konkursow w ogolnosci, to chcialbym tradycyjnie za pozwoleniem Rysia jakies growe poprowadzic. Ostatnio mam faze na dziwne kontrolery, joye itp. :) Co myslicie np o rozegraniu turnieju na czyms takim o nazwie FOOTPEDAL? http://www.atariage.com/forums/topic/15 … ler-boxed/
Nie kazda gre sie da, ale np <autopromocja> Line Runner </autopromocja> powinien sie nadawac idealnie (wymaga tylko 2 przyciskow + trzeci do slow motion). Arkanoid tak samo. Pewnie inne tez.
Jesli uwazacie, ze to fajny pomysl to kupie szybko tanio nowke sztuke.

Albo mozemy pograc w klasyczne gry ale dla utrudnienia na jakis bardzo dziwnych joyach :)

No chcialbym jakos urozmaicic i utrudnic :D

Ostatnio edytowany przez nosty (2012-07-07 08:53:11)

18

ztcp ostatnio wisiał taki footpedal na alledrogo za 30pln

gep/lamers^dial

19

@nosty: Mi kiedyś chodził po głowie taki pomysł, żeby z gry dwuosobowej zrobić grupową. Otóż, zamiast jednego człowieka z jednym dżojem, było by pięciu z których czterech miało by w ręku przycisk tylko jednego kierunku + jeden z przyciskiem fire. Dwie takie "drużyny" mogły by zagrać w jakąś bijatykę :-)

20

@marekp - super pomysl!!
Polutuje solidnie takie dwa ustrojstwa na parometrowych kablach. Bedzie zajefajne crazy compo :))

Nie musza byc tylko bijatyki. Wlasciwie kazda gra nie wymagajaca duzej precyzji sie nada, czyli strzelanki tez.
Czad! :)

21

oooo - zajebiaszczy pomysł. Do takiego kompo zgłaszam swoją kandydaturę ;)-

22

marekp napisał/a:

@nosty: Mi kiedyś chodził po głowie taki pomysł, żeby z gry dwuosobowej zrobić grupową. Otóż, zamiast jednego człowieka z jednym dżojem, było by pięciu z których czterech miało by w ręku przycisk tylko jednego kierunku + jeden z przyciskiem fire. Dwie takie "drużyny" mogły by zagrać w jakąś bijatykę :-)

Zgodnie z obietnicą zlutowalem takie dwa urządzenia na zlocie :) Pewnie ktos zrobil zdjecia, bedzie mozna zobaczyc. Chyba za malo to rozreklamowalismy, bo zadne grupowe oficjalne compo sie nie odbylo, ale pogralismy z kolegami z Czech w Zybexa i Karate i bylo sporo frajdy. Gralismy 3 vs 3 (kazdy trzymal dwa kierunki + trzecia osoba fire).
Takze zamierzam zabrac te nowe joye na kolejny zlot i bedziemy sie bawic.

23

Niby na zlocie nic się nie dzieje... ;-) Ale nie udało mi się Ciebie dopaść, żeby zobaczyć wynalazek w działaniu ("...przecież to trzy dni, na pewno zdążę na tym pograć...").
Na kolejnym zlocie to będzie mój priorytet, więc zabierz sprzęt koniecznie :-)