Temat: Unboxing po latach ...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ui1NMyv9Lgg#!
pozdr
Bachoo
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ui1NMyv9Lgg#!
pozdr
Bachoo
ocb z tymi filmikami, unboxingiem?
rownie bezsensowne jak ogladanie w tv pilki noznej...
@jellonek ja to widze tak:
Jest sobie jakiś gość/dzieciak - kupuje iPhona (bo to chyba od tego się zaczęło ale mogę się mylić).
Na świecie jest masa napaleńców na iPhona i też chcą go mieć. Jedni jednak nie mogą go posiadać bo kasa, inni bo niedostępny itp.
Szukają więc w sieci informacji na temat sprzętu, zdjęć, opini, recenzji (na temat tego sprzętu to będzie ciężko znaleźć rozsądną recenzje, bo każdy pisze pod wpływem emocji, chwili i podjarania że ma ten sprzęt).
Teraz wracamy do tego dzieciaka - kupił iPhona, przyniósł do domu i sobie myśli: "ale jestem zajebisty, zdobyłem iPhona a inni go nie mają, JEEEEE".
Po chwili: "Wezmę kamerę i nakręcę jak go otwieram, tak by inni mi zazdrościli i myśleli, że jestem cool i zajebisty gość bo mam ten sprzęt"
Kolejna chwila: "Nagrywamy unboxing, zdzieramy folie i jaramy się pudełkiem przez 5 minut. później jaramy się jakie to otwarcie pudełka jest super, kolejna rzecz to odłożenie iPhona na bok i oglądanie i jaranie się jakie to fajne rzeczy są w tym pudełku, jaka zajebista wytłoczka na telefon i na koniec jaramy się iPhonem, jaki to zajebisty."
Dalej: "Czas uruchomić iPhona - sprawdzamy czy bateria i pamięć w kamerze/aparacie wystarczy na ten cel aby się na pewno wszystko nagrało - po sprawdzeniu odpalamy iPhona i odrazu kisiel w gaciach bo się logo Apfel pojawiło! OOOOOOO ale super"
To tak w skrócie.
Mam jeden unboxing bardziej prześmiewczy nagrany z współpracownikami jak to nam serwery przywieźli - będzie nawet chyba w 3D a nagrywaliśmy by się ponabijać właśnie z unboxingów.
Jedyny sens może takiego unboxingu to jest to, że można czasem zobaczyć co w takim zestawie - więcej sensu chyba nie ma i jaranie się jakie to fajne pudełko, jakie to fajne kabelki i że jest instrukcja to jest po prostu śmieszne
Każdy może robić jednak co chce więc ja nikomu nie bronie ale też nie oglądam chyba, że szukam jakiegoś konkretu.
jedyny sens nagrywania jaki czaje - celem czegos zwiazanego z gwarancja, ze sprzet po wypakowaniu moze okazac sie wadliwy. ale po kiego to na tube wrzucac? +100 do lansu?
+100 do lansu?
Dokładnie.
jellonek: Unboxing nie raz pozwolił mi zajżeć do wnętrza pudła sprzętu przed zakupem :) Dla mnie OK.
To jest pewien sens - tylko, że tego z unboxingu jest masa a niekoniecznie wartościowa.
Gdyby to robione było pod testy to ok ale wiele z unboxingów co widziałem to właśnie otwieranie ajfona i łał, super, mega, cudo i ooooooooo logo nadgryzionego jabłka - nie mam osobiście nic przeciwko temu sprzętowi - jest po prostu za drogi w stosunku do konkurencji dla mnie.
Kilka miesięcy temu kupowałem czajnik elektryczny z podświetleniem.... ale przed zakupem chciałem zobaczyć jak to wygląda ... więc you... i voila !:)
No ja pamiętam "unboxing" Gravisa Max - faktycznie to było w szkole średniej, czyli wiek się mniej więcej zgadza z sugestią przedmówcy. Ale w środku było tyle rzeczy, że faktycznie człowiek "miał kisiel", nie mówiąc już o samym wyglądzie pudełka - robiło wrażenie - niestety większość ulotek dotyczyła rzeczy w Polsce niedostępnych (na szczęście byli piraci). :P Szkoda, że nie miałem kamery. :P Ale joystick, telefon... tam nic ciekawego nie ma, a ulotki w dobie Internetu straciły sens.
ocb z tymi filmikami, unboxingiem?
rownie bezsensowne jak ogladanie w tv pilki noznej...
Czyżbyś nie wiedział iż:
"Trudno ogarnąć całe bogactwo pomysłów współczesnej fantastyki. Możemy tam znaleźć i rozumne rośliny, i mówiące zwierzęta, i wiele jeszcze innych rzeczy, doskonale znanych psychiatrom leczącym ciężkie formy paranoi.
Liczba miłośników literatury fantastyczno — naukowej nieustannie rośnie. Wraz z kibicami piłkarskimi tworzą oni śmietankę intelektualną ludności naszego globu. Nic więc dziwnego, że fantastykę nazywa się „literaturą stulecia”."? ;)
@Lt_Bri - a mogłbys podac zrodlo cytatu?
Tak sie akurat sklada, ze fantastyka jest moją literaturą od zawsze. Jesli to oficjalna opinia z tą paranoią, to moze uda mi sie dostac jakąs rentę albo status pokrzywdzonego ;)
Ostatnio edytowany przez nosty (2012-06-10 09:07:05)
Zbiór opowiadań "Galaktyka" z Iskier, t. 1, autor Ilja Warszawski, tytuł - za cholerę nie pamiętam...
Będzie coś jakby "Jak zostać fantastą" albo "Poradnik pisarza fantasty", nie jestem pewien, a "merda się", bo Możejki cóś o bardzo podobnym tytule jakiś czas wstecz czytałem.
Wieczorkiem jak będę w domu sprawdzę tytuł dokładnie.
ps. będzie "Uniwersalny poradnik dla pisarzy fantastów"
Ostatnio edytowany przez Lt_Bri (2012-06-10 17:51:29)
No to wiele wyjasnia :) Juz myslalem ze jakis mainstreamowiec tak na powaznie w jakims artku zaatakowal moj ulubiony gatunek ;)
Mega pro unboxing bez unboxingu:
https://www.youtube.com/watch?v=E4PhQyRYa0I
Takie właśnie filmiki powodują, że to wszystko traci sens - jak już ktoś robi unboxing to by się pokwapił chociaż o recenzje, test a takie coś to w wiadomo gdzie można wsadzić. Najważniejsze poklepać zasilacz, przeczytać tabliczkę z danymi i tyle.
Potrzeba zaistnienia ...
Chyba na 5 minut - jak ktoś chce coś więcej to się bardziej postara. A jak robi test kamery czy coś to by robił to jako test a nie traktował tego jako rozpakowywanie rozpakowanego urządzenia.
To jest "real unboxing" :) :) https://www.youtube.com/watch?v=8JTeOYy9BTc&feature=relmfu
Tak to też widziałem, jest "box" to może być i "unboxing" :)
ja widzialem tez unkoperting (nawet wlasnych wytworow)
fak, moglem nagrac :/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.083 sekund, wykonano 11 zapytań ]